https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Radgonski župan Kampuš vedel za Žulove sporne transakcije

31.10.2013 ob 7:45  

Marko Žula, sodelavec mariborskega župana Andreja Fištravca, se je zapletel v finančni škandal. Žula naj bi do denarja prišel kar ob pomoči očeta Marjana, ki je direktor Doma starejših občanov v Gornji Radgoni. 

 

Zavod s 135.000 evrov primanjkljaja

Slovenskenovice.si pišejo, da ima Marko Žula pestro poslovno preteklost. Del njegovih podjetjih je že v likvidaciji, bil je tudi direktor Zavoda KKS Gornja Radgona, ki je v lasti Zadruge Panonica, Leta 2009 je Marjan Žula, direktor Doma starejših občanov Gornja Radgona (DSO-GR), »dokapitaliziral« Zavod krovni podjetniški inkubator v Slovenskih Konjicah, kjer je plačal 20.800 evrov, denar pa naj bi šel kar z računa doma starejših občanov. Javni zavod se je odločil za tako transakcijo, čeprav je istega leta izkazal 135.000 evrov primanjkljaja.

Kampuš vedel za sporne transakcije

Za tem pa je zavod iz Slovenskih Konjic dokapitaliziralo še podjetje Panonica Energetika, lastnik je prav Marko Žula, ki mu je oče tako pomagal z davkoplačevalskimi evri. Tudi radgonski župan Anton Kampuš je vedel za sporne transakcije, vendar ni ukrepal.

Žulov odvetnik z zahtevkom za objavo popravkov

Nekaj ur po objavi članka v Slovenskih novicah so od Žulovega odvetnika Sandija Vukoviča iz odvetniške pisarne Nenada Zečevića prejeli zahtevek za objavo popravka, da je bil Marko Žula  direktor Panonica Energetika d.o.o. do 19. aprila 2013, ni pa bil nikoli imetnik nobenega poslovnega deleža omenjene družbe. V zahtevku odvetnika je med drugim tudi pisalo, da je informacija o transakciji javnega zavoda, s 135.000 evrov primanjkljaja neresnična in neobjektivna.

Vir: slovenskenovice.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.10.2013 ob 8:26 alamut gost

      Seveda, vsi so čisti kot angelčki, in se zanašajo na svoje levičarsko zaledje, ko pa jih malo potipaš za prašnike, takoj najamejo odvetnika, da malo zagrozi. Za odvetnike pa itak vemo, da za dober denar naredijo vse. Jej, jej, Blatni dol vsak dan bolj in bolj smrdi!

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.10.2013 ob 9:26 ne razumem gost

      Slab gospodarstvenik, dober politik. Kdaj bo konec z takimi maheri v Sloveniji. Kaj taki človek nima nič srama, drugi pošteni ljudje, pa nimajo več kaj jest, ti pa stola na stol.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.11.2013 ob 8:00 mariborčan gost

      Ne samo, da znajo najet odvetnika....tudi grozit znajo (poglej prilogo) http://slkm.at/5574142

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.11.2013 ob 8:02 mariborčan gost

      se opravičujem za napačno povezavo. Ta je prava. http://www.gor-radgona.si/mma_bin.php?id=2010061615571087

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.11.2013 ob 20:07 lipa gost

      Ko jih pa postaviš pred dejstvo in pokličeš k odstopu, se delajo blesavi.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.