https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Odstopil direktor nogometašev Nafte

11.11.2010 ob 17:36  

Po finančnih težavah glavnega pokrovitelja Nafte Lendava se je kriza prenesla tudi na nogometni klub. Zdaj ga je zapustil tudi športni direktor Igor Magdič, sicer tudi direktor Term Lendava.

Težave v lendavskem klubu se sicer vlečejo že kar nekaj časa. Začelo se je s septembrskim odstopom Mirka Horvata z mesta predsednika kluba, ki ga je potem nasledil Mihael Dominko, nakar so sledile težave z izplačili plač igralcem, ki so nekaj časa celo stavkali. Nafta sicer na prvenstveni lestvici trenutno zaseda visoko 3. mesto.

Razlogi za Magdičev odstop

Igor Magdič

"Tako kot marsikje drugje, nas tudi v nogometnem klubu Nafta težka finančna situacija in krizne razmere v gospodarstvu vsakodnevno silijo k iskanju novih poti in rešitev. Klub v teh časih bolj kot kdajkoli prej rabi pomoč ljudi, ki so mu lahko na voljo cel čas. Direktor kluba mora v teh težkih razmerah biti stoodstotno na voljo klubu in z njim povezanim subjektom, da lahko blaži situacijo in krmari barko proti rešitvi. Tega časa in energije sam žal nimam, saj družba, ki jo vodim, potrebuje celega človeka. Žal pa mi v zadnjem času močno nagaja tudi zdravje, kar je zame tudi poglaviten razlog za moj korak," je razloge za svoj odstop navedel Magdič, direktor Term Lendava.

Že v kratkem kdo bo nov direktor in kdaj bo skupščina

Kot pravi Magdič, bo tudi v prihodnje pomagal klubu, kolikor bo to v njegovi moči, kakšne pomembnejše funkcije pa zaradi zgoraj naštetih razlogov ne more opravljati. Tako naj bi v prihodnjih dneh bilo znano, kdo bo prevzel to funkcijo in kdaj bo skupščina kluba, na kateri bo izvoljeno novo vodstvo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.