https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Vinko Gorenak: »Ukinjanje občin je navaden blef Viranta«

Šalovci, 08.11.2013 ob 13:00  

Poslanska skupine SDS so se v ponedeljek mudile na celodnevnem obisku v Pomurju na katerem so poslanke in poslanci obravnavali nekatere ukrepe vlade.


Poslanska skupina SDS sicer že več let obiskuje slovenske regije. Namen obiskov naj bi bil iz prve roke izvedeti čim več o izzivih, dosežkih, pa tudi težavah, s katerimi se srečujejo vodstva lokalnih skupnosti, podjetja, javni zavodi, kot tudi občanke in občani. Tako so se v okviru obiska dr. Vinko Gorenak, Zvone Lah, Robert Horvat in Eva Irgl med drugim sestali tudi z vodstvoma Občine Šalovci in Hodoš.

Župan Občine Šalovci Iztok Fartek je izpostavil problem vedno večjega staleža divjadi in s tem škode od divjadi, saj je ta problematika, poleg vseh drugih v Občini Šalovci, ki jih ni malo, še vedno številka ena in zajema največje število občank in občanov, saj se jih večina preživlja s kmetijstvom.

Na tem območju so v preteklosti ljudje in živali živeli v sožitju in ravnovesju, katero pa se je porušilo z nastankom gojitvenega lovišča. Z nastankom LPN Kompas pa postajajo stvari kritične, saj ljudje več ne vidijo prihodnosti za kmetovanje, kar pomeni, da občani opuščajo kmetovanje, kar ima za posledico zaraščanje kmetijskih površin. Omenili so tudi problem z upravljalcem, saj je naloga upravljalca smotrno in strokovno gospodarjenje z divjadjo, ohranjanje in usmerjanje razvoja divjadi, vsekakor pa tudi vzdrževanje populacije divjadi, vendar v normalnih mejah. Po besedah župana pa se dogaja prav nasprotno, saj naj bi lovišče upravljal z gospodarskega vidika kot gospodarsko družbo, kar pomeni, da skrbi za prihodke in posledično na določenih področjih ne izvaja pogonov in ne dopušča lova članom lovskih družin, temveč ohranja močno populacijo trofejne divjadi, ki je namenjena gostujočim lovcem.

Občina na podlagi tega predlaga, da se območje LPN Kompas razdeli med zainteresirane lovske družine s tega območja na podlagi koncesije, saj naj bi tako uspešnejše reševali trenutno stanje.

Tudi župan Občine Hodoš Rudolf Bunderla je potrdil, da je škoda po divjadi zelo evidentna in prizanaša veliko škodo predvsem pridelovalcem ter dodal, da se je problema potrebno lotiti sistemsko. Poleg tega pa je izrazil nezadovoljstvo glede ukinjanja pošt v manjših mestih oziroma občinah, urejanja vodotokov, nepremičninskega zakona ter ukinjanjem nekaterih občin.

Vinko Gorenak je glede ukinjanja občin dejal, da pri SDS temu ne posvečajo veliko pozornosti, saj menijo, da do tega ne bo prišlo. Gorenak je še dodal, da gre pri tem le za PR potezo oziroma navaden blef Gregorja Viranta.

Na koncu sestanka je Robert Lah povzel bistvene zaključke srečanja ter obljubil, da bodo glede problematike z loviščem s posebnim namenom postavili poslansko vprašanje ter po odgovoru skupaj poskušali najti primerno rešitev.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.11.2013 ob 14:49 pa ka ste nouri gost

      nete zaj že pomali henjali s temi govnarami? največji blefer med bleferami drugomi bleferi blefere tala. za crknoti

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.11.2013 ob 15:03 gost enjajte že gost

      Pa stvarno, nete še enjali pisati o teh bednikih, ka odijo prinas že celi teden. Pa ka ste rejsan nouri, koga zanima, ka blebeče eden slinati Gorenak, za šteroga znamo, kak se je pokazo, kda je bil minister. Na Pomurci mislite, ka je prišo rešitelj. Prišli so pa samo eni bleferi iz najbole lopovske stranke, ka jih je kda bilo prinas.Kakši vodja, takši vsi. Zato stvarno, ne pište sakšo bedasto besedo, ka jo tej bedniki povejo. Bar malo upoštevajte mnenja vaših bralcev, zaradi nas ste sploh tu, ge ste.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.11.2013 ob 15:33 nihče gost

      Kaj je to, pomurec.com ali sds.si??

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.11.2013 ob 19:29 prekmurka gost

      Kaj morate vsaki dan pisati o tej stranki, ki jo vodi največji uničevalec Slovenije.Kaj smo pri nas res tako neumni? Klepečejo v tri dni in zavajajo, ta portal pa povzema vsako njihovo besedo. Se v SLO in Pomurju ne dogaja nič pametnejšega ali ste pa postali trobilo SDS?Sramota.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.11.2013 ob 19:47 prekmurec gost

      @prekmurka,kaj misliš da so vsi za Kučana in njegove oprode ? Demokracija, kakršna koli že je, narekuje, da ima vsak pravico do besede in debate. Mal počaki, pa bo Pomurec.com pisal o Jankoviču in Bratuškovi, samo potrpi.. Kar se pa tiče uničevanja Slovenije,pa je dovolj, da pogledaš vsak dan novice, pa ti bo jasno kdo uničuje Slovenijo, danes so "Vanek", "Jouži" in ostali na Murskem Valu, na hudomušen način dobesedno povedali, kdo uničuje Slovenijo

      3 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.11.2013 ob 19:52 prekmurka gost

      dovolj mi je teh delitev in diskvalifikacij. Če se kritizira Janšo, to ne pomeni, da se odobrava ravnanje drugih. Vsaj nekateri mislimo s svojo glavo in ne to kar nam servirajo nekateri.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.11.2013 ob 20:23 RKC gost

      Vsaka slika....gnoj od gnojaaa.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.11.2013 ob 20:38 PREKMURSKI ZET gost

      A Vinko in Irglova hodita po Prekmurju in učita prekmurce. Sram vaju naj bo. Prvo pometita pred pragom SDS imate dosti, dosti gnoja, DRHAL!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.11.2013 ob 22:25 ivan gost

      Živel Janšaaaaaaaa...

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.11.2013 ob 22:29 le vkup uboga gmajna gost

      http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/ljudska-milica-bo-rusila-jaklicevo-crnogradnjo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.11.2013 ob 6:43 lauraas gost

      Potem bodo pa južnjaki kaj storili za Pomurje (PS, SD...), itak jih je že več kot pol Ljubljane. Jebe se njm za provinco.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.11.2013 ob 7:34 gost gost

      lauraas, IQ sobne temeprature?

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.11.2013 ob 10:15 nina gost

      Janševi vojaki naj kar odnesejo pete. Njihov prodajalec orožja in smrti bo kmalu na Dobu-tam lahko izvaja svoja predavanja in prepucavanja-mu bodo že pokazali kako se tem rečem streže.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.11.2013 ob 11:10 gost gost

      @ivan, živel janšaaaaaa...... tak so nekoč skandirali pa se zaklinjali enomi drugomi doktatori v enon drugon časi. po čem se verniki SDS razlikujete od kumunistov? po ničimer! oboji ste zarukano slepi in sledite svojin lideron kak ovce. hitler je imel takšne vernike, tito je imel takšne vernike in zdaj ima janša takšne vernike. najbolj zabiti ljudje se vedno lepijo na največje budale.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.11.2013 ob 11:28 gost gost

      Janša je zakon in hkrati strah in trepet zaostalih komunajzarjev.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      09.11.2013 ob 11:47 gost gost

      janše JE zaostali komunajzar !!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      09.11.2013 ob 13:41 gost gost

      Volim Janšu, nisam kriv, nisam kriv, da je Kučan živ, Kučan živ..)) Rima se na melodijo Bijelog Dugmeta: Da sam pekar..

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      09.11.2013 ob 19:49 gost gost

      janšisti iz posta v post samo potrjujete da ste vsi navadni nerazgledani zarukani primitivci. janša vas ma takšne rad in takšne vas rabi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.