https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: »V sebi naredi spremembo in življenje se ti bo spremenilo!«

Knjižnica Murska Sobota, 15.11.2013 ob 8:00  

So besede mladega komaj 30-letnega Harisa Omanovića iz Ljubljane, intuitivnega učitelja duhovne in osebnostne rasti, mojstra ThetaHealinga, ki ima za sabo več kot 200 delavnic osebnostne rasti po celi Sloveniji. Pred kratkim se je mudil tudi v Murski Soboti, kjer je imel delavnico "Prebujanje notranjega jaza".


Na delavnici, ki je bila prepredena s predavanji, meditacijo in medsebojnimi pogovori, je bilo govora o tem, kako pogosto pozabimo nase, na naš pravi notranji jaz in kako nismo navajeni čutiti sebe. Harisove delavnice osebnostne in duhovne rasti so namenjene učenju, kako delovati iz lastne notranjosti in jo razvijati tako, da bo naše življenje postalo preprosto, mi pa vedno močnejši.

»Živimo v svetu, kjer so ljudje pasivni, naš jaz se nekako v nas uspava, saj nas že od rojstva naprej vsi učijo, kakšni moramo biti in učijo nas, da moramo biti vedno nekaj drugega, da moramo biti taki kot okolje od nas pričakuje. Tako postanemo kopija in ne original in se iz dneva v dan vedno bolj izčrpavamo, smo utrujeni in naš jaz se manjša ter postajamo vedno bolj neumni in nesrečni, saj ne delujemo globoko iz sebe, ampak razumsko delujemo tako, kot od nas pričakuje okolje,« so besede Harisa.

V drugem delu delavnice je tekla beseda o občutkih krivde, za katero pravi Haris, da je samouničevalna in beg od odgovornosti, posameznika drži na šibkih energijskih nivojih. »Krivdo moramo odpustiti v sebi, saj smo v vsaki situaciji delali tako, kot se nam je zdelo v danem trenutku najbolj prav in najbolj normalno. Krivda nas uči, da smo pokončni v vsem, kar smo, tudi v slabih stvareh, sprejemati se moramo taki, kot smo, tudi če naredimo kaj slabega, smo to mi in se moramo sprejemati kot celota.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.