https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Na 24. obletnici SDM spregovoril tudi Janez Janša

Beltinci, 28.10.2013 ob 12:00  

V soboto je v Kulturnem domu Beltinci potekalo praznovanje 24. obletnice Slovenske demokratske mladine. Prireditev, ki sta jo vodila Simona Podlesek in Jure Ferjan, je bila obarvana s kulturnim programom in utrinki iz zgodovine SDM. Na obletnici je Slovenska demokratska mladina predstavila resolucijo z naslovom Rdeči strici, vrnite nam prihodnost!

 

Vse prisotne je pozdravil gostitelj in član IO SDM Dominik Štrakl, ki je dejal, da je bila SDM kot samostojna organizacija v okviru Socialdemokratske stranke Slovenije (tedaj še SDZ) ustanovljena 31. oktobra 1989. Spregovoril je tudi župan občine Beltinci Matej Gomboši, ki je poudaril pomembnost mladih. Častna predsednica SDM in generalna sekretarka SDS Anja Bah Žibert je dejala, da je pomembno, da mladi ne klonijo pod bremenom, ki ga nosijo.

»Ponosni bodite, da ste člani SDM in s tem zagovorniki vrednot, ki združujejo in ne razdvajajo,« je izpostavila ter dejala, da skozi zgodovino vrednote kot so: svoboda, domoljubje in poštenost, ostajajo iste. Andrej Čuš je v svojem pozdravnem nagovoru dejal, da je danes poseben dan, ker je na današnji dan, pred 22 leti, zadnji vojak JLA zapustil Slovenijo. Izpostavil je, da vsak novorojeni v Sloveniji dobi darilo Foruma 21 in Milana Kučana v obliki kredita 8 tisoč eurov, kar je zelo nehvaležno darilo.

Janez Janša je poudaril pomembnost mladih, da stopijo skupaj

Predsednik SDS Janez Janša je izpostavil problematiko zadolževanja Slovenije, ki v veliki meri vpliva na mlade, ki bodo morali ta dolg najdlje odplačevati. »Če kdaj je zdaj čas, da se mladi povežete, ne glede na druge razlike in se združite v enotni točki tega, da se ta dolg še naprej povečuje,« ter nadaljeval, da za to stanje niso krivi mednarodni finančni trgi ali Evropska unija, saj so stanje povzročili slovenski lopovi in ne evropski.

Resolucija: »Rdeči strici, vrnite nam prihodnost!«

V nadaljevanju je sledila predstavitev resolucije z naslovom »Rdeči strici, vrnite nam prihodnost!« Resolucija govori o aktualnem političnem dogajanju, saj je Slovenija ena od držav Evropske unije, v kateri imajo mladi najmanj stimulativnega okolja za razvoj svojih potencialov in najmanj priložnosti. Položaj mladih v Sloveniji je zelo slab, število mladih v Sloveniji upada zelo hitro, v celotnem sistemu izobraževanja v Sloveniji je moč zaznati pomanjkanje poklicnega svetovanja in kariernega usmerjanja, povezava med izobraževalnim sistemom in trgom dela je slaba, Slovenija je na prvem mestu v EU po začasnih zaposlitvah. Za mlade so značilni pogosti prehodi med zaposlitvami in pogost pojav brezposelnosti. Zaznati je čezmerna porabo in zadolževanje na račun mladih in generacij, ki šele prihajajo, zato resolucija vsebuje zahtevo mlade populacije po dostojnejši prihodnosti. V njej mlade pozivajo in spodbujajo, da so naj ponosni nase in na Slovenijo ter od neodgovornih politikov zahtevajo, da prevzamejo odgovornost za nastalo situacijo.

Ob zaključku prireditve sta predsednik SDM Andrej Čuš in predsednik SDS Janez Janša podelila priznanje Dominiku Štraklu, kot najbolj aktivnemu članu v tekočem mandatu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2013 ob 13:08 Omladinac gost

      Vidin 15-20 mladih, ostalo vse nekši strački. To je SDS mladina? :)

      30 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2013 ob 13:17 RKC gost

      Tu kmetarja ni. Vse mlajši od mlajšega.....sramoa.

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.10.2013 ob 13:26 niko gost

      Kako lepo je bivši komunist Janez Janša poimenoval zadevo rdeči strici vrnite ukradeno verjetno bo zdaj prvi ki bo vrnil ukradeno od orožja in provizije od Patrij pa vse mahinacije ,ki jih je počel z nepremičninami in zaposlovanjem otrok,kako so mu drugi plačevali položnice-takšen je ideal za mlade kako se naj obnašajo-KATASTROFA,čuva volk ovce

      43 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.10.2013 ob 14:21 vinko megla gost

      Bravo J.J te neje sram bilo tou govorit ha se pita vejpa sam si kradno in ljudstvo uničevau od drnovška do jazbinška do bajuka in tebe zraven vsi ste potamanili vse zdaj boš pa mlade hujcko gor da te naj volijo ali kaj ali si pa prišo kšenki žrej z svojo elito dečko nebo več kot je negdaj bilo tudi ti župan si mogoče kje polek biu zato si hodo po kolenih pred njim sramota ga je lehko da se vlači po prekmurji sramota.

      31 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.10.2013 ob 14:47 prekmurka gost

      Mogoče bi bilo dobro, da mladina bolj pozorno spremlja aktualno dogajanje, predvsem pa se seznani tudi z obdobjem okoli leta 1990.Dogajanja v tistem času so nekoliko drugačna, kot jih predstavlja Janša.Kraja državnega premoženja se je pričela z odprodajo orožja v začetku devedesetih let. Zanimivo bi bilo slišati in vedeti za koliko je bil takrat oškodovan državni proračun. Mladi- tukaj je začetek siromašenja države, na račun zasebnikov( prekupčevalcev orožja in smrti).Ne ponavljajte fraz Janše o nekih stricih iz ozadnja, marveč mislite s svojo glavo. Imate pa seveda dober, " zgled"- Janša uspeva normalno funkcionirati brez tekočih mesečnih prilivov. Vzdržuje relativno dober življenski standard in to seveda od prodaje knjig ter predavanj v tujini. Koliko knjig mora prodati vsak mesec? Koliko predavanj opraviti vsak mesec? To so vprašanja." No seveda, njegove knjige kupujejo vsi Slovenci, cena predavanj pa je sigurno primerljiva Clintonovi". Ko boste dobili odgovor na ta vprašanja, imate recept za življenje in bodočnost- kar pogumno z vprašanji, Janša bo z veseljem odgovoril.

      44 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.10.2013 ob 14:54 glavca gost

      JJ še nej v čuzi?

      32 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.10.2013 ob 16:28 gfh gost

      gnoj pokvarjeni

      28 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.10.2013 ob 17:00 JJ gost

      prekprokleti lažov pa švercer

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.10.2013 ob 17:10 smrkci gost

      Ma pijzdu maternu, pa de što gučal ali pijsa,kak nas naj zaposlijo eli dajo delu ta banda politična,ma koji kurec so oni v toj državi.

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.10.2013 ob 17:36 gost mrak na oči gost

      Sramota, ka so toga lopova, ki bi mogo že zdavnaj sedeti za zapahi sploh zvali v Beltince. Sicer pa je to markon podobno, ka sto let za opicami gor pridejo, ka se lopovi, prevaranti, ciniki, lažovi in najslabši politiki, ka jih je kda mela Slovenija ne zovejo. Sam pa tudi nema telko samokritike, ka sploj pride. Mogo bi se skriti v mišjo luknjo, nej ka še odi po sveti, pa nekaj predga. Sicer ga pa drugod po Sloveniji ne zovejo, razen se, ge je bil. Kda de končno takšnin vojnin špekulanton in dobičkaron odklenkalo? Pred vojno za SLO je bil siroče, ka se je na televiziji joko, ka nema za kruj , ka bi svoji deci kupo, po vojni pa takši preobrat, ka ne vej pojasniti ge je najšo težke milijone, ka jih ma. Mogoče pa od tistoga zbiranja, kda so srmaki zbirali za njega pejneze, ka je bil v čuzi, pa za njegovo familijo. Slabo ti lejko grata, kda se zmisliš na toga gangstera.

      24 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.10.2013 ob 17:44 Pomurec gost

      Zdaj ko vidim kaj eni pišejo! Žalostno, mislim, da se sploh ne zavedate kaj pišete. Što de komi davo delo, dela je precej samo ga eni ne želijo opravljati, to se pa ne vprašate. Zdi se mi smešno, da nekaj posplošujete, povejte kdo je lopov. Če vestre, da je kateri kradel, ga prijavte. Če ne prijavite kaznivega dejanje ste kazensko odgovorni. Mislim, da bi bilo boljše za nekatere, da pred pisanjem vključijo možgane....

      3 39 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.10.2013 ob 17:52 gost gost

      sramota je to, ka je na zadnjih volitvaj tej lopov lažnivi glih prekmurju doubo največ glasov. nej čudi ka se odi se kazat, če ma pa tu največje zaledje. upam, ka je prekmurje končno spreglednolo ka je to za ene politične pošasti. pogrešan celeca v prvi vrsti.

      25 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.10.2013 ob 17:55 gost pom -urec gost

      Pomurec, tij vklopi možgane in ne zagovarjaj nekaj o čemer očitno ne veš nič. Omenjeniv JJ je v kazenskem postopku, krivda mu je bila dokazana, zdaj se samo še brani z dragimi odvetniki. On lahko, ker ima nakradeni, moj, tvoj in še od drugih državljanov denar. Imenovani JJ pa je že prijavljen in globoko v sodnih mlinih, ki bodo upajmo dokončno zmleli tega dobičkarja. Torej možgane vklopi ti in se ne poimenuj Pomurec, ker s tem delaš sramoto ostalim Pomurcem, ki mislimo s svojo glavo.

      38 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.10.2013 ob 18:10 gost gost

      @Pomurec, vse čestitke. Nagrada za najbolj bebasti komentar je tvoja.

      22 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.10.2013 ob 21:13 lola gost

      Kje je pa kakšna slika od nastopa folkrolistov Marko ka so jim plesali.Samo te tajkune ste slikali.

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.10.2013 ob 23:05 gost gost

      mene bi bilou sran plesati za to golazen ti bi pa rada slike. že to ka ste tan plesali je zadosti žalostno

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      29.10.2013 ob 8:06 LP gost

      Janša for ever.

      3 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      29.10.2013 ob 9:37 smrkci gost

      Gost pomurec,sem 100% da si v tej bandi politični,ki so državo izropali,katreri peder si je pa izmislil ta sovražni govor,kot kazensko pisati je pa 100% naj večji tajku v tej državi,ker ljudi straši z tem imenovanim sovražnim govorom.Če bi vedel kateri peder politični si je to izmisli bi ga rad videl da bi jemi usta zaprl za vse večne čase.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      29.10.2013 ob 10:09 lauraas gost

      Potem bi pa bilo boljše, da bi bil Janković na vladi in bi ves denar šel za Ljubljano.

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      29.10.2013 ob 10:21 gost gost

      @lauraas, ti si že večkrat pokazala svoj intelekt zato je boljše ka se več ne glasiš. jankovič JE na vladi zato pa tudi so ponovno protesti. ali tebi janšovernici takšne stvari pač nejso razumljive. vej te razmimo.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      29.10.2013 ob 10:44 po toči zvoniti je prepozno gost

      Prpblem so sodni mlini, ki prepočasi meljejo pri elitah, ko pa majo navadnega državljana v obravmavi, pa gre to hudo hitro. Vrnitev premoženja to je največja kazen, ne pa zapor. Če pa pomembnežu omeniš zapor, pa hitro grata srčni ali duševni bolnik in ni sposoben za sojenje. Polj taki bi bil še večji strošek državi, če bi šel v zapor.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      29.10.2013 ob 11:08 REVOLUCIJA gost

      Zato pa danes vsi na proteste!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      29.10.2013 ob 11:13 prekmurka gost

      ne moreš verjeti. A smo Prekmurci res tako omejeni in zavedeni, da dajemo besedo največjemu uničevalcu Slovenije zadnjih 23 let?Danes bo Janša ponovno pljuval po drugih na televizijo AS. O svojih rabotah pa seveda nič, saj ga voditelj tudi ne bo nič vprašal. Od kdaj imajo obsojenci kriminalnih dejanj možnost in pravico toliko javno nastopati in zastrupljati narod. Kdaj se bomo Prekmurci streznili?

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      29.10.2013 ob 12:54 jojoj gost

      znan ka se blijža noč čarovnic,liki ta prva slika je pa preveč strašna;človik se vse zosaga

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      29.10.2013 ob 13:14 gost še ena prekmurka gost

      Prekmurka, se popolnoma strinjam s tabo in s predhodniki, ki mislijo s svojo glavo. Ka se pa tiče oddaje na TV AS, pa jo ne bomo gledali, ker te hinavske face JJ ne mislin gledati. Ka mislite, kdo je prišo v Prekmurje, ka ga obravnavate kak nekega pomembnega gosta? Kak de se pa Buzeti topil pred njin, pa rejsan ne mislin gledati, pa dosta nas je takših. Sramota, ka takše goste sploh vabite. To oddajo ukinoti, ali pa preveriti ,kelko ma gledalcev.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      29.10.2013 ob 16:52 prlečka gost

      Pogledni na prvi sliki levega pubeca. Glovo pa oči ma tak gor objreno kak da bi gledal peklenščka. Toti so naredili in še dale delajo pekel v sloveniji. Kulturni hrom so spremenili v politični hrom. Joz bi jim predlagala, da se preselijo v bližjo cerkev. Tam so njihovi kunšafti z milijardo ojrov duga.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      29.10.2013 ob 17:42 vinko megla gost

      vsi@prlečka vsi cigani glegajo gor zato da mislijo da še jim sam bog da peneze no taki so toti politiki lopovi v tvojo cerkev se pa lehko priselijo samo pogačo mej dobro namazano da ti nebo suha kmetavzarka stara seljačka sram te je lejko ka do popovje so ti deco napravili te jim daj vse kaj maš čondrašica kmetavzarska.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      29.10.2013 ob 18:58 lauraas gost

      Janšo so obsodili brez enega dokaza, balkanskim bojevnikom so pa dokaze zavrgli, in kdo je zdaj tu krivec in strahopetec? Sodišče in tožilki so se "usrali" pred mafijo in so lepo naprej na stolčkih.

      1 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      29.10.2013 ob 19:17 gost gost

      daj lauraas nehaj, prosin te nehaj srati s takšnimi. glupa si kak nouč zato te še enkrat prosin, NEHAJ!!!!!!!!!!! odavli takšne neumnosti na SDS shodih, samo tan še takšnih nebulozan vrvlejo pa nasedajo.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      29.10.2013 ob 19:31 BOČKOR gost

      Gnes je moj striček doj strelo enoga zavca skuhal zavčji pörkit in še zdaj BRUUUUUUUUUUHAM od zavca.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      29.10.2013 ob 19:32 gost gaber gost

      Stvarno lauraas, ne bluzi ,ne piši bedarij, v kere še sam ne vervleš. Ne provociraj narod s svojimi betežno izprijenimi komentari. Ge pa živiš, ne spremljaš dogajanja, ka samo neka brez veze pišeš. Janša je obsojen na podlagi dokazov, tudi iz tujine, ge ga nemajo za boga, kak ti. In tudi zato je politično mrtev. Končno.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      29.10.2013 ob 22:18 lola gost

      gost ne boj tak pameten nej san jes nikaj plesala ka ne plešen tam.Pa nej so se znan sami povabili.Taka z.... g....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      29.10.2013 ob 22:23 gost gost

      ne jouči zaj, kesno je. če bi vas povabili po dreki plesat bi tudi šli?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      29.10.2013 ob 22:33 lola gost

      ja tij bi ga pa pojo. d... mijslin. budalo edno neizobraženo.me zanimle ge tij kaj sodeluješ.

      0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      30.10.2013 ob 8:03 frenk gost

      Napadanje nastopajočih je levi fašizem.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      30.10.2013 ob 8:17 gola lola gost

      eni ne sodelujemo s tistimi ka so nas na kant spravili, ne sodelujemo z lopovi in lažnivci, eni mamo še malo morale. ob toj krilatici levi fašizem se sigdar iz srca nasmijen, bravo frenk.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      30.10.2013 ob 11:01 lauraas gost

      Zakaj pa potem balkanski bojevniki niso obsojeni?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      30.10.2013 ob 11:21 gost gost

      što so tou balkanski bojevniki? če misliš na zadevo Balkanski bojevnik so štirje bili že obsojeni, proti večini ostalih pa še vedno poteka postopek ali pa de se ponovno začno zaradi pridobitve novih dokazov. že pa neka na pamet lapaš lauraas, smo ti že dostikrat pravli ka vgasni.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      30.10.2013 ob 11:44 prekmurka gost

      Ta Janša nas je že tolikokrat zavajal, lagal, izdal ter pokradel, da mu lahko verjamejo samo "verniki". Kje ste videli urejeno demokratično državo, kjer se obsojenega kriminalca vabi in mu daje pomembno besedo?. Pa kaj je z nami, a ne more priti v Prekmurje nobena druga verodostojna oseba. Janša se obnaša kot kalimero, vedno krivi drugi, on pa angelček. Končno je potrebno zahtevati od njega, da vrne vse pokradeno( utopično, a ne?), se umakne iz javnega življenja ter odsedi svojo kazen na Dobu. Nekateri bi rekli, da celo na Polju, saj je njegovo obnašanje dober sinonim za tamkanjšne paciente. In še nekaj. tisti,ki stalno kliče tuje gospodarje(trojko) me spominja na narodne izdajalce, ki so se spajdašili z okupatorejem.No to dela poleg ostalega Janša- za lastno korist prodaja in bi prodal celo celi narod.

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      30.10.2013 ob 12:09 prekmurka gost

      Kdo je lani še kot predsednik vlade javno govoril o grškem scenariju in o tem ,da bo konec leta zmanjkalo denarja za učitelske plače? In to tik pred tem ,ko smo se morali zadolžiti na finančnih trgih. Kaj sprožajo takšne nepremišljene , katastrofične izjave?No ,potem, ko je cena denarja, tudi zaradi tega narasla, pa je veliki kalimero spet javkal o velikem dolgu slovenije in o tem , da so "rdeči" pokradli državo. Neposredno in posredno pa jo krade on in njegovi pristaši že mnoga leta.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      30.10.2013 ob 12:48 Marjan gost

      Da , mladi se povežite, vendar ne pod okriljem kake stranke ampak kot mladinska organizacija, katera bo neodvisna od strank in stranarskin vodij katerdi so bili tudi člani socialistične mladine Jugoslavije in Zveze komunistov Jugoslavije. Sedaj pa mladino učijo, da je krivec za vse kaj se je dogajalo po osamosvojitvi g. KUČAN in rdeči. Takrat ni bilo tajkunov in prodajalcev orožja, ni bilo take nezazposlenost in nezadovoljestvo mladine kot je sedaj. Mladina se je družila na raznih prireditvah. To bi morali predstaviti današnji mladini ne pa kako je bil takratni režim nepravičen. Ni bilo tajkunov in takih bogatašev kot so sedaj. Janša naj bi nas nekaj učil, čeprav nima kake velike šole in uči mladino katera je dosti bolj izobražena kot on. Razmislite mladi, za ustanovitev neodvisne organizacije. Dovolj vas je , da bi lahko brez strankarskih vodij uresničili svoje sanje.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      30.10.2013 ob 13:42 prekmurka gost

      Še nekaj o "zlati dobi", ko je bil med 2004 in 2008 na oblasti Janša. A se mladi spomnite kako so leta 2007 zmerjali guvernerja NB g. Gasparija z narodnim izdajalcem? Takrat so analitiki NB SLO pripravljali več verzij ekonomsko finančne situacije za Bruselsko poročilo. Opozarjali so, da se zna finančno stanje poslabšati. Kaj je počela Janševa vlada? S pomočjo Jelinčiča so zamenjali Gasparija in ga nadomestili z g. Kranjcem. Iz tega obdobja so Janševe izjave o svetilniku Evrope ter o tem, da gledajo hlebci iz smetnjaka. Da o sistemski zakonodaji, ki je zmanjšala davke( v času gospodarske rasti!!!!!!), vzpodbudila in vzpodbujala zadolževanje gospodarstva ter prebivastva ter povzročila sestransko pregrevanje gospodarstva ,sploh ne govorim. Še poleti 2008 tik pred volitvami, ko je celi svet govoril in vedel za zlome bank in posledično gospodarstva, je Janša opletal s svetilnikom ter govoril, da je griza blodnja"rdečih". To so dejstva, ki dokazujejo tako neznanje kot zlonamernost. Malo se zamislite ,uporabite lastno glavo in ne malikujte uničevalca Slovenije.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      30.10.2013 ob 14:13 gost gost

      Neje samo janša takšen, vsi naši politiki se lažejo in sprenevedajo, po drugi strani pa zavestno ali nevede uničujejo državo in državljane. Janša je pač eden največji ektrem med njimi, samo srati edino po njen je nej pošteno do drugih. Serimo po vseh!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      30.10.2013 ob 15:41 prekmurka gost

      Drži, v naši politiki je ogromno sprenevedanja in laži.Čas Drnovška-velika napaka ukinitev SDK. Slovenska ljudska stranka ima ogromno masla na glavi v povezavi kmetijskega in cestnega lobija.Spomnimo se Jankovičevega odiranja dobaviteljev za časa Mercatorja, njegovih pritiskov na državne organe( sinova matura), mahinacij z nepremičninami itd. Era Pahorja je polna katastrof, sejanja rožic ter tega, da se je stalno pustil izsiljevati. Križanič je po koncu Janševe ere bil premalo odločen ter se ni lotil sanacije bank. Virant je rojen za sprenevedanje-njegova plačna reforma v javni upravi je katastrofa.Bavčar in pokojni g. Debelak sta formalno avtorja zakona o " izbrisanih" .Sprenevedanje vseh politikov in skoraj dve desetletji trajajoče izmikanje nacionalni sramoti množičnega kršenja človekovih pravic. No, pa Peterletova denacionalizacija ter forsiranja RKC. Še ogromo je tega- vse se ne da niti napisati.Najhujši od vseh politikov je pa Janša, saj sistematično ščuva Slovence ene proti drugim, jaše na populizmu, izkorišča frustracije določenih slojev prebivalstva, ob vsem tem pa se iz njegovih izjav daje razbrati, kako močno zaničuje ljudi. Njegova politika vso to obdobje je bila in je še vedno- za vsako ceno, tudi preko trupel. Da ne govorim o orožarskih poslih.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.