https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Slovenski navijači na tekmi AC Milan : FC Barcelona

24.10.2013  

Liga prvakov je tekmovanje v kateri se pomerijo najboljši nogometni klubi in je za marsikaterega nogometnega navdušenca ogled tekme tega elitnega tekmovanja v živo vrhunec postranskega življenja.


Zaradi vse bolj razširjenih telekomunikacijsko informacijskih sistemov, tuje lige niso več tako nedostopne kot so bile nekoč (čeprav se SiOLovi naročniki trenutno s tem najverjetneje ne bi strinjali) in na podlagi tega je v Sloveniji čedalje več privržencev tujih klubov, ki svoj klub konstantno spremljajo.

Simpatizerji največjih evropskih nogometnih klubov iz Slovenije so se tako v zadnjih letih začeli organizirati v navijaške klube, kjer na različnih lokacijah preko televizijskih ekranov skupno brodijo svoj klub. Vse cenejše in učinkovitejše prometne povezave ter trud in angažiranost navijaških klubov pa omogoča vse bolj številčnejša odhode na tekme v tujino.

Eno izmed takšnih romanj slovenskih navijačev v tujino je bilo ta torek, ko je potekalo, lahko že rečemo kar tradicionalno srečanje v Ligi prvakov med italijanskim Milanom in špansko Barcelono.

FOTO: acmilan.si

V Milano se je organizirano odpravilo 52 slovenskih privržencev milanskega in 80 privržencev katalonskega kluba. Ne dvomimo pa, da se jih je vsaj toliko odpravili v lastni režiji. Mi smo se tokrat pridružili navijaškemu klubu Barcelone pri nas.

V zgodnjih jutranjih urah smo se iz Maribora preko Celja, Ljubljane in Fernetičev odpravili proti prestolnice mode, kamor smo prispeli v popoldanskih urah. Nato smo se pridružili še ostalim navijačem FB Barcelone, ki se po navadi zberejo v centru Milana pred katedralo Duomo. Tokrat se nas je zbralo veliko manj kot februarja, ko sta se ista kluba pomerili v osmini finala. Kljub temu je sledilo prijetno druženje in navijanje, saj so se pridružili tudi navijači Rossonerov in tako je sledil športni navijaški dvoboj med dvema taboroma navijaških skupin.

Februarja smo videli tudi hotel, kjer so pred tekmo bivali Katalonci. Kljub bolj ali manj potrpežljivemu čakanju smo se morali zadovoljiti le s avtobusom, ki je čakal, da katalonske zvezdnike popelje na stadion.

V zgodnjih večernih urah smo se odpravili na San Siro, kjer je sledil vrhunec potovanja, saj smo si ogledali spektakel med dvema izmed najuspešnejših klubov v Ligi prvakov. V obeh ekipah kar mrgoli zvezdnikov, a aplavz obeh slovenskih navijaških klubov je požel le Milanov igralec Valter Birsa. Po vročem vzdušju in napeti tekmi pa smo oboji odšli nazaj v Slovenijo mešanih občutkov, saj se je tekma končala z neodločenim izidom 1:1.

FOTO: acmilan.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.