https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Klepetamo z Mitjo Kaučičem v zvezi z zaposlitvijo v Metallwarenfabrik v Avstriji

Murska Sobota  

V POM-KLEPETU v živo v sklopu projekta »Zaposli me, sosed!« gostimo Pomurca Mitjo Kaučiča iz Radvencev, zaposlenega pri Radkesburger Metallwarenfabrik. Vabljeni h klepetu in postavljanju vprašanj!


Mitju lahko zastavite vprašanja s področja zaposlitve na tej firmi, z njim lahko klepetate o pravicah in obveznostih, ki jih ima kot zaposlen ter o vsem, kar vas zanima v zvezi z delom v Metallwarenfabrik.

VPRAŠANJA MITJI ŽE LAHKO POSTAVLJATE - TUKAJ!

 

 

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2013 ob 19:20 kkk gost

      zakoj me rivlejo k avstrijcam naj rajše pouve Celec kak prijte na tak polložaj kak ma ga on tuj ge man faks.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.10.2013 ob 20:05 Bandi gost

      Če bi mel faks bi se načik obnašo, mogoče pa maš tej problem Že to ka si si daul im kkk vse pove od tebe.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.10.2013 ob 20:25 gost gost

      Bandi ne bluzi, kkk ma prav. Zakoj nas terajo v avstrijo? Naj na doma zrihtajo takše dobro plačane službe kak so jih oni za sebe zrihtali. Sirotinja pa naj ide v avstrijo za hlapce. Doma zrihtajte službe s takšno plačo kak je v avstriji. Luzerski wannabe politiki so za svoje riti poskrbeli, raja pa naj ide čim dale pa naj pejneze domov nazaj nosi pa dvakrat dvake plačuje ka do tej direktorčki lejko meli velke plače.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.10.2013 ob 20:30 Del R gost

      Resan, ge je tu logika, ka se spodbuja iskanje dela v Avstriji? Saj razmin, ka so tezki časi. Samo naj bi se rajši prvo nika napravilo za slovensko gospodarsko oz. Prekmurje v ten primeri. Samo tau dolgoročno je nej rešitev, itak kak je prejšnji komentar bil so tej delavci tan, vsaj večina, za tista dela, kera domačina sploj povohati neščejo. Kruta realnost pač.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.10.2013 ob 11:23 roberto gost

      jazšal če na tej firmi rabijo kaj novih delavcev in koliko je plača lp hvala za odg

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.10.2013 ob 15:36 Marko gost

      Kaksna pa je nato resitev za nekoga, ki ima koncano izobrazbo in v Sloveniji ne more najti zaposlitve? Mislim, da je odkrivanje avstrijskega trga delovne sile zelo dobra alternative v primerjavi z sedenjem doma. Plac seveda ne moremo primerjati z slovenskimi, ker je situacija na trgu drugacna. Delojemalci ne morete/jo zahtevati istih plac v Sloveniji kot so trenutno v Avstriji. Po drugi strani pa visina place tudi ne sme biti edini faktor za odlocitev glede sluzbe. Ce imas na primer sluzbeni avto z 100% privatne rabe in "samo" 2000 brutto place tudi ne mojes jokat kako nizka je placa...ali?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.