https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Koncert ob svetovnem dnevu zborovskega petja

11.12.2013 ob 9:00  

V soboto je MePZ Štefana Kovača organiziral in izvedel dogodek ob svetovnem dnevu zborovskega petja.

Gre za mednarodni dan zborovskega petja, ki se praznuje vsako drugo nedeljo v decembru, predlog za praznovanje pa je leta 1990 na generalni skupščini Svetovne zborovske zveze IFCM, ki je potekal med II. svetovnim simpozijem zborovske glasbe v Helsinkih, podal Alberto Grau. Praznovanje zborovskega petja se je prijelo in odtlej se mu vsako leto pridruži 15.000 zborov, v teh pa številni pevci.

Osrednji namen vsakoletnega praznovanja dneva zborovskega petja je ta, da ne bi v glasbi iskali le oblikovnih popolnosti in poustvarjalne lepote, temveč z združenimi močmi slavili solidarnost, mir in razumevanje. Vsi zbori lahko sodelujejo tako, da pripravijo koncert, seminar, festival ali poljubno drugo zborovsko prireditev, na kateri je glavni poudarek na skupnem petju.

Že tradicionalno MePZ Štefana Kovača ob tem dnevu organizira koncert, na katerega povabi različne zbore. Tokrat je to bil zbor Chorus iz Murske Sobote. Oba zbora vodi Tomi Bušinoski.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.12.2013 ob 10:44 SOBOČANEC gost

      KAKOVOST PETJA JE OBČUTNO PADLA ! ? BOŠINOVSKI ???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.12.2013 ob 11:27 Izims gost

      Ti si sigurno poznavalec zborovskega petja? Kje si slišal za Bošinovskega. Priimek zborovdje je Bošinoski.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.12.2013 ob 13:35 sobočanka gost

      Ka se nete štükali - pijše se Bušinoski...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.12.2013 ob 13:45 pravopis gost

      Oba sta malo mimo sekala. Zborovodja je Tomislav Bušinoski. Za njega, njegovo delo in zbor pa lahko samo rečem. KAPO DOL !!! Tomi ČESTITKE !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.12.2013 ob 18:28 SOBOČANEC gost

      TOLEPRAVITE VIJ ; KA NEMATE POJMA OD PETJA ! Priimek ni važen , ampak DELO !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.