https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Minister Židan svojemu namenu predal hlev v Turjancih

Turjanci, 15.11.2013 ob 10:30  

Na otvoritvi novega, milijon evrov vrednega hleva pri Vrzelovih v Turjancih, se je zbralo kakšnih 200 domačinov in drugih obiskovalcev ter visokih gostov od blizu in daleč. Otvoritve se je udeležil tudi  minister za kmetijstvo in okolje, mag. Dejan Židan in srbski minister za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo, Dragan Glamočić.


Židan je gostiteljema čestital in pohvalil njun pogum ter dejal, da tudi v kmetijstvu in v družbi sploh ni vse tako črno, kot nekateri želijo prikazati. Le pravi projekt, cilj in vizijo moraš imeti. Vrzelovim so čestitali tudi številni drugi govorci, kot so: župan občine Radenci Janez Rihtarič, predsednik UO Kmetijskega zadruge Radgona, Jožef Bračko; predsednik Zadružne zveze Slovenije, Peter Vrisk; predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Cvetko Zupančič; direktor Pomurskih mlekarn, Dušan Lainščak ...  

Gre za najsodobneje opremljen hlev, velikosti (80 x 23 m) 1.840 kvadratnih metrov, ki sedaj že „gosti“ večino od nekaj čez 200 glav goveje živine Vrzelovih, med katerimi tudi 78 krav molznic. Vrednost objekta v katerem bo prosta reja živine, znaša nekaj nad milijon evrov, od česar so Vrzelovi dobili 40 odstotkov nepovratnih sredstev. Za nov hlev so se odločili, saj so bili stari hlevi grajeni že leta 1953 in tako tehnološko zastareli. Veliko časa in truda je bili potrebno vložiti, da so uspeli na razpisu za sredstva, s  katerimi so si pomagali pri gradnji novega hleva.

Njihova kmetija se uvršča med večje v regiji, po količini namolzenega mleka pa je največja. »Z načrtno selekcijo in izbrano pasmo prevladuje v našem hlevu lisasta pasma nekaj malega pa tudi črno bela. Dosegamo povprečno mlečnost 6700 kilogramov na laktacijo, kljub tehnološko zastarelemu hlevu je vse mleko v ekstra kakovostnem razredu«, je povedala gospa Tatjana, ki se je javno zahvalila vsem izvajalcem del ter mnogim drugim, ki so tako ali drugače pomagali.

Na prireditvi, ki jo je povezovala Jasna Divjak, so pripravili tudi priložnosti kulturni program, za kar so poskrbeli članice in člani Tamburaške skupine Lotmerški in Folklorne skupine KD Janko Divjak Kapela, seveda pa ni manjkalo niti dobre kapljice in prigrizka.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2013 ob 10:36 gost gost

      ja ja samo si ga vlejčite k sebi .. pred leto dni je pravo ka de davek na kmetijska zemljišča pokok za kmetije zaj pa evoga .. so sprijali

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.11.2013 ob 12:57 sanji gost

      kda li kaj dela, vej pa je non stop na slikaj

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.11.2013 ob 13:54 stric gost

      Bojte se dvoličnežev.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.11.2013 ob 14:01 kmet gost

      pilijo ga za predsednika......stare komunistične finte....na vsakoj pasjoj procesiji inn na vsaki sliki....ogabno!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.11.2013 ob 14:15 rereporter gost

      »Gospod tovariš minister Dejan Židan je klonirani Kučan«........."Gospod tovariš minister je utelešena podoba stranke: navzven pisana in težko predvidljiva kot prekmurski puran, navznoter popolna ideološka prežetost tako v gospodarsko-socialnem kot političnem pogledu. Po svoje je klonirani Kučan," je ministra Dejana Židana ocenil agrarni zgodovinar dr. Stane Granda.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. smrt
      15.11.2013 ob 17:10 smrt

      Kak trdno je Kučanov klon Židan ta ve kam piha veter in on se po vetru obrača

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.11.2013 ob 20:00 boter gost

      pa pohvalmo rajši kmetijo in njihove člane, kajti le oni bodo delali, pa jim privoščimo.... člani družine verzel vso srečo z delom v novem hlevu, posebej pa zdravlja tako vam kot prebivalkam in prebivalcem hleva :)

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.11.2013 ob 0:56 Kućan Mlajši gost

      Upam da ga niso privezali. Ali pa je to prosta reja?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.02.2014 ob 0:57 Farmar gost

      Tudi jst bi rad naredu tak lepo štalo kot je ta hlev.Lahko mi kdo pomaga,oziroma mi da informacijo kater je ta hlev projektirou? Lepa konstrukcija!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.