https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na pobudo Pomurec.com Božički za en dan tudi v Murski Soboti

Hiša sadeži družbe, 29.11.2013 ob 12:58  

Ob bližajočih se božičnih praznikih, ki se jih še posebej veselijo naši malčki, saj radovedno in zvedavo pričakujejo s kakšnim darilcem jih bo letos presenetil Božiček, je prav, da se spomnimo tudi na tiste otroke, ki zaradi socialnih razmer darila ne pričakujejo, čeprav si ga v srcu močno želijo.


V ta namen se je Pomurec.com v sodelovanju s Hišo sadeži družbe odločil, da se bomo skupaj pridružili projektu Postani Božiček za en dan. Projekt že drugo leto poteka širom Slovenije. Pobudnica projekta je prostovoljka Savina Goličnik, ki je idejo za projekt dobila med brskanjem po spletu. Naletela je namreč na projekt Južnoafriške republike Santa Shoebox, ki pomaga otrokom iz rasno nestrpnih in revnih držav. Tako je to idejo prinesla v Slovenijo in projekt je zaživel tudi pri nas. Lani so tako obdarili 225 socialno šibkejših otrok iz Slovenije in BIH.

Ideja je preprosta: doma poiščete škatlo za čevlje in jo poljubno okrasite. Nanjo lahko kaj narišete, nalepite, jo oblepite s papirjem, skratka, pustite pot domišljiji. Nato pa jo napolnite s tistim, kar potrebuje vsak malček. To je igrača, šolska potrebščina, nekaj za osebno higieno, nekaj za cartanje, kos oblačila in sladkarijo. Če niste vešči obdarovanja, je na spletni strani www.bozicekzaendan.si, že pripravljen seznam 100 darilc, ki jih imajo otroci najraje.

Zbirno mesto v Murski Soboti bo v Hiši sadežev družbe

Darilca že zbirajo na številnih zbirnih mestih po Sloveniji: v Ljubljani, Jesenicah, Kopru, Škofji Loki, Ajdovščini, Novi Gorici, Mariboru, Kranju, Celju, Ilirski Bistrici, Novem mestu, Lesceh, Grosuplju, Postojni in Slovenj Gradcu.

Ker smo na zgoraj omenjenem seznamu pogrešali Mursko Soboto, smo se z organizatorko dogovorili, da bomo poiskali primerno lokacijo, da bi se projekt izvajal tudi v pokrajini ob Muri. Stopili smo v kontakt s Hišo sadežev družbe, in se dogovorili, da bo zbirno mesto pri njih na Ulici Štefana Kovača 20. Darila lahko prinesete na ta naslov vsak dan v tednu, od ponedeljka do petka med 8.00 in 19.00 uro.

Akcija bo potekala do 15. decembra. Vse informacije najdete na spletnem naslovu www.bozicekzaendan.si. In ne pozabite: »Majhna škatla za velik nasmeh:)« in plemenito srce.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2013 ob 10:31 Brigita gost

      Super akcija, čestitam. Gremo zraven in seveda nekaj zriktamo. Prav je tako. Lep dan vsem in stopimo skupaj samo tako nekaj velja, otrokom pa seveda največ, saj so tudi naše največje bogastvo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.