https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Tina Kerčmar: Razmišljajte kot mali otroci, saj so polni domišljije

27.11.2013 ob 7:00  

Tina Kerčmar je študentka, tik pred diplomo iz arhitekture, drugače pa vsestranska umetnica, saj  se v svojem prostem času ukvarja z raznoraznimi oblikovanjem, želi poskusiti čim več različnih tehnik risanja, slikanja, slikanja na svilo, tekstil in porcelan, servietno tehniko, dela tudi nakit iz fimomase, zadnje čase pa predvsem šiva. Upa, da ne bo delala v strogi arhitekturi, ampak da bo svoj poklic združila z oblikovanjem.


Med njenimi izdelki lahko najdete plišaste igračke, snežne krogle, obeske za ključe, platnene nakupovalne vreče, slikanico, izdelala je tudi dve družabni igri: Človek ne jezi se in Spomin.

Že od nekdaj navdušena nad snežnimi kroglami

S samim ustvarjanjem se Tina ukvarja že od vrtca, oz. ko je prvič dobila v roke barvice, zadnji 2 leti pa specifično ustvarja Vsepovsodčke.

» Zato ker se meni osebno, snežne krogle kupljene v trgovini zdijo kičaste, se mi je enkrat utrnila ideja, da bi samo poskusila ustvariti snežno kroglo. Spomnila sem se na eno obliko, ki bi se jo dalo preprosto narediti iz fimomase in potem so kar sami od sebe nastali še Vsepovsodčki, ki so neke vrste škrati z zavihanimi kapicami. Razmišljala sem tudi o njihovem imenu, ležali so povsod po moji sobi in takrat se mi je utrnila ideja, da bi se lahko imenovali Vsepovsodčki.

Vsepovsodčki imajo tudi svojo zgodbo

To so majhna bitja, podobna škratom, v kombinezonih vseh mogočnih barv. Vsepovsodčki so med nami in nam pomagajo pri raznoraznih opravilih. Nihče ne ve, od kod točno prihajajo, vemo le, da so stari vsaj toliko kot vesolje. Zaposleni so v agenciji za pomaganje, Vsepovsodčki d.o.o in tam jih lahko tudi najamete. So izredno marljivi in pripravljeni poprijeti za vsa opravila. Vendar pozor. Tako kot se razlikujejo barve kombinezonov, tako se razlikujejo tudi njihovi značaji in sposobnosti. Vsak dela le tiste stvari, v kateri barvi ima kombinezon. Rdeči dela vse, kar je rdečo, zeleni vse, kar je zeleno, moder dela vse, kar je modro, so pa sladkosnedi in radi nagajajo.

V Sloveniji je zelo težko dobiti material

Ker v Sloveniji ni mogoče dobiti določenega materiala za ustvarjanje, ga naroča iz Amerike. Vsepovsodčki so narejeni iz pliša, saj je material dostopnejši, šiva jih približno 2 uri, s tem da še jih na koncu napolni in ročno zašije luknjice ter nariše oči. Za snežne krogle porabi nekoliko več časa, saj se mora masa speči, da se silikon, s katerim lepi, posuši.

Prijateljem rada podarim nekaj svojega

Izdelke podarja prijateljem in znancem za darila ter ob posebnih priložnostih. Ima tudi facebook stran Vsepovsodčki. Prijatelji so zelo veseli takšnih daril, saj kot pravi Tina, imajo ljudje radi, da se nekdo potrudi in darilo izdela sam. Zavedajo se, da so izdelki ročno delo, da so unikatni, kvalitetni in izdelani s srcem. »Vedno moraš razmišljati, kaj bi navdušilo otroke, saj so fantastični kritiki in zagotovo povejo iskreno, ali jih je všeč ali ne. V svoje izdelke moram dodati otroško logiko, če je neka komplicirana oblika ali je izdelek težko razumljiv jih igračka ne bo navdušila.«

 

    Fotogalerija