https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi letos v Pomurju velika izbira silvestrovanj na prostem

30.12.2013 ob 7:00  

Najdaljša noč v letu se hitro bliža in v kolikor ste še vedno brez ideje, kje pričakati najbolj pričakovano polnoč v letu, vam predstavljamo prireditve, kjer lahko v Pomurju na prostem pričakate tokratni prvi silvestrski poljub.

 

V Murski Soboti dve pomurski glasbeni skupini

V Murski Soboti bodo praznični december zaključili s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem v središču mesta. Glasbeni program se bo začel ob 22.00 uri in bo trajal predvidoma do 03.00 ure naslednjega dne. Za dobro vzdušje bosta skrbela domača ansambla Blue planet in Plamen. Tik pred polnočjo bo zbrano množico nagovoril župan Anton Štihec, ob prestopu v novo leto pa bo sledil tudi novoletni ognjemet.

V Ljutomeru v novo leto z brezplačnim vročim čajem

Silvestrovanje bo potekalo na osrednjem trgu prleške prestolnice, ki se bo s skupino Štajerski fakini pričelo ob 21. uri. Obiskovalcem bo na voljo brezplačen čaj, podeljevali bodo lepe nagrade, sledilo bo skupno odštevanje, opolnoči, ko bodo nebo razsvetlili ognjemeti, pa si bodo prisotni v družbi organizatorjev zaželeli vse lepo v letu 2014. Zabava se bo nadaljevala do 3. ure zjutraj.

Silvestrovanje na Glavnem trgu v Ljutomeru pripravlja Občina Ljutomer, skupaj s Lokalno turistično organizacijo Prlekija Ljutomer in Šic bar cafe oziroma družba Vaščanka, ki je bila uspešna na razpisu za soorganizacijo te prireditve, ki vsako leto privabi na prosto številne Ljutomerčane in okoličane.

V Beltincih v novo leto s skupino Štrk

Že četrto leto bodo za izvedbo silvestrovanja v Beltincih poskrbeli Zavod za kulturo in turizem Beltinci v sodelovanju z Občino Beltinci, Turističnim društvom Beltinci in Vinogradniškim društvom iz Beltincev. Letošnja prireditev se bo odvijala na grajskem dvorišču od 22. ure naprej. Na dvorišču bo postavljeni šotor, ki ga bodo tudi ogrevali. V programu bo obiskovalce zabavala glasbena skupina Štrk, pred polnočjo bo jih bo nagovoril župan dr. Matej Gomboši. Za pijačo bosta poskrbeli Vinogradniško in Turistično društvo Beltinci.


V Radencih zabava s ansamblom Prleški kvintet

V Radencih bodo najdaljšo noč v letu na prostem pričakali na avtobusni postaji, kjer bo v sklopu silvestrskega programa zbrane zabavala ansambel Prleški kvintet. Prireditev se bo pričela ob 22.00 uri s silvestrskim programom, ki ga je pripravil  Zavod za turizem in šport Radenci. Tik pred polnočjo bo sledil nagovor in odštevanje zadnjih sekund leta 2013, ob polnoči pa se bo ob »Silvestrskem poljubu« zgodil tudi ognjemet.

V Moravskih Toplicah v novo leto s kulinaričnimi užitki          

Občina Moravske Toplice v sodelovanju s Termami 3000 organizira silvestrovanje na prostem, v šotoru v središče Moravskih Toplic, kjer se boste lahko okrepčali s kulinaričnimi užitki Term 3000, za dobro zabavo pa bo poskrbel Ansambel Skok. Program se bo pričel ob 21.00 uri, opolnoči pa se obeta veličasten ognjemet.

V Lendavi "Novo leto bo"

Tudi v Lendavi bo ognjemet ob prehodu v novo leto in sicer na ploščadi pred Mansardo. Eno uro pred ognjemetom se bo začela vrteti glasba, slabe pol ure po polnoči pa se bo vse skupaj preselilo v Mansardo.

V Gornji Radgoni in Kuzmi organiziranega silvestrovanja na prostem letos ne bo, v kolikor pa ga prirejate v vašem kraju, pa nam to sporočite, da bomo seznam prireditev dopolnili.

    Fotogalerija