https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Na območju Ljutomera zasegli orožje

12.11.2010 ob 16:29  

V začetku novembra  so varnostni organi Bosne in Hercegovine obvestili slovenske varnostne organe, da so pri mejni kontroli na mejnem prehodu Gradina pri 39-letnem in 42-letnem slovenskemu državljanu (oba iz območja UE Ljutomer), odkrili dve vojaški avtomatski puški in naboje. Starejšega osumljenca so po postopku izpustili na prostost,  zoper mlajšega pa je odrejen pripor.

Ker je obstajal utemeljen sum, da  osumljena slovenska državljana posedujeta še več orožja, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota pridobili odredbo sodišča in na domovih obeh osumljencev opravili hišno preiskavo.

Pri hišni preiskavi na domu 39-letnega osumljenca so našli in zasegli: 

  • pištolo, kalibra 9 mm, neznanega proizvajalca (na pištoli so uničeni identifikacijski podatki – številke) in 199 pripadajočih nabojev za najdeno pištolo
  • starejšo puško, neznanega kalibra in znamke, brez sprožilnega mehanizma
  • vojaška torbico z nabojniki brez nabojev

Pri hišni preiskavi na domu drugega osumljenca so policisti našli in zasegli nabojnik in hladno orožje (teleskopsko palico).

Zoper 39-letnega osumljenca so kriminalisti zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem po 307. členu KZ-1 podali kazensko ovadbo, zoper 42-letnika pa so podali predlog prekrškovnemu organu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.