https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kam potujejo Pomurci in Pomurke v prazničnem času?

25.12.2013 ob 8:51  

Prazniki so tu, z njimi pa tudi počitnice za šolsko mladino. Mnogi se v tem prazničnem času odločajo za letovanje na smučiščih, obisk evropskih prestolnic, domačih toplic in vročih silvestrskih točk. Zato smo se pri turističnih agencijah v Pomurju pozanimali, katere so najbolj priljubljene destinacije Pomurcev in Pomurk v tem času.

 

Najaktualnejši še vedno božični sejmi v večjih mestih

Kot so nam pojasnili na turističnih agencijah, so v božičnem času še vedno najbolj aktualni predbožični izleti v evropske prestolnice in večja mesta: Budimpešta, Bratislava, Dunaj, Salzburg, Graz, Rim, po katerih je bilo veliko povpraševanja tudi v letošnjem letu. Kot so dodali na agenciji Klas, pa so potnike letos vozili tudi do Solnograških jezer, Mariazella ter Györa in Szombathely-a.

Dišijo nam terme ter slovenska in hrvaška obala

Enodnevnih izletov se predvsem udeležujejo v adventnem času- ob vikendih, večdnevni paketi pa so zanimivi predvsem v novoletnem terminu. Pomurci se v tem času klasično odločajo za krajše oddihe predvsem med božičem in novim letom in to pretežno v slovenskih in hrvaških in madžarskih termah ter ob slovenski obali. Določen krog gostov še vedno novo leto pričaka pretežno v slovenskih termah in zdraviliščih in v hotelih ob Slovenski Obali (Strunjan, Portorož, Koper) in Hrvaški Istri (Umag, Novigrad, Poreč ....).

Foto: dvorsak.eu

Evropa, eksotika in romantika v kočah

V času novega leta Pomurci potujejo v evropske prestolnice – Praga, Beograd, Sarajevo, tudi v Egipt in Tunizijo, nekaj rezervacij so pri turistični agenciji Center zabeležili tudi za eksotične destinacije (Dominikanska rep.).

Kot so nam pojasnili na TA Travel Clever, se Pomurci še vedno odločajo predvsem za klasična silvestrovanja na ulicah prestolnic bivše Jugoslavije, Avstrije, Francije in letos nekoliko več povpraševanja za Budimpešto. Pri omenjeni agenciji so izpostavili tudi povpraševanje parov, ki želijo za kratek čas pobegniti iz vsakdana. Ti se nemalokrat odločijo za kočo na samem, kjer želijo doživeti poezijo v dvoje v naravi.

Oddih izkoristimo za smučanje

Mladina se odloča za aktivnejše preživljanje tega časa in se tako številni podajo v smučarska središča tako v Sloveniji, kot v sosednjo Avstrijo in Italijo.

Nekateri so za nekaj nevsakdanjega

Za tiste, ki si želijo praznike preživeti nekoliko drugače, pa so pri agenicji Sonček letos pripravili potovanje v Jemen, program Sana in otok Socotra. Kot so nam pojasnili, je Socotra nenaseljen otok, kjer potniki bivajo v šotorih in uživajo v neokrnjeni naravi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.12.2013 ob 9:51 slo-10 gost

      To pomeni da v prekmurju še ni krize!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.12.2013 ob 11:26 gost taxi gost

      Prekmurci potujejo v ,btc,

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.12.2013 ob 0:21 sobočanka gost

      Še vedno velja, da si eni lahko privoščijo, drugi pa na žalost imajo komaj za preživetje. Saj je bilo vedno tako. Saj bo tudi nam doma lepo. Pa pustite jih naj uživajo, saj trošijo svoje.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.12.2013 ob 14:30 MIČO gost

      Samo banda , je lahko na potepanju . Drugi ki si na pošteni način služijo , nimajo toliko in nimajo takih potreb , da bi čez take praznike hodili naokoli in e potepali , če pa so prav taki prazniki največja priložnost , da se doma dobimo skupaj in preživimo ta čar za eno mizo ! Banda pa se skriva drugod , da jih nihče nebi opazil ! ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.12.2013 ob 14:48 jože gost

      MIČO-samo opravičuješ svojo nesposobnost!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.12.2013 ob 14:56 PACI gost

      Priznaj , da si KONJ ! Jože !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.12.2013 ob 15:02 jože gost

      nisem konj, če se ne smilim samemu sebi kot ti in uživam življenje!! denarja je ogromno, samo pobrati ga je treba, ker leži na tleh. Sicer pa s primitivci, ki žalijo ne mislim razpravljat!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.12.2013 ob 16:26 gost gost gost

      Žalitev za ljudi je že ta prispevek. Dosti jih je, ki dobro premislijo, kaj si sploh lahko kupijo za jesti v praznikih, ker vejo, da jih čakajo vsak mesec višje položnice, ki jih nimajo s čim plačati. Le tako, da si odtrgajo od ust- žalostno, tega ni bilo nikoli, kar je zdaj ,v tej gnili in skorumpirani SLO. A smo se za to borili?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.