https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odobrenih 39 projektov čezmejnega sodelovanja Slovenije in Hrvaške

20.12.2013 ob 7:30  

Skupni nadzorni odbor, kjer sodelujejo predstavniki Slovenije in Hrvaške ter predstavnika Evropske komisije, je včeraj odobril 39 projektov, ki se bodo sofinancirali iz sklada Instrumenta predpristopne pomoči (IPA).

V Podčetrtku je zasedal Skupni nadzorni odbor za Operativni program čezmejnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška za programsko obdobje 2007-2013, katerega Organ upravljanja je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT).

228 prispelih vlog kaže na izjemen interes za sodelovanje v projektih čezmejnega sodelovanja, odobrenih pa je bilo 39 projektov. Pretežni del prispelih vlog se navezuje na razvoj podjetništva, socialno integracijo, ter varstvo okolja. Podpis pogodb o sofinanciranju projektov, ki so bili odobreni v okviru tretjega javnega razpisa bo predvidoma v mesecu marcu 2014.

Na voljo je bilo skoraj 11 milijonov evrov

Tretji javni razpis je gospodarsko ministrstvo razpisalo februarja lani, za sofinanciranje projektov na obeh straneh meje pa je bilo na voljo 10.817.946 evrov (maksimalna stopnja sofinanciranja je 85 odstotkov).

Sredstva so bila indikativno razdeljena med dve prednostni nalogi programa, in sicer:
•    gospodarski in družbeni razvoj: 5.408.973 evrov,
•    trajnostno upravljanje z naravnimi viri: 5.408.973 evrov.



Do sodelovanja na razpisu so bile upravičene neprofitne pravne osebe, ustanovljene v skladu z javnim ali zasebnim pravom, ki delujejo v javnem in splošno koristnem interesu in prihajajo iz upravičenega območja programa:
•    v Sloveniji: Pomurska, Podravska, Savinjska, Spodnjeposavska, JV Slovenija, Notranjsko-kraško, Obalno-kraška statistična regija in Osrednjeslovenska statistična regija (sosednje območje),
•    na Hrvaškem: Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-Zagorska, Zagrebška, Karlovška, Primorsko-goranska, Istrska županija in mesto Zagreb (sosednje območje).

Nekaj sredstev bo prišlo tudi v Pomurje

Na razpisu je bilo uspešnih kar nekaj pomurskih zavodov, občin in podjetij. Seznam odobrenih projektov si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.