https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

FOTO: Pomurska dijaka po izkušnje in nova znanja na Malto

07.11.2013 ob 7:30  

V okviru šolanja na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci sta dva dijaka opravljala strokovno delovno prakso oziroma pridobivala nova znanja, izkušnje in poznanstva na Malti.


Tako sta se Marko Lenarčič in Valentina Lesic podala novim dogodivščinam na proti. Začelo se je na avtobusni postaji v Murski Soboti, kjer sta se s kombijem zapeljala do letališča Treviso, kjer so že čakali udeleženci drugih turističnih šol Slovenije. Let je minil kar hitro, saj so dijaki navezali stike in že razmišljali o tem, kako bodo preživeli tri tedne na Malti. Dijaki so se namestili v stanovanju, ki se nahaja v St. Pauls Bayu in je turistično obiskan kraj. V stanovanju je bivalo 10 dijakov in njihov spremljevalec – profesor s SŠGT Ljubljana. Bivanje je za dijake bila nova izkušnja, saj so 24/7 preživeli skupaj. Tudi kuhali so si sami, zato so bili obroki nekaj posebnega.

V času bivanja na Malti sta tudi pridno obiskovala tečaj angleškega jezika, ki je potekal trikrat tedensko. Na tečaju se dijaki niso učili kot pri pouku, temveč so se pogovarjali o življenjskih stvareh in odigrali igre vlog.

Dijaki so opravljali strokovno delovno prakso v izbranih hotelih. Marko je delovno prakso opravljal v St. Julians Bay hotelu, ki je kategoriziran s tremi zvezdicami in je med boljšimi hoteli v mestu. Njegovo delo je potekalo med tednom, opravljal je recepcijska in hotelska dela, ki jih je izvajal v hotelski recepciji. Ob delu na recepciji je spoznaval tudi delo v restavraciji in hotelske sobe, v katere je spremljal goste. Marko pravi, da je osebje z njim navezalo pristne stike in tako so zelo dobro medsebojno sodelovali.

Valentina je delovno prakso opravljala v hotelu Club Salina Wharf, ki je kategoriziran s štirimi zvezdicami in je tudi eden najboljših hotelov v mestu Qawra. Tudi njeno delo je potekalo med tednom, opravljala je recepcijska in hotelska dela, ki jih je izvajala v hotelski recepciji. Spoznavala je pa tudi preostali del hotela, kjer je opravljala tudi pisarniška dela. Valentina pravi, da je bila zadovoljna z osebjem in drugimi praktikanti iz različnih držav, ki so tudi opravljali delovno prakso v tujini.

Dijaki so prosti čas preživljali skupaj na plažah, ogledih znamenitosti in pokrajine Malte, v stanovanju. Tam so največ skupnega časa preživeli ob večerih na terasi, kjer so se zabavali z raznimi družabnimi igrami ter s pripovedovanjem o svojih doživetjih. Ob druženju so se dijaki tudi sami odpravili raziskovat lepote, ki jih ponuja otok. Opravili so tudi enodnevno ekskurzijo v sklopu projekta, ki je zajemala južni del Malte, katerega so si ogledali s Hop on, Hop off Busom.

Dijaki so strokovno delovno prakso zaključili z novimi izkušnjami, znanji, prijateljstvi in lepimi spomini. V Slovenijo so se vrnili zadovoljni, malo zmedeni zaradi kulturnih in vremenskih sprememb.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.