https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Med prazniki poskrbite za varnost vašega premoženja

25.10.2013 ob 15:00  

V času praznikov policisti opažajo povečano število tatvin in vlomov v hiše, stanovanja, poslovne prostore in druge objekte, ter tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in pokopališčih.

Največkrat storilci prodajajo tudi kakšne izdelke in na ta način vzpostavijo stik z ljudmi, da vstopijo v stanovanje oz. hišo, osebo zamotijo, izkoristijo trenutek nepazljivosti in ukradejo denar ali razne predmete.

Sami lahko storite največ za varnost svojega premoženja, zato ob vsakršnem odhodu od doma, na pokopališče ali do bližnjega soseda, zaklenite vhodna vrata in ključev ne puščajte na vidnem mestu. Neznancev ne spuščajte v hišo in jim ne razkazujte svojega premoženja.

Ob obisku grobov pa v osebnih avtomobilih na vidnih mestih ne puščajte vrednejših predmetov in vozila zaklepajte.

Če pa kljub temu postanete žrtev kaznivega dejanja, lahko pomagate pri izsleditvi storilca, tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov; izgled, starost, smer odhoda oz. vožnje, prevozno sredstvo (znamka in barva vozila, reg. št).

Od hitrosti in vsebine prijave je v veliki meri odvisna tudi uspešnost prijetja storilca in posledično vračilo ukradenih predmetov. Zato tak dogodek takoj prijavite najbližji Policijski postaji oz. pokličite na interventno telefonsko številko policije 113 ali anonimno številko policije 080 1200. 

Besedilo: Suzana Rauš, policijska inšpektorica II

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.