https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Damjan Bohar pomagal odpihniti 50. svečko NK Križevcev

Križevci, 25.12.2013 ob 12:00  

V soboto je bilo v Križevcih slavnostno, saj je tamkajšnji klub slavil pol stoletja svojega delovanja. Ob častitljivem jubileju se je predsednik kluba Franc Šlihthuber zahvalil vsem, ki so na kakršen koli način pripomogli klubu, da je uspešno deloval vse do danes in da je takšen kot je.


Na slavnosti prireditvi so predstavili vse trenutne selekcije, ki bolj ali manj uspešno branijo barve kluba v medobčinskih ligah. Na prireditvi so prisostvovali tudi predsednik MNZ Danilo Kacijan in podpredsednik NZS Stanko Glažar ter nogometaš Maribora Damjan Bohar, ki je svojo nogometno pot začel ravno v Križevcih. Za glasbeni del prireditve pa so poskrbeli Pihalni orkester Murska Sobota in skupina Oppa Bokan.

Pred natanko 50 leti je nogometni klub Križevci zapisal začetek svojega delovanja. Julija 1963 so brez pravih pogojev za delovanje kluba želeli tudi v Križevcih vzpostaviti nekaj novega na športnem področju, zato so ustanovili klub. Ustanovitelji pa so bili dr. Kelemen Ernest, Kerčmar Ernest, Kutoš Štefan in avtobusni šofer Vereš Elemer. Z nastankom tega društva so poskušali poskrbeti za družabno življenje v druženju in športnem področju – nogometu.

V pol stoletja je klub dosegal odlične rezultate, tako na področju razvoja športne infrastrukture, kot tudi na tekmovalni ravni. Na tekmovalnem področju so najbolj ponosni na sezono 2002/2003, ko je klub igral v drugi državni ligi in po jesenskem delu zasedal tretje mesto in sicer eno točko za drugo uvrščenim Aluminijem. Na koncu tega prvenstva so žal morali zaradi okoliščin izstopiti iz 2. lige, zaradi pomanjkanja finančnih zadeve sredstev. Po izstopu so uspešno tekmovali v 2. občinski ligi ter se prebili v 1. občinsko ligo in nato v pomursko ligo. Sedaj zaradi reorganizacijo pomurske lige spet igrajo v 1. občinski MNZ Murska Sobota, kjer trenutno zasedajo četrto mesto.

Pri vseh teh letih igranja članskega moštva in uspehov pa so velik delež prispevali tudi  mladina, ki so večkratni oziroma stalni prvaki v pomurski ligi ter nižje selekcije, ki uspešno tekmujejo, tako, da je bilo vedno v vseh selekcijah okrog 100 igralcev.

Križevce krasi tudi to, da igrajo na enem izmed najbolj urejenih športnih centrov v Pomurju. Že vrsto let je okolica športnega centra urejena vzorno, zelenica na igrišču vedno v dobrem stanju, okolico krasijo rože in urejeni objekti – poleg slačilnic in poslovnih prostorov, tudi igrišče z umetno travo in asfaltirano igrišče. To sta potrdila tudi slavnostna govornika Danilo Kacijan in Stanko Glažar, ki sta v svojem nagovoru poudarila prav napredno infrastrukturo in odlično organizacijo tega prekmurskega kluba.

Za to je v veliki meri zaslužen današnji upravni odbor, ki se v zadnjih časih ni spreminjal, tako, da je že od leta 2003 naprej skoraj v nespremenjeni sestavi in sicer: Franc Šlihthuber, Sandi Hari, Robert Hari, Bojan Potočnik in Janez Kerčmar. Seveda pa pri tem niso pozabili na svoje predhodnike, saj kot so dejali sami, brez njih ne bi bilo nič.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.12.2013 ob 23:28 bbr gost

      pride vam opet ROMA

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.12.2013 ob 16:46 nn gost

      naj se raje fokusirajo na razvoj obcine.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.12.2013 ob 0:10 ion gost

      majster...pa leko so v dolgaj še neven kak ale ceste pa vodovod pa vsi te objekte ka so postavile nede nišče rušo to de skoz ostalo.. tak ka je to ena izmed bole razvitih občin, če jo primerjaš z Moravsko občino ge se pa vse dogaja samo tan spodaj dale od Sebeborec se pa ne vide ;) tak kak če nas nebi bilo.. p.s. se opravičujem za slovnične napake ;)

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.12.2013 ob 14:18 nn gost

      se strnjam dragi ion, kraj je lep in urejen, mpak žal me spominja na potemkinovo vas...lep kraj, katera infrastruktura zgrajena na megakreditih, za nadaljno rast in vzdrževanje le te pa na žalost potrebujes motorcek, ki se imenuje gospodarski razvoj,,,ne kredit, ne nogomet.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.