https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tržnica poklicev in srednjih šol na ljutomerski osnovni šoli

Ljutomer, 08.11.2013 ob 7:30  

Včeraj se je v Športni dvorani pri Osnovni šoli Ivana Cankarja v Ljutomeru odvila druga Razstava poklicev v okviru projekta Right Profession, ki ga je organiziral Razvojni center Murska Sobota. Skozi animacijski program in ob pomoči lokalnih podjetij so tokrat pobližje spoznali poklice gastronoma hotelirja, inštalaterja strojnih inštalacij, mizarja in elektrotehnika.

Right Profession – Pravi poklic za razvoj je čezmejni projekt med Slovenijo in Madžarsko, ki postavlja v ospredje štiri pomembne dogodke, razstave poklicev, ki bodo izvedeni v vseh štirih pomurskih upravnih enotah. Doslej so Razstavo poklicev že uspešno izpeljali za osnovnošolce iz upravne enote  Gornja Radgona, sledita pa še razstavi v Lendavi in Murski Soboti.

Vodilni partner v projektu, ki se izvaja v okviru programa čezmejnega sodelovanja Slovenija – Madžarska 2007 – 2013 in ga poleg partnerjev sofinancirata Evropska unija in Republika Slovenija, je Pomurska gospodarska zbornica. V projektu pa iz Slovenije kot partnerji sodelujejo Območna obrtno – podjetniška zbornica Murska Sobota, Center Idej Ljutomer in Razvojni center Murska Sobota. Slednji je tudi glavni organizator dvodnevnih dogodkov Razstava poklicev.

Splošni cilj projekta je zaustaviti rast števila mladih brezposelnih, ki končajo s šolanjem, a zaradi neustrezne izobrazbe ne morejo dobiti zaposlitve ter tako prispevajo k strukturni brezposelnosti v regiji.

Pobližje spoznali delo hotelirja, inštalaterja strojnih inštalacij, mizarja in elektrotehnika

Včeraj in danes med 9. in 13. uro se bodo osnovnošolci ( 6 – 8 razred) iz UE Ljutomer pobližje spoznali s poklici gastronom hotelir, inštalater strojnih inštalacij, mizar in elektrotehnik. Hkrati se predstavljajo tudi srednje šole, ki takšno izobraževanje ponujajo v svojih programih. Učenci in starši pa se lahko seznanijo tudi z možnostmi kadrovskega štipendiranja in z možnostmi odkrivanja poklicnih potencialov mladih. Organizatorji so za mlade obiskovalce in njihove starše pripravili tudi zanimiv animacijski program, ob koncu predstavitve poklicev pa je zapela Nika Zorjan.

Naslednja Razstava poklicev, tretja po vrsti, bo v prvi polovici meseca februarja 2014 na območju Upravne enote Lendava.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija