https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Radgonski potapljači opravili 16. božično-novoletni potop

Gornja Radgona, 29.12.2013 ob 9:30  

Radgonski potapljači so se predstavili na 16. božično-novoletnem potopu.


Enota za reševanje iz vode GA-PO-RA, ki že 37 let deluje v okviru PGD Gornja Radgona, je pripravila svoj tradicionalni 16. božično-novoletni potop. Ta je potekal na ribniku Podgrad pri Gornji Radgoni. Potop je potekal na dva načina: praskanje z drogom ter polkrožno iskanje.

Kljub božično-novoletnem času je bila temperatura zraka okrog desetih stopinj, voda pa je bila nekoliko bolj mrzla, toda to ni motilo pogumnih fantov,  ki so se podali v globine. 

Tokrat se je potopilo šest (od približno 40) radgonskim potapljačev: Bogdan Šajnovič, Denis Zupančič, Tomislav Habulin, Igor Zemljič, Boris Brus in Marko Šajnovič, s svojo tradicionalno predstavitvijo pa so vsi skupaj zaključili sezono

Med samimi potapljači je bil tudi vodja radgonskih potapljačev Marko Šajnovič. Znano je sicer, da se pogosto dogajajo utopitve, v zimskem času tudi pod ledom, ko predvsem mladi ne upoštevajo navodil, da na vsakem ledu ni dobro drsati, in zato potapljači morajo biti pripravljeni. Vodja radgonskih potapljačev je povedal, da je veliko pozornost namenjajo pomlajevanju svojih vrst, ter da imajo potapljači odlično podporo lokalne skupnosti, saj brez tega ne bi šlo ker gre za izjemno drago dejavnost.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.