https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Sprejem uspešnih občanov občine Sveti Jurij ob Ščavnici

22.11.2013 ob 9:00  

Včeraj je v Beli dvorani Kulturnega in upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici potekal svečan sprejem uspešnih občanov.


 

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici je izrekla čestitke za poseben dosežek:

Sonji Neger, članici Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote, ki je v letu 2013 osvojila kar štiri 1. mesta, od katerih je največji uspeh naslov Državne prvakinje v krožnih tekih na 1500 m, v dvorani na Dunaju.

Polonci Fiala, magistri farmacije iz Blaguša, ki je  je bila mesecu marcu razglašena za Pomurko leta 2012. Radio Murski val in tednik Vestnik sta letos že dvaindvajsetič razglasila Pomurko in Pomurca leta in tako je ta naziv za leto 2012 prejela gospa Polonca, ki je hkrati tudi dobitnica Minaržikovega priznanja, in sicer za prispevek k razvoju slovenske farmacije in za prizadevno delo v Slovenskem farmacevtskem društvu, ki to priznanje tudi podeljuje.

Janji Vrzel, za svojo diplomsko nalogo, za katero je prejela Pomursko raziskovalno nagrado, in sicer v kategoriji za najboljše delo aplikativnega značaja v letu 2012, ki jo podeljuje Pomurska izobraževalna fundacija, v sodelovanju s Pomursko akademsko znanstveno unijo ter tudi Fakultetno Prešernovo nagrado, ki ji jo je podelila Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani.

Jožici Rožman iz Grabonoša, ki je dobitnica Znaka kakovosti na mednarodni razstavi »Dobrote slovenskih kmetij«, na Ptuju. Gospa Jožica je bila že tri leta zapored prejemnica zlatega priznanja za domači mešani kruh, kar ji je letos, torej tretje leto, prineslo tudi znak kakovosti, najvišje priznanje, ki ga lahko doseže.

Jerneju Šijancu iz Jamne, ki je dijak Srednje biotehniške šole Rakičan. Letos  je osvojil naslov  državnega prvaka v košnji z ročno koso, v  kategoriji mladincev do 18 let.

Prostovoljnemu gasilskemu društvu Sovjak (članicam Ines Štelcar, Danielli Kosi in Katji Kreft)

Članice društva Ines Štelcar, Daniella Kosi in Katja Kreft so na 13. državnem tekmovanju v gasilski orientaciji za pripravnike, kot gasilke pripravnice, osvojile naslov državnih prvakinj.

Društvu podeželske mladine Sveti Jurij ob Ščavnici (članicam Andreji Vohar, Lei Vohar in Karmen Halec)

Članice društva, Andreja Vohar, Lea Vohar in Karmen Halec, so na državnem tekmovanju osvojile drugo mesto. Društvo Podeželske mladine Sveti Jurij ob ŠčavniciI je eno izmed bolj aktivnih društev v občini.

Prostovoljnemu gasilskemu društvu Sovjak (Članom Alešu Prši, Bogdanu Kaučiču in Jeneju Hrašovcu)

Člani društva Aleš Prša, Bogdan Kaučič in Jernej Hrašovec so na 13. državnem tekmovanju v gasilski orientaciji za pripravnike, kot gasilci pripravniki, osvojili 3. mesto.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.