https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Župan Anton Kampuš položil temeljni kamen za izgradnjo slačilnic

07.11.2013 ob 9:00  

V Gornji Radgoni je potekal slavnostni dogodek  – položitev temeljnega kamna ob pričetku gradnje bodočega Doma športa na TŠC Trate v Gornji Radgoni.


Župan Anton Kampuš, je s podjetjem KNUPLEŽ d.o.o. iz Zgornje Velke podpisal izvajalsko pogodbo za izgradnjo slačilnic na TŠC Trate. Položitve temeljnega kamna so se skupaj z učitelji in ravnateljem udeležili tudi otroci osnovne šole Gornja Radgona. Župan je poudaril, da je prav, da so na tej slovesnosti prisotni mladi, saj se ta nov objekt gradi prav za njih.

Projekt bo predvidoma dokončan in predan svojemu namenu julija 2014

Streho objekta bo tvorila tribuna z 238 sedežnimi mesti, na katero bo možen dostop s strani po stopnicah.  V pritličju so predvidene štiri slačilnice, in sicer dve slačilnici vsaka v velikosti 30 m2 in dve slačilnici v velikosti vsaka 20 m2 s pripadajočimi tuširnicami. Nadalje je v pritličju predviden še javni WC, garaža za oz. shramba za delovne stroje in orodje, slačilnica za sodnike s pripadajočo tuširnico, prostor za prvo pomoč, pralnica, shrambi športne opreme in pisarna za delegata. V etaži sta predvideni dve slačilnici, ena v velikosti 12 m2 s pripadajočo tuširnico in ena v velikosti 10 m2 s pripadajočo tuširnico. Nadalje bo v etaži tudi instalacijski prostor v velikosti 13,86 m 2 in razgledna terasa velikosti 132,93 m2. Slačilnice bodo namenjene vsem uporabnikom športnih površin na TŠC Trate.

Celotna investicija je ocenjena na 840.000 EUR

Občina Gornja Radgona bo investicijo izgradnje slačilnic s tribuno financirala iz občinskega proračuna s črpanjem kredita, ki ji je ga uspelo dobiti na javnem razpisu za dodeljevanje ugodnih posojil občinam, ki ga vsako leto razpisuje Slovenski regionalno razvojni sklad. V okviru investicije je bila izdelana projektna dokumentacija in pridobljeno gradbeno dovoljenje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.