https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kreslin navdušil občinstvo ob jubileju bolnišnice

Murska Sobota, 13.12.2013 ob 10:00  

Na slavnostni prireditvi, ki je potekala ob 120-letnici Splošne bolnišnice Murska Sobota v gledališču Park so bili zapolnjeni praktično vsi sedeži. Morda tudi zaradi posebnega gosta, ob katerem je zapela skoraj vsa dvorana.

Še prej pa se je na odru predstavila beltinska folklorna skupina kulturnega društva Marko, zapele so pevke Strokovnega društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja Žarek, z goslarsko balado o odhajanju pa se je predstavil dramski igralec, Evgen Car.

 Župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec je čestital bolnišnici in izpostavil njeno pomembnost v regiji: "Soboška bolnišnica je ena od regijskih inštitucij, brez katere Pomurje, kot regija, ne bi obstajalo." Župan je ob tem direktorju Bojanu Korošcu predal priznanje celotnemu kolektiv splošne bolnišnice kot zahvala vsem, ki so in ki so bili v kolektivu ter njihovemu doprinosu.

Kot častni gost je pred mikrofon stopil svetovalec ministru z Ministrstva za zdravje, Peter Bohinec. Ta je izrazil čestitke za odličnost in se zahvalil za vse do sedaj opravljeno delo. Namesto priznanja pa je prinesel pogodbo in najavil začetek gradnje novega urgentnega centra.

Publiko je na koncu ogrel Vlado Kreslin z Marko bando, ki se je z radostjo spominjal otroških let, ko je v bolnišnici dobil pomaranče in napolitanke. Skupaj so zaigrali so venček najlepših: Ena pesem, Namesto koga roža cveti, Vsi so venci vejli, Travica zelena in Poj mi pesem.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2013 ob 11:16 gost gost

      nemreš si zamisliti kak je to vse v prekmurju za nič, 120 bolnišnice M, Sobota , pa ne moremo napolniti dvorano , prekmurci prekmurci, žalostno kreslin je v ljubljani bol priljubljen kot doma , se vidi da niste umetniške duše ,ste pa dobri v oranju

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      13.12.2013 ob 11:28 čistokrvni prekmurec gost

      gost ka nevejš ka prekmurce ne vemo vkup držati? en ovome smo navoščljivi,zato nas pa vrag jemlje. gor bi se mogli postaviti pa vkup podržati. no kakor koli,Metka B. mi ja pa daleč najbolj simpatična.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      13.12.2013 ob 14:50 bulldozer gost

      Super naslove imate: prireditev vedno potisnete v drugi plan. Važno da je Kreslin navdušil, pa Blue Planet, pa Plamen,... in ostali vam ljubi zabavljači.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.