https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Čebašek Travnikova: V Ljubljani me pogosto preslišijo

10.11.2010 ob 13:39  

Zdenka Čebašek Travnik je obiskala Hišo Sadeži družbe, katere razvoj je presegel njena pričakovanja. Dobre misli o podobnih stvareh, kot pravi, iz Pomurja v Ljubljano nosi vedno, a precej pogosto naleti na gluha ušesa.

Čebašek Travnikova, sicer Prekmurka, se je seznanila z razvojem murskosoboške Hiše Sadeži družbe, nad katerim je bila zelo zadovoljna. »Ko sem prvič bila tu, je bila ta hiša šele dobro odprta in polna načrtov, ampak ne polna življenja in izdelkov. Oboje pa ima zdaj. Veseli me, da se je ideja prijela, da mladi sodelujejo in da ideje kar kipijo. Skratka vse, kar sem videla do zdaj v tej hiši, je navdušujoče.«

V Ljubljani njene misli preslišijo

Na vprašanje, ali bo besede in misli o dobrem razvoju Hiše odnesla tudi v Ljubljano,  je varuhinja človekovih pravic za naš spletni portal odgovorila:  »Iz Pomurja vedno nosim dobre misli, problem je v tem, da me ne »slišijo«. Mislim, da je Pomurje v tem času, ko iščemo vrednote, v veliki prednosti pred drugimi slovenskimi pokrajinami.

Težko si predstavljam, da bi stvari na ta način, kot jih danes opazujem tu, živele kje drugje v večjih slovenskih mestih, kjer te tradicije sosedskega in prijateljskega druženja ni več. Izgleda, da je ta hiša izšla ravno iz teh lastnosti pomurskih (dobrih) ljudi, ki jih tudi sama nesem s sabo v Ljubljano in drugod po Sloveniji, ampak vprašanje je, če se kaj od tega prime.«

VIDEO: Čebašek Travnikova Hiši ponudila "štrikane" stvari

Čebašek Travnikova dodaja, da je naša pokrajina idealna za začetek tovrstnih dejavnosti, kot jih izvaja Hiša Sadeži družbe. »Če se bodo drugi prišli sem učit, morajo tudi razmisliti, kako bodo to prekmursko dušo oz. ta duh odnesli s sabo.«

Preberite tudi:

- Hiša Sadeži družbe praznovala prvi rojstni dan

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.