https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Prekmurska godba Bakovci proslavila 85. obletnico obstoja

Murska Sobota, 30.11.2013 ob 12:40  

Včeraj je v športni dvorani Osnovne šole ena v Murski Soboti potekal koncert Prekmurske godbe Bakovci, ki je proslavila 85. obletnico obstoja.


Kot glasbeni gostje so se jim na odru pridružili Modrijani, Ingrid Müller, Kristijan Crnica, Dušan Radič, zaplesale so tudi mažoretke Prekmurske godbe Bakovci. Med koncertom je obiskovalce koncerta nagovoril tudi župan mestne občine Murska Sobota Anton Štihec, ki je pohvalil Prekmursko godbo Bakovci. Pohvale godbi iz Bakovec so prišle tudi s strani ansambla Modrijani, ki so kasneje tudi zaigrali s Prekmursko godbo Bakovci.

Več fotografij v spodnji galeriji....

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.11.2013 ob 16:07 MUZA gost

      BRAVO MAESTRO LITROP, BRAVO VSI GLASBENIKI V GODBI. KONČNO SEM TUDI JAZ SEDELA V DRUGI VRSTI IN POSLUŠALA IN OPAZOVALA VAŠE BRAVURE. VIDI SE KVALITETA GLASBENE ŠOLE MURSKA SOBOTA, KJER VAS JE VEČINA SPOZNAVALA GLASBO. MAESTRO LITROP PA DOKAZUJE, DA JE SLOVENKA GLASBENA AKADEMIJA V LJUBLJANI V EVROPSKI ŠPICI. VIDIMO SE TUDI NASLEDNJE LETO.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.11.2013 ob 20:53 vinko megla gost

      Bedaki opet so vas za norčeke meli kajti tej modrijani nesposobneži so se v prekmurje zabezecali kmetje kmetavzarski.

      5 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.11.2013 ob 23:33 KAR NEKDO gost

      Čestitke godbi ob jubileju. Modrijani, seveda najboljši naš narodni ansambel. Čeprav so bili zvezda večera seveda godbeniki. Vsa čast. Le tako naprej. vinko megla - za tebe pa vse pove ime, res si v megli.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.12.2013 ob 11:54 TINE gost

      Čestitke, iskrene iz vsega srca podeljene, prav vam dragi godbeniki ,za dolga uspešna leta igranja in ohranjanja te kulturne tradicije tukaj med nami . Prave zvede ste bili vij dragi godbeniki in želim , da ostanete taki še naprej ! BRAVO ! VInci pisnijvi , tij pa smrdit ,ka si nula !

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.12.2013 ob 13:00 gost gost gost

      Tej modrijani so pa zaj že malo dosadni. Vej pa drujgi tudi obstojajo. Več so v Prekmurji kak doma, te pa pravijo, kak so za par let naprej razprodani, lejko, če so sakši keden tu.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.12.2013 ob 14:37 Realist gost

      Tak koncert je samo potrditev da smo tudi Prekmurci sposobni napolniti naše dvorane do zadnjega kotička, nej pa samo neke "tuje zvezde" na plejbeku.. Bravo fantje in dekleta ki ste z odrekanjem in veliko vajami uspeli in izpeljali ta čudovit koncert! Kapo dol dirigentu in organizatorjem !!!!

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.12.2013 ob 17:28 gost gost

      bole modrijani kak pa stavros, zečič pa ostala balkan bagra.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.12.2013 ob 18:48 virtuozo gost

      gost strinjan se s teuf..problem mladine gnes den je to ka vsi slovensko muziko zavračajo, če gli je nej slaba, daleč od toga..rajše se spujščajo na nivo na keron smo bili mi ka smo leta 91 poslujšali parni valjak v križevcaj...te je to kakšna muzika? ka že 30 let iste komade špilajo narodi se pa trga..napunijo polanske sako leto pa če do sigdar isti tan

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.12.2013 ob 19:11 gost gost

      @virtuozo, mij smo v Lendavi na termalnem kopališču poslušali parni valjak že koncem 70-tih let prejšnjega stoletja..in zdaj..roko na srce, ne da se mi jih več..predolgo trajajo, a naši "mladini" je to nekaj novega, dobro, ne vsem, tistim bolj razgledanim je to balkan krama in hodijo na koncerte malo dlje od M.Sobote in Slo.Moji odrasli sinovi in vnukica nočejo poslušat tega, kar sem jaz v mladih letih poslušal, njim je to smešno..vsaka generacija ima svojo muziko primerno njihovi starosti, samo mladi iz Prekmurja jo nimajo, oni pobirajo ostanke svojih staršev in dedkov..žalostno.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.12.2013 ob 19:57 gost gost

      da bi bar parni valjak poslušali, tisto je bar kvaliteten rock bend in nema veze, če 30 lejt špilajo isto muziko. to je bar poslušljiva muzika z nekšo dodano vrednostjo. ali nej, v prekmurji se posluša in nori na največji hrvaški ološ kateri hodi k nam za masne pejneze šund odavat. rajši naj mi modrijani sakši vikend tisti ti-ti-ti-ti-ti.... tirajo kot pa da mi stavros zamori kak je že 30 let umoran. tako kot gost nad meno san tudi veseli ka moja deca ne poslušajo tiste muzike kero san ges posluše gda san biu pred 30 letami telko star. tudi zdajje na trgu dosti kvalitetne muzike in ne vidin razloga zakoj bi mogli mladi poslušati tisto ka smo poslušali mi. žalostno je pa seveda najbole to ka v prekmurji kot že ugotovljeno narod večinoma izbere najbole nekvalitetne izvajalce in najbole plitvo glasbo na katero se pali.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.12.2013 ob 20:20 zagor gost

      Ej Vinko vej pa ne seri idi ta na bobre rajši sokole poslujšat tij magarec stari prepijti fuj te boj...

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.12.2013 ob 20:33 ZAGOR gost

      VINKO VEJ PA NE SERI IDI RAJŠI NA BOBRE SOKOLE V RIT PIJAT MAGAREC STARI PREPIJTI FUJ...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.12.2013 ob 20:37 marko gost

      vijdin,ka ste končno začali kritizejrati stavrosa,zečića - keriva še meni ideta najbole na živce... škoda, ka našij dosta domačij, prekmurskij bendov špila glij komade od prej omenjenij pevcov

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      01.12.2013 ob 21:35 gost gost

      domači prekmurski bendi keri prešpilavajo tej komade so navadni komercialni, po navadi zelo nekvalitetni bendi. in komercialni bend pač špila tisto kaj narod posluša ka se njemi pač ide za zaslužek. in to samo potrjuje mojo prejšnjo trditev, da narod v prekmurju posluša nekvalitetno tretjerazredno šund glasbo. in ti prekmurski komercialni bendi so itak nej merilo ker bi namesto njih komot špilal CD pa nebi bilo razlike. drugo je pa avtorska glasba in izvajalci avtorske glasbe.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      02.12.2013 ob 5:08 ZAGOR gost

      HEJ GOST PA TOU ŽE ITAK SI ZNAMO ,NE DELAJ SE ZDAJ TIJ ZA PAMETNJAKOVIČA ,VIC JE KA NAPRAVITI KS NEDE TAK DELE...

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.12.2013 ob 8:42 gost gost

      hej zagor, ne flefeči. vic si tij! prvo se morete spremeniti vij na markaston. vij ste prvoborci toga poneumljanja prekmurskoga naroda s to šund muziko. če van že tak diši hrvaška muzika si bar za poslušanje izberiti kvalitetno hrvaško muziko kere je na pretek, ne pa ka poslušate največje sranje. hrvati so dobri glasbeniki samo je problem ka pri nas kvalitete ne razmite.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      02.12.2013 ob 9:16 jap gost

      Nedelica-epicenter..)))

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      02.12.2013 ob 16:09 vinko megla gost

      Ja je resan ZAGOR magarec ti je stari tvoj bio čebraš po domače.Znaš ka kda so špilali redno muziko 72 te je bila slovenska muzika pa še kda so prišli rigo migoji z lentija čondraš seljački.Na bobre pa pridi ti te sokole porijnem v gut kmetavzar.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      02.12.2013 ob 20:14 gost 4 gost

      Megleni, ka ščeš stem, KMETAVZAR,koga žaliti? , ali pa kažeš svojo inteligenco.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      03.12.2013 ob 22:03 isco gost

      Daj ne smetite teme, nej je tu guč od hrvatov pa markov, to je članek o godbi Bakovci. Če nemate kaj čednoga napisati te rajši ne pijšte. Vi na pomurci bi pa tudi nucali nekšnoga administratora, ka bi določene komentare zbriso.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      04.12.2013 ob 13:11 klipan gost

      Kot da je kakša razlika med Parnim valjakom in Modrijani??? Vse je to isto sranje-drugo pakovanje. Včasih se res sprašujem ali ljudje sploh poslušajo kaj oz. o čem tile bendi sploh pojejo??!! Vsi so nesrečno zaljubljeni, v enem komadi ljubijo do smrti, v drugem varajo, ali pa jih ona vara..... Skratka vse se vrti okoli ljubavi. Ste že slišali kak tak bend, ki bi pel rec. kaj jaz vem, mogoče o varovanju okolja, o tem kako nas odirajo vsak dan..... Ouuuuu, pretežka tema, neka?? Rajši pozabimo vse pa opa cupa, zizike majal, gajba puna piva, pa take, samo da se ne rabimo ukvarjat z realnostjo.....

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      04.12.2013 ob 17:52 TINE gost

      KLIPAN , tij si cejli klipan . Mijslim ka znaš , ka pomejni (klipan ) ! NIMAK na kubik ! Tij primerjaš parni valjar , pa Modrijane . Pesem prihaja iz in od srca . O varovanju okolja pa lahko poješ tij in potem boš prvi med prvimi , ki pojejo in igrajo o takih stvareh . Skratka , prej kot izustiš kako neumnost tisoč krat premisli in vprašaj če ne razumeš pa se ti bo pojasnilo , da neboš nikloli več pisal takih in podobnih neumnosti !!!!!!!!! To je realnost !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      04.12.2013 ob 21:02 tine maline gost

      @TINE, bole bi bilo tebi ka 5x premisliš kak začneš neumnosti pisati po forumi. tebi očitno tudi pojasnevanje nebi pomagalo srmaček. klipan je napiso čisto istino. te pa ideš pa se še zblamejraš s ten ka bi naj pomenilo "klipan". kakšen bedaček si izpadno ajajaj.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.