https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Akcija zbiranja zobnih ščetk za Brazilijo do uspešnega konca

30.10.2013 ob 9:45  

"Pozdrav iz Brazilije in hvala VAM Slovenci!" Takole nas pozdravljajo otroci iz Brazilije. DPM Beltinci je prispeval, da je AKCIJA zaživela. Predvsem velika zahvala gre naši članici Janji Žalik, so včeraj zapisali na facebook strani Dpm Beltinci.


Pri zbiranju zobnih ščetk in past je sodelovalo ogromno otrok, mladih in odraslih iz Slovenije.  Študentje dentologije iz Brazilije so material, ki je prispel v Brazilijo, razporedili v paketke, ki jih ob sobotah delijo otrokom. Otrokom so uprizorili tudi gledališko predstavo, kaj se zgodi, če si ne umivaš zob. V praktičnem delu pa študentje otrokom pokažejo gibe, kako si ščetkati zobe.

Do tega tedna so na misijonu v Amazoniji prejeli 5.550 zobnih ščetk, 1.735 zobnih past, 127 zobnih nitk in 140 ustnih vodic.

Posebna zahvala pa gre Curaprox, TIC Veržej (Center DUO), Zavod Marianum Veržej, Vrtec Veržej, Vrtec Beltinci, OŠ Beltinci, Glasbena šola Beltinci,  Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, Maxiland v Maximusu, OŠ Velika Polana, OŠ II Murska Sobota, Študentski domovi v Ljubljani, trgovina Narcisa Veržej, Market Križevci pri Ljutomeru, Body M Skakovci, OŠ Kuzma, OŠ Grad , OŠ Križevci pri Ljutomeru, OŠ Lovrenc na Pohorju, Srednja zdravstvena šola MS, Gimnazija in dijaški dom Antona Martina Slomška Maribor, Elektro računalniška strokovna šola in gimnazija LJ.

Začetek akcije zbiranja zobnih ščetk si lahko ogledate TUKAJ.

Vir in foto: facebook Dpm Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.