https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Židanova diagnoza: »Erjavec je v stiski«

29.11.2013 ob 7:30  

Minister Židan (SD), ki sicer za prihodnji teden napoveduje vladno razpravo o davčnih blagajnah, se je na besede Karla Erjavca, da mora v vladi sodelovati tudi predsednik SD Igor Lukšič, odzval z mnenjem, da je to izraz Erjavčeve stiske in klic na pomoč.

»Te besede razumem predvsem kot stisko DeSUS in predsednika Erjavca. Ugotovili so, da je v zdravstvu toliko izzivov, da jih preprosto ne znajo obvladati in potem pač mogoče na malo neobičajen način sporočajo, da na tej točki potrebujejo pomoč,« je v izjavi novinarjem pred sejo vlade dejal Židan, na vprašanje, ali je SD pripravljena prevzeti resor zdravja,  pa je odgovoril, da v tej smeri ni bilo nobenega dogovora.

Vlada sicer o predlogu zakona o Slovenskem državnem holdingu, ki mu DeSUS še vedno nasprotje, včeraj ni razpravljala, je pa Židan napovedal, da bo vlada prihodnji teden razpravljala o petih ukrepih na področju sive ekonomije.



Gre za morebitno uvedbo davčnih blagajn, razpravo o zakonih o delu na črno in o inšpekcijskem nadzoru, odločitev o omejitvah gotovinskega poslovanja ter o zmanjšanju ali celo o prepovedi tako imenovanih paragonskih blokov (papirnatih obrazcev, ki se uporabljajo kot račun in za uporabo katerih ne potrebujete računalnika).

Vir: siol.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2013 ob 7:35 gost gost

      Zakaj pa ni povedal, kako razume svojega šefa, kateri si ne upa v vlado? Židan, spomni se kaj je Lukšić počel Pahorju, ko je hotel prevzeti vodenje stranke. Če mu boš ti v napoto, bo isto doletelo tebe.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      29.11.2013 ob 8:23 gostja gost

      Mah, te Židan je isti drekator kak vsi ostali.. Lutka je pa lutka de..

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      29.11.2013 ob 8:36 gost gost

      Lukšič je isti arogantnež in je na istem egoistično povzpetniškem nivoju kot Janša. Loči ju edino, da ima Lukšič nekaj socialnega naboja, Janša pa ga nima.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      29.11.2013 ob 8:49 ZOJA gost

      Židan politika pa gospodarstvo je velika razlika,ka se pa zdravstva tiče pa najprle trbe tistim ki so si na račun zdravstva peneze spravili v žep zapreti pa jim vse kraj vzeti samo se bojim ka de te državni zbor prazen pa telko mesta v naših zatvoraj tudi nega trbelo bi hrvate pitati če bi nam odstopili goli otok na dobo 50 let. Ka se pa tiče šparanja pa bi mogli najprle začati pri sebi mate velike rezerve plače bi mogli meti 2 krat večje od najnižje saj vi vodite državo že 20 let...

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      29.11.2013 ob 9:04 (S)uper (D)ebili gost

      @gost, Lukšič ima nekaj socialnega naboja :) Ti živiš na Marsu? Lukšič je eno veliko hinavsko govno, brunda proti neoliberalizmu, oženjen pa je z neoliberalko :) BTW, so Thaler, Dimičeva, Horvat, Miloševič, Kampuš, še vedno člani SD?

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      29.11.2013 ob 10:02 niko gost

      Se popolnoma strinjam z gost:Pomurec SDS saj to kar nekateri pišete nima zveze z realnostjo sicer pa vsi ki tako "LEPO" pišete ste si nastavili ogledalo kaj ste in kakšno dostojanstvo imate do drugega vseeno bi pa rad povedal da Židan in Lukšič imata dobre namene in sta svetli izjemi v političnem kaosu!

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.