https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Objavljen Razpis Dijaški sklad 2013/2014

11.11.2013 ob 9:00  

Dijaška organizacija Slovenije (DOS) objavlja razpis za dodelitev enkratne finančne pomoči dijakom iz socialno šibkejših družin. Rok za oddajo vlog je 21. november 2013.

 

Dijaški sklad je bil ustanovljen z namenom izboljšanja možnosti izobraževanja in izpopolnjevanja dijakov in dijakinj v različnih obštudijskih dejavnostih. Na posebnem bančnem računu Dijaškega sklada se je zbralo več kot 8000 evrov, saj se je povabilu k doniranju sredstev odzval Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ), ki je uvidel težke razmere otrok in v sklad namenil 3500 evrov, kar je še več kot lani. Dodatnih 3500 evrov je prispeval DOS. Sredstva je nakazalo tudi šest evropskih in en slovenski poslanec ter več posameznikov.

Enkratna denarna pomoč v višini 200 evrov

Vse do roka poslane vloge bo pregledala razpisna komisija in jih ocenila glede na točkovnik, ki je priloga razpisa. Na razpisu izbrani dijakinji oziroma dijaku bo nato DOS nakazal enkratno finančno pomoč v višini 200 evrov. Dijaški sklad podpirata tudi predsednik Borut Pahor (kliknite tukaj) in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer (kliknite tukaj). 

Poziv k prijavi na razpis

Predsednik DOS Klemen Peran je ob tem dodal: »Stiske staršev in skrbnikov so hude in vedno večje, kar opažamo tudi po prejetih klicih in vprašanjih o tem, kdaj bomo objavili razpis. Z zaskrbljenostjo ugotavljamo, da je med nami veliko dijakov, ki si težko privoščijo že osnovne šolske potrebščine, o kakšnih dodatkih sploh ne razmišljajo. Zato pozivamo vse dijake in njihove starše oziroma skrbnike, ki so v finančni stiski, da v roku vložijo pravilno izpolnjeno vlogo na razpis. Pri tem naj pazijo, da bo vloga vsebovala vse zahtevane priloge, da jih ne bo potrebno naknadno pozivati za dopolnitev, kar samo zavleče roke za izplačilo finančnih sredstev.«

Za več vprašanj so na voljo na elektronskem naslovu dijaski.sklad@dijaska.org.

V prilogah si lahko ogledate razpis in točkovnik. Rok za oddajo vlog je 21. november 2013.

Fotogalerija

Komentarji

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.