https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Policisti bodo ukrepali proti nedovoljeni uporabi pirotehničnih sredstev

23.12.2013 ob 8:17  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali eno prometno nesrečo z materialno škodo, osem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, tri povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

 

S področja kriminalitete obravnavanih pet tatvin, poškodovanje tuje stvari in dve nasilji v družini. V Murski Soboti obravnavana tatvina kolesa in tatvina kolesa s pomožnim motorjem znamke Tomos Flexer. Na območju Lendave pa obravnavana tatvina lesa in tatvina v trgovini. V Beltincih je neznanec poškodoval parkiran osebni avtomobil, z drugega avtomobila pa odtujil registrsko tablico. Na območju Gornje Radgone in Lendave obravnavani nasilji v družini. Moškima, ki sta nasilje izvajala je bil izrečen tudi ukrep prepoved približevanja.  

Javni red je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnih krajih. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili.  

Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok je dovoljena od 19. do 31. decembra. Njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do 2. januarja. Pirotehničnih izdelkov ni dovoljeno uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in prireditve. Nepremišljena, nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto vodi v telesne poškodbe, moti pa tudi živali in onesnažuje okolje. Policisti bodo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih sredstev.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju Policijske postaje Murska Sobota. 

 Vir: Policijska uprava Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.12.2013 ob 12:55 ku gost

      ha,ha kobre so že v prodaji posel ide in dobiček je tudi

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. porabje
      23.12.2013 ob 17:11 porabje

      Prinas ognjemet, petardo med 28 pa 31 je leko kipüvati. Potejn trbej je nazaj dati, ali 90% lidij nigdar nede nazaj neslo tej sredstov

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.12.2013 ob 17:31 malo morgen gost

      Ja, ja itak, ka do ukrepali. F petek san vido, ka so starejši šolari s petardami strašili menšo deco. Policaji pa na drügon kraji varoša glejdali što je ne prvejzani. Tak uni ukrepajo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. porabje
      23.12.2013 ob 18:41 porabje

      Tau je preveč lejpo, ka vekši somari z menšin delajo. Trbej je tak nebesko tá naprajti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.12.2013 ob 19:59 vinko megla gost

      Porabje.. ma tij si konj vejpa v sarij časaj so z avstrije vozili tou meštrijo in se je pokalo.Takšni kmetovje kak si tij Porabje pa tej pendreki vij te ukrepali ha ha te more pobrati od smeja.Eh če 72 leta san jez poko z ten ka pa zdaj da je vse napredno ej porabje v mišovo luknjo se skrij če te je straj ha ha lolek.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. porabje
      23.12.2013 ob 20:21 porabje

      vinko, mijsliš ka je tau brezi nevarnosti? ge se spaumnin ene dikline, šteroj so vekši pojbi petardo ličijli (nej pod noge, liki na obraz!). Ena petarda je razpočila pri njeni vüjaj, pa je glüjpa gratala na cejli žitek. Zato trbej tau premijsliti, kak špilamo s tejmi sredstvami

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.12.2013 ob 20:58 vinko megla gost

      Porabje po ednoj strani maš prav zatou deca nesmijo biti tan ge se mečejo te petarde.Zatou,smo mij 72 leta napravili 100 meranski obroč in ta se je metalo nej vse prejk me razmiš nej.Samo tou še te zdaj ne pomeni da bi nej metali tej sredstev ali ka tij misliš na tou Porabje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. porabje
      23.12.2013 ob 21:13 porabje

      Ne pravin, ka nej slobodno petarde meti, ali nüjcati, depa s pametjov jo nücajmo. Oprvin je morgen pravo, kak "špilajo" nijšterni s petardov: tak pa nebi bilau slobodno pistijti, ka na človeka gori ličijmo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.12.2013 ob 19:24 vinko megla gost

      PORABJE zdaj ti tak poven resan na dekline se nemeče rajši jo kušnoti trbej nej.Zdaj na kakšoga neprijatela pa mu lejko v vuho porijneš ali v lampe nej no bokše je še v rit mu barem nede minera trbelo jezoš človek božji PORABSKIka smo mij vse delali negda ehče doj san jo požro pa mi je nikaj nej bilou no pa veseli božič PORABJE.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. porabje
      24.12.2013 ob 21:10 porabje

      31. decembra iden ognjemet vö strejlati. Gvüšno, ka do ga vijdli v Petrovcaj pa Borečaj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.