https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Borbeni Radgončani premagali Pomurje

Radenci, 1.12.2013  

V pomurskem rokometnem derbiju so zasluženo zmagali borbeni igralci Arcont Radgone, ki so v Radencih premagali ekipo Pomurja z rezultatom 30:22 (14:9).

Rezultatsko derbi ni prinesel pričakovane enakovredne igre, saj so igralci Radgone, razen 0:1, vodili skozi celo tekmo in počasi višali svojo prednost do konca tekme. Drugače je bilo na tribunah in med igro.

Začetek derbija je napovedoval bolj izenačeno igro, saj so gostje iz Murske Sobote povedli z 0:1, kar se je na koncu izkazalo za edino njihovo vodstvo. Do rezultata 3:3 v 9. minuti je bila tekma zelo izenačena, nakar je sledilo kar 12 minut brez gola igralcev Pomurja, ki so v tem času zapravili 7m, ter še nekaj t.i. zicerjev. Pomagala ni niti minuta odmora, ki jo je vzel trener Potočnjak. Domači so strelski post Pomurja izkoristili in pobegnili na 9:3. V tem delu igre je zadeval bivši igralec Pomurja Štumpfl, ki je skupno zadel 6 krat (5x v prvem polčasu). Borbena in na trenutke pregroba igra v obrambi igralcev Radgone je bila ključna za uspeh. Gostje nikakor niso našli rešitve za njihovo obrambo, na koncu pa sta svoje dodala še oba radgonska vratarja. V prvem polčasu je potrebno omeniti še poškodbo gostujočega kapetana Pintariča, ki si je poškodoval gleženj in bo verjetno nekaj časa odsoten iz igrišč. Že med tednom pa se je že poškodoval Ščavničar, ki sploh ni stopil na igrišče. Do konca prvega polčasa so igralci Radgone držali prednost 5,6 zadetkov. Rezultat prvega polčasa je bil 14:9.

V drugem polčasu je bila na igrišču podobna slika. Radgončani so z borbeno igro v obrambi in tudi nekaj sreče v napadu držali prednost iz prvega polčasa. Igralci Pomurja so bili še najbližje v 37. minuti, kot so zaostajali z rezultatom 16:11 in zapravili protinapad za znižanje vodstva. V 42. minuti Pomurje ni izdatneje izkoristilo prednosti 2 igralcev več. V 43. minuti je bil rezultat 18:13, vendar so igralci Radgone zadeli tudi brez enega igralca. V 53. minuti so gostje ušli na 23:17 in z dvema hitrim zadetkoma minuti pozneje na 25:17, v 57. minuti je bila najvišja prednost domačih na tekmi 28:19. Do konca tekme so igralci Pomurja nekoliko uspeli znižati rezultat na 30:22 in zasluženo slavje igralcev Radgone se je lahko začelo.

Izključitve: RK Arcont Radgona 16 minut, Pomurje 8 minut.

RK Pomurje: Petraš David 7 (2/3 iz 7m), Krajnc Klemen, Černela Dorotej, Kous Marko, Kreft Robi 5 (0/1 iz 7m), Šavel Matej 3, Legnar Nino 3 (2/3 iz 7m), Gerič David 2, Pintarič Aleš 1, Čerpnjak Matej 1, Titan Jožef Dominik, Černela Domen, Svetec Aleš, Ščavničar Jani, Gorup Denis, Raj Primož

RK Arcont Radgona: Žunič Matevž 7, Štumpfl Matic 6, Žunič Aljaž 5, Kocbek Jure 4, Šijanec Martin 2, Ivanek Matej 2, Petrovič Igor 2, Vukan Tadej 1, Meško Marcel 1

 

Vir: www.rk-pomurje.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2013 ob 8:37 gost gost

      Telko slik pa niti ene nemren odpreti ! Škoda ka smo zgubli.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.12.2013 ob 10:15 gost1 gost

      gost, slike idejo normalno odprejti ali ka?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.12.2013 ob 14:35 gost3 gost

      pa nejsmo si niti malo zaslujžile zmage.. dečke so odšpilali kak osrani tej mladinci nas razvozejo.. žalostno pa za razmisliti

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.12.2013 ob 21:01 gost-štrk gost

      Morete rejsan priznati,ka so bili Arcont boljši.Tok so s srcon špilali saka jin čast...Mladi so še mislin ka so dečki na dobri poti.Bravo Arcont pa tako naprej,borbeno!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.