https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Upokojeni polkovnik Pahorju: V Murski Soboti politično zlorabili vrednote vojne za Slovenijo

02.01.2014 ob 13:30  

Te dni kroži po spletu pismo nekdanjega poveljnika novomeškega območnega poveljstva teritorialne obrambe in prvega poveljnika 1. brigade Slovenske vojske Janeza Butare predsedniku Republike z več kot aktualno vsebino. Pismo, v katerem je izrazil resno zaskrbljenost nad stanjem duha v naši domovini, objavljamo v celoti.

Butara se je v pismu obregnil tudi ob izbiro govornika na odkritju spominskega obeležja braniteljem slovenske samostojnosti v Murski Soboti. Murskosobški župan Anton Štihec se je odločil za Toneta Krkoviča, kar je vodstvo Območnega združenja vojnih veteranov označilo za nedopustno dejanje in ostro kritiziralo Štihca.

»Spoštovani gospod predsednik Borut Pahor!

CI SRP izraža resno zaskrbljenost nad stanjem duha v naši domovini. Slovenija, na katero smo v 90-tih letih prisegali in se zanjo tudi borili, postaja čedalje bolj morbidna dežela.

Državljani smo postali ujetniki operetnih politikov in strank, ki se dobesedno norčujejo iz ljudstva. Zadnji dogodki na političnem parketu so razgalili vso intelektualno bedo in pobalinstvo opcije, ki je sebe proglasila za edine zveličane in zaslužne osamosvojitelje. Vojna je davno za nami, oni pa še kar naprej jurišajo, ena ofenziva sledi drugi. Rezultati pa so porazni.

Od pričakovane demokratične, gospodarsko uspešne, neodvisne in ljudem prijazne države ni ostalo skoraj nič. Ni ravno tako, ostali so dolgovi, nezaposlenost, brezperspektivnost, lakota in revščina ter brezpogojna servilnost do centrov moči.

Politični opciji in posameznikom zasačenih pri kraji in korupciji, soočenih z katastrofalnimi političnimi in ekonomskimi odločitvami ter njih posledicami, je privrela na dan goreča ljubezen do Matere domovine, rojene pred dvema desetletjema. Posebej organizirane »državne« proslave z prisotnostjo častne enote SV za posebej zaslužne osamosvojitelje, koncerti srce parajočih patriotskih napevov so samo dimna zavesa za katero se skriva zlagano domoljubje. Gre za skrajno zavrženo dejanje in politiko, katere edini cilj je ostati na oblasti in se izogniti vsaki odgovornosti.

In pri tej politiki sodeluje tudi vodstvo naše nacionalne TV z nekakšno pisno spodbudo za nabiranje finančnih sredstev. Sedenje na direktorskem stolčku je pač potrebno odslužiti, čeprav z dejanji, ki vsaj »dišijo« po korupciji. Tako pač je!

Eden od načinov njihovega spoštovanja Slovenije je ignoriranje uradnih svečanosti in državnih proslav, ustvarjanje hobotnic, ponarejanja dokumentov in celo režiranja kratkometražnih filmov s katerim seznanjajo vesoljno občestvo o »ogroženosti« naše dežele. Metode takega delovanja niso nič novega, vprašanje pa je, ali imajo slabega učitelja, ali pa so slabi učenci, kajti vedno se ujamejo na laži.

Dogodek pred nekaj dnevi v Murski Soboti je samo nazoren primer politične zlorabe vrednot osamosvojitvenih procesov in vojne za Slovenijo. Če si kdo zasluži nagovor ob odkritju spomenika braniteljem slovenske samostojnosti, je to vsekakor general-major Ladislav Lipič, predsednik ZVVS, bivši načelnik GŠSV, časten človek, vojak in domoljub. Spletom čudnih okoliščin je bil častni govornik samooklicani »general« in samooklicani prvi načelnik GŠ SV. Razlika med obema je precejšna, težko primerljiva.
Spoštovani gospod predsednik države in vrhovni poveljnik OS Slovenije!

Brez dvoma je funkcija, ki jo opravljate odgovorna in zahtevna, predstavljate tudi najvišjo avtoriteto v državi. Ne moremo zahtevati, izražamo pa željo, da se enkrat jasno in javno opredelite do navedenih pojavov. Presenečate nas, gospod predsednik, da se niste oglasili že do sedaj.

Vaša prisotnost ob obsojencih in ponarejevalcih ter samooklicanem »generalu«-mimogrede, to je groba kršitev določil Zakona o obrambi in vi kot vrhovni poveljnik bi to morali vedeti-daje slab vzgled državljankam in državljanom RS. Tiho ste tudi ob nizkotnih obtožbah častnih ljudi s strani naših parlamentarcev (gospoda Partljiča, dr. Godinove, dr. Vezjaka in drugih) z ekstremisti, čeprav kot bivši predsednik vlade RS in sedaj predsednik države, ste imeli in imate tudi sedaj možnost in dolžnost prebirati številna sporočila Slovenske obveščevalne agencije ter dobro veste, da je to laž in ustvarjanje dimne zavese zaradi nekoga drugega.

Pogrešali smo Vaš glas tudi ob preimenovanju vojašnic in maševanju vojaškega kurata za padlimi domobranci. Vemo, da imate zaradi obilice obveznosti strogo odmerjen čas. Ko boste spekli vse janeževe upognjence, potice, položili vse ploščice in pometli pločnike, za trenutek odložite delo in se zamislite nad temi pojavi, ki niso tako nedolžni.

Državniška modrost vam bo gotovo narekovala, da bo vaša opredelitev pretehtana in v korist Slovenije. Tudi Vi, kot predsednik države, imate lahko svoj jaz, samo malo poguma in pokončnosti je potrebno.

Mi, podpisniki tega pisma imamo samo eno domovino in kot takšno jo tudi spoštujemo. Nikoli je nismo in je ne bomo izrabljali za svoje ozke interese in se skrivali za njo!

S spoštovanjem!

CI SRP
Janez Butara, Boris Pogačar, Franc Medle, Ernest Breznikar, Darko Kastelic, Rafko Križman, Janez Muhvič, Jože Butara, Darko Kastelic, Miha Molan, Remzo Skenderovič, Rudi Krošelj, Jože Ribič«

 

Foto: mladina.si in arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.01.2014 ob 14:06 TO1991 gost

      In zdaj de sledilo 10000 komentarov janševih jurišnikov, kak je tej butara itak komunist. Takšne stvari bi se mogle sakši den izpostavljati in tej naš predsednik bi mogo malo pistiti cecek keri ga je na predsedniško mesto spravo pa nekšo pokončno držo pokazati. In kak je Butara povedo, Krkovič bi mogo odgovarjati kazensko že za to ka se lažno izdaja za generala pa prvoga načelnika generalštaba SV. Ka nemo omenjo še vse njegove dodatne kriminalne dejavnosti kere se njemi vličejo še iz komunističnih časov.

      27 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.01.2014 ob 14:19 Skala gost

      Podpišem. Kako to, da je med podpisniki tudi Miha Molan? A ni to predsednik SEVER-a ti pa so sodelovali v pri prireditvi. Ja očitno je poteza župana Murske Sobote razburila širšo javnost pa kar upravičeno!

      20 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.01.2014 ob 14:30 TO1991 gost

      Skala, očitno se tudi ostali pomali začnejo zavedati teh manipulacij pa poneverjanj zgodovine kak se dogaja zadnje čase.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.01.2014 ob 14:40 Gost gost

      Eden od janševih jurišnikov sem že tu. Samo kot ugotavljam me je prehitel eden od komunističnih skrivačev. Čudno, da Butaro moti festival Moja domovina, kjer so peli pesmi od tiste domovine za katero se je on boril, ne moti pa ga stožiški festival, kjer je premierka pela ...el viva komunizma... Butara tudi ne nasprotuje praporom z zvezdo na vrhu, proti njej se je boril, a ne. Moti ga preimenovanje vojašnic. Saj so pa vojašnice poimenovali po padlih za Slovenijo in ne za Jugoslavijo. Kot je Štihec povedal, je za govornika predlagal nekoga iz območnega združenja, pa se nobeden ni opogumil oz. ni imel časa za pripravo ( po mojem ni imel časa stric iz ozadja, da bi mu napisal govor ). Ali Butara hvali Lipiča zato, ker ga je povišal? Zakaj so Partljič, Godinova in Vezjak častni ljudje? Ker so pomagali rušiti demokratično izvoljenega župana? In kaj sploh je to za organizacije CI SRP katere član je Butara? V glavnem, pismo Butare je poden od podna.

      18 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.01.2014 ob 14:44 ei gost

      neka dosta te naš župan Štihec zadnje čase v medijih,ampak žal zaradi nespametnih manevrov.

      18 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.01.2014 ob 14:45 Lubek gost

      hehe, Štihec bo postal še medijska "zvezda" :)

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.01.2014 ob 14:46 Gost gost

      Pozabil sem še napisati, zakaj Butara ne poziva sedanjega ministra za obrambo naj odstopi, saj je bil odločno proti slovenski vojski. A je kljub vojaškemu udejstvovanju taka r.t?

      17 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.01.2014 ob 14:53 jebemtijansho gost

      ;)

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.01.2014 ob 14:54 TO1991 gost

      Komunistični skrivač je bil ranjeni v boji leta 1991 gda se boril prouti JA za takšne ovce kak si tij dragi moj Gost. Me prav zanima ge si biu ti poleti 1991 in ka si tij te delo ka maš telko za povedati pa ka se v vse razmiš pa vse znaš. Butara van je napiso resnico, vij pa vsi v joč pa včasik diskreditacija na cejli črti. Mene tudi moti tisti festival ka ga organizejra kriminalec Krkovič pa na keron se propagera lažniva priredba osamosvojitvenih časov.

      21 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.01.2014 ob 14:54 Gost gost

      Vidim, da Butara kar rad piše pisma http://www.mladina.si/114254/janez-butara-imamo-vojake-in-imamo-heroje/ in, da mu ni vseeno za jugoslovanske junake. Slovenski teritorialci so bili nedisciplinirani, alkohol je bil prisoten.

      10 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.01.2014 ob 15:01 Gost gost

      gost - TO1991 Zakaj pa potem Butara ni organiziral ta festival? Ali nekdo drugi? Zaradi mene lahko ti napišeš, da si bil v zvoniku radgonske cerkve in streljal na JNA, saj te tako nihče ne more preveriti. Po moje, če si že bil poškodovani poleti 1991, si bil od črepinj stekla v stilu tiste vaše "lomim čaše a ruke mi krvave"

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.01.2014 ob 15:05 Fran gost

      Ali je lahko še večja žalitev za veterane kot to, da jim govor drži obsojenec, pa čeprav še ni pravnomočno obsojen? Mislim enako po moje sramoten je zgled policistom, ko gre na prireditev predsednik države z dvema najvišjima predstavnikoma policije in se tam druži v prednjih vrstah z dvema obsojencema od katerih je eden celo organizator.

      21 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.01.2014 ob 15:18 Gost gost

      Zamislite se tisti teritorialci, kateri ste nosili glavo naprodaj v prvih bojnih vrstah in vam sedaj butara pravi, da je vladala nedisciplina in alkohol, obenem pa sam pravi, da take vojne ni v nobenem učbeniku oz. ga niso učili o njej. Njemu je to lahko govoriti, ker je bil v zaledju. Mogoče bi kdo o njem in alkoholu tudi vedel kaj povedati.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.01.2014 ob 15:20 TO1991 gost

      Gost, nemo se spuščo na tvoj nivo. Lahko me žališ kelko ščeš, pa lahko mi tudi podtikaš tvoje nafčene fluskole. To nebo spremenilo dejstva, da podpiraš največje lopove v državi. Pa sram te je lejko ka se delaš norca iz ljudi keri smo se borili tudi za tejbe in smo se te nej obremenjevali s ten ka nan zdaj eni podtikate, borili smo se za Slovenijo. To pa ti pa tvoji lopovi in prirejevalci zgodovine nete nikoli razmili. Zdaj gda so te vrle osamosvojitele vse po vrsti zasačili pri kriminalnih dejanjih se vsi tak na velko oklepajo domoljubja. Ge so pa bili Janša, Krkovič in ostali heroji do zdaj? Dvajset let jih je bolelo med nogami za Slovenijo in domoljubje. Zadnji dve leti gda so pa vsi po vrsti v sodnih postopkih in eni tudi že obsojeni pa so naenkrat vsi domoljubi. Sramota! Zakaj je Krkovič že takoj osamosvojitvi nej organizejro toga festivala? Takrat bi meo dosta večjo težo. Aja točno, ni bilo časa. So mogli orožje preprodajati.

      20 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      02.01.2014 ob 15:33 Skala gost

      Kaj vse še si bodo izmislili "LEVI - DESNI" Aja to niso niti eni!? Pismo razočarane VSO-jevke, nesojene predsednice: Vse mora ostati med njimi Bojan Požar, Ljubljana, 29.12.2013 06:00 Objavljeno: Politika Komentarji: 31 Ocena: Galerija slik: 4 Insajderka združenja ... Pomagali sva postaviti razstavo v Stični, ko je bilo treba plačati, seveda so obljubili, ja, so rekli, da sva si izmislili in da itak ni denarja Objavljamo pismo "razočarane" članice Triglava, mladinske sekcije Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), kjer med drugim "insajdersko" opisuje, kako deluje združenje, kakšen je nekdanji predsednik VSO Slavko Kmetič ter o njegovih sporih s Tonetom Krkovičem, kako je "skoraj" postala predsednica sekcije, vendar Simona Pavlič (sicer tudi članica predsedstva VSO) "ni upala" odstopiti, kako naj bi si delili denar ... in da je VSO, kot pravi, "popolnoma politično združenje," člane pa novačijo med stranko SDS. Vse mora ostati med njimi. Pismo članice mladinske sekcije Triglav - Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (za povečavo: klik na sliko). Pri tem pisanju ne gre za "anonimko", ime in priimek avtorice pisma sta namreč znana uredništvu. Kot dokaz, da piše resnico, nam je avtorica posredovala tudi elektronsko pismo enega od članov SDM (pomladka stranke SDS), ki narekuje aktivnosti pred nedavno proslavo (13. december) v počastitev prvega postroja Slovenske vojske pred osamosvojitvijo v Kočevski Reki, in pismo Janeza Janše, prvaka SDS, poslanega članom stranke, naj se včlanijo v združenje. Oboje, pismo člana SDM in pismo Janeza Janše, objavljamo v nadaljevanju. Elektronsko pismo člana SDM, poslano na mladinsko sekcijo Triglav (VSO), pred proslavo v počastitev prvega postroja Slovenske vojske, 13. decembra v Kočevski Reki. Faksimile pisma Janeza Janše članom SDS, naj se množično včlanijo v VSO. Članarina znaša 10 evrov, vendar tistim, ki tega ne zmorejo, ni potrebno plačati ... piše Janša.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      02.01.2014 ob 15:38 Skala gost

      Ja to so podtaknjeni levičarji ane? Dajte no. Več preberite v Požarreport.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      02.01.2014 ob 15:44 TO1991 gost

      Ti gost keri pa dao link na tsiti intervju z Butaro v Mladini, si ti sploh prečito ka je on tan napiso ka takšne blesarije pišeš kak si te za linkon? Prečitaj si še enkrat vse počasi. Takšni ljudje so nas osamosvojili in na takšne smo lahko ponosni, ne pa na razne Krkoviče pa Janše. Kak je Butara lepo povedo in kak je že od prej znano so vsi tej vrli osamosvojiteli in večina glavnih iz tiste maneverske strukture bili bivši udbaši in kosovci, zdaj pa so največji heroji. Delali so pa nej drugega kak škodo od te gda so se vključili v osamosvojitveni proces pa do gnes den.

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      02.01.2014 ob 15:46 TO1991 gost

      "Sami nismo čutili nobenih potreb po nekih dodatnih parastrukturah. Delali smo pošteno in korektno. Potem pa so v zadnjem obdobju v teritorialno obrambo prišli tudi ljudje, ki so bili prej v čudnih službah ali pa njihovi sodelavci in so bili v tistem režimu hudo rdeči. Hudo proti Janši ter tudi v letih 1988 in 1989 proti osamosvojitvenim težnjam. Osebno so razorožili celo nekatera poveljstva."

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      02.01.2014 ob 15:47 TO1991 gost

      "O imenih ne bom govoril. Minister se pri preimenovanju vojašnic sklicuje na svojo pristojnost, ki jo ima po zakonu, ampak kot vojak menim, da si tako čast zasluži nekdo, ki se je posebej izkazal v boju. V vojski imamo vojake in poveljnike. In imamo heroje v borbi. Med fanti v osamosvojitveni vojni so bili nedisciplina, alkohol pa tudi junaška dejanja. To niso bili poklicni vojaki, s tem ne mislim nič slabega, nekateri so dali življenje, največ, kar lahko daš."

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      02.01.2014 ob 15:55 TO1991 gost

      Butara je vse povedo po resnici in pošteno. Se spomnin prvih mobilizacij malo pred vojno. Rezervisti so prihajali na zborna mesta s pletenkami in kanistrami kak so bili navajeni gda so še odili na "vežbe". Kot poveljnik voda san mel redno probleme s ten ka mi je bila polovica voda konstantno pijana prvih par dni. Po prvon strelanji so se takoj vsi streznili. Še celo gda je bil v našen vodi prvi lažje ranjeni v Radencih in te še v Radgoni. Butara van lahko marsikaj pove iz prve roke, tudi o teh veleherojih osamosvojitve zbranih zdaj v VSO.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      02.01.2014 ob 16:02 Gost gost

      "V pismu ste napisali, da ste prekršili zakon, ko ste odobrili pomoč družinam pokojnih vojakov. Kakšno pomoč? Te družine tudi prej niso bile dobro situirane. Bili so majhni otroci, bila je zima, ni bilo kurjave, nafte … Mi smo to imeli." Časten vojak, ki krade svoji državi.Če je že kradel za družine vojakov, je lahko tudi za sebe. Od svoje plače, pa ni dal za družine vojakov.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      02.01.2014 ob 16:07 Gost gost

      gost - TO1991 zdaj pa že pretiravaš s to samohvalo.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      02.01.2014 ob 16:12 TO1991 gost

      To je nej samohvala, to so pač dejstva kak je te bilo. Za tisto ka si pa en post više napiso pa moreš biti redno bolani. Bougi si.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      02.01.2014 ob 16:21 Gost gost

      gost - TO1991 kako Lipič in območno združenje komentirata imenovanje Jakiča za ministra? Jakiča, kateri je nasprotoval ustanovitvi slovenske vojske.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      02.01.2014 ob 16:27 TO 1991 gost

      Človik boži, vej pa zmejri se malo. Ka pa mejne brigajo političari. Jakič, Janša, Bratuškova, to so za mene vse eni in isti. Nema veze iz katere stranke so. Tistin ki pa vam je smisel življenja nasedanje tem politikon pa van želin dosta sreče. Pri vsen tem se ide edino za prirejanje dogodkov in privatizacijo osamosvojitve tistih kateri so se zdaj izkazali za kriminalce in lažnivce, v tistih časih so pa bili samo bleda senca toga za ka se zdaj prikazujejo.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      02.01.2014 ob 16:40 gost gost

      pa ka koga briga ,ge sam 47 let star pa me ne zanima , zgodovina ,dajte že enouk , tej politike poetati in v čuzo pa naj pride delo v to Slovenijo ka nedo deca lačni, sobota je pa itak vejs ne pa mesto ,ka se postavljajo nekšni spomeniki, pametnega pa tak nika nega , lendava de pomali pometla z soboto , tam do meli stolp kak v franciji,,,,,,,,hoooo

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      02.01.2014 ob 16:53 slo-10 gost

      TO kje si se ranil 1991kdaj si rezal kruh z zaseko??

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      02.01.2014 ob 17:48 NEKDO IZ 1991 gost

      Za to "GNILANDIJO" je rešitev le poprava - ne repriza, leta 1991 in uvedba monarhije. Vse bandite in ostale uničevalce Slovenije pa v Avstralijo, kjer jih že čakajo razni sorodniki iz balkanskih morij v pejšnjem stoletju.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      02.01.2014 ob 18:54 marko gost

      Najprle vsem PREKMURCON SREČNO IN ZDRAVO 2014! Žal mi je, ka tak hitro spadnemo na politične finte in se hitro skregamo zaradi zamazane politike in pokvarjenij politikof. Nevejn, či se najde v SLOVENIJI človik , šteri zna našteti 5 poštenij politikof ! Poglednite kama so nas pripelali politiki zarade šterij se krejgate -sramota. Namesto telkij referendumov bi mogli napraviti enoga - ka niti en od teh pokvarjencov več nikdar ne bi smel kandidejrati.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      02.01.2014 ob 19:07 Veteran gost

      Moje mišlenje je pa takšno, naj poven ka san ge glij tak vojni veteran, ka san sodeloval od začetka pa do kraja tej kao vojne. Vse spoštovanje tistin keri so zgibijli življenje v toj kratkoj vojni. Se mi pa vijdi zdaj brez veze pa postavlati nikšne spomenijke keri so sami sebi namen. neje nika napačno se spominjati tistih časov nej pa trbej pa tou poveličavati z spomenijkami, ka je bilou je bilou trbej naprej glejdati nej pa se mlatiti po prsaj pa krijčati mi smo bilij tou pa tou.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      02.01.2014 ob 19:07 prekmurka gost

      Podpišem se pod tekst g. Butare. Tudi sama sem se že pred časom čudila predsedniku Pahorju, ki rajši kot , da bi izrazil stališče in mnenje o posameznih dogodkih, peče potičke in se igra druge poklice. G. PAHOR JE PREDSEDNIK in od predsednika se pričakuje predsedniško obnašanje. To, da se je kot predsednik države udeležil in družil z obsojenimi kriminalci( Janša, Krkovič), je pa vse kritike vredno, da o ostalem sploh ne govorim.

      14 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      02.01.2014 ob 20:35 crni gost

      Istina je vse je ena bana voluharska pokvarjena zato so tudi tak državo zapravili kot vse ostalo lenobneži.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      02.01.2014 ob 21:17 BRINKO gost

      Vsa čast polkovniku Janezu za odprto pismo.Strinjam se z vami v popolnosti.Treba je kaj ukreniti. B.B. Udeleženec vojne 91.PŠTO - N.M.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      02.01.2014 ob 22:28 Gost gost

      Ni mi jasno zakaj udeleženci vojne hvalite stališče Butare. On zagovarja zvezdo, katero ste sami rezali iz starih republiških zastav, katere so visele na mejnih prehodih, ni za poimenovanje vojašnic po vaših padlih soborcih, padle obtožuje, da so sami krivi, ker so padli zaradi nediscipline. Se še spomnite katere pesmi so predvajali po radiju, ko je bil napad na Slovenijo? Bile so pesmi v tistem jeziku v katerem poteka tudi festival Moja domovina. Ste teritorialci peli el viva komunizmu, ko so vas napadali?Prekmurka ali druženje predsednika z tistimi, ki pečejo potičke ni državotvorno obnašanje? Kdo je že pomilostil obsojenega kriminalca Kovačiča, bivšega direktorja HIT-a? Leva ( če parafriziram Truplo, pa komunjarska ) propaganda dela na polno.

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      03.01.2014 ob 6:20 niko gost

      Tebi Gost ne bo dolgo nič jasno,ker ti ne more biti kajti ti gledaš embalažo ne izdelka,dokler boš vodena ovca tako dolgo boš podpiral svoje zločinske ideale le zakaj ne pišeš o heroju Janši ,ki je dal ubiti pilota Slovenca in zakaj ne pišeš od vodnika Krkoviča kako je kradel v vojski JLA in le zakaj si frustriran zaradi uspeha generala Lipiča,ker je bil zalednik in ve koliko je bilo prodanega orožja za žep t.i.osamosvojiteljev ko boš odrasel se boš pridružil herojem ne izdajalcem.

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      03.01.2014 ob 8:21 rafa gost

      Rdeča dikreditacijska mašinerija dela na polno paro že 2. dan po novem letu.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      03.01.2014 ob 8:42 jež gost

      Vse vkuper je zakuho ta baraba Štihec, očitno mu je uspelo. Cilj mu je namreč narediti spor med ljudmi in se nato delati lep na levi , desni ali sredini. Isti je tudi Pahor. Narcisek samo leporeči in se vse naokrog prilizuje. Trenutno odplačuje dolg JJ za izvolitev. Njegova največja želja v bodoče pa je, da bi postal nadškof, to namreč še ni bil.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      03.01.2014 ob 9:00 Gost gost

      niko, jaz dejstev o Janši, Krkoviču in Lipiču ne poznam. To kar piše Merlakova svakinja so pač njena videnja, lahko so resnična, lahko pa so le resnica svakinje, sestre Merlakove žene. Če dejstva poznaš ti, piši o njih. Jaz pišem samo o dejstvih, ki jih je napisal Butara v zgornjem pismu in pismu z linka.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      03.01.2014 ob 9:12 gost gost

      Ja, to tudi jaz zamerim janši, ka je dal ubiti slovenskega pilota, kljub temu,da se je na avionu videl velik napis; Ta avion upravlja Slovenec! Baraba je ukazal : Tega mi skensajte..

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    40. gost
      03.01.2014 ob 9:16 mb gost

      mater, kolk mate še v totem prekmurji jugovičov...ne jokat..saj bo boljše..))

      18 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    41. gost
      03.01.2014 ob 9:32 gost občan gost

      Gosta mb bi spomno samo to, da pa imate na štajersko prleškem koncu dosti bedakov, ki mislijo z glavo aktualnih politikov. Takšni pač ste, naga druge. Jugoviči, kak jin praviš ,ka živijo pri nas pa so dosta bole častni od vaših, ki nemajo svojih možganov. To se je dokazalo že večkrat, tak, ka nehaj žaliti. Okrog sebe pogledni, pa še sebe.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    42. gost
      03.01.2014 ob 12:32 x gost

      o dogodkih med vojno znate največ povedati tisti kateri ste se verjetno takrat sploh še nej rodili ali ste se pa skrivali v avstriji ali po goricah. tak kot gost zgoraj, keri ne pozna dejstev o janši, krkoviču in lipiču, pozna pa vsa dejstva o butari pa o vseh drugih stvareh iz tistega obdobja. težki frajer si. te pa še napišeš ka butara zagovarja zvezdo. ti si resno zabiti totalno. malo zdigni glavo pa odpri oči pa boš vido što te farba z rdečo barvo cejli čas. omejenec eden.

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    43. gost
      03.01.2014 ob 13:26 Alarm gost

      Mater, si nisem mislil koliko je debilov v Prekmurju! Kuriti so začeli že kmalu ob vstopu v novo leto. Kaj še bo čez leto?

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    44. gost
      03.01.2014 ob 18:49 niko gost

      gost x za tvoj prispevek 10 tisti pa ki so vodene ovce itak ne bodo nikoli spregledali v glavnem pa občutimo kaj so naredili za sebe plačujemo pa vsi

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    45. gost
      03.01.2014 ob 21:36 inikomništa gost

      Jakič-proti osamosvojitvi Jakič-proti Slovenski vojski Jakič- ni plačal računov za gradnjo hiše Jakič-prejemal tisočake iz davčne oaze Jakič-porabil dvakrat več kot Hojs Je potrebno še kaj pravnomočnega, ali so to dovolj velike svinjarije za slovo ministra?

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    46. gost
      04.01.2014 ob 0:09 x gost

      inikomništa, ka ti si kakšen srb? pazi ka te janšovi ne zgrabijo ka te si najebo. jakič = janša = jankovič = krkovič = bavčar = pahor = kresalova = kučan = pučnik = drnovšek = turk = hojs = ......... gda de ti to jasno te se lejko pa oglasiš!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    47. gost
      04.01.2014 ob 10:51 gost - YYY gost

      Gost - x-nadaljuj! Pozabil si še koga tvojega zraven -Lacika=še ti nič neje jasno?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    48. gost
      04.01.2014 ob 11:31 x gost

      mojega? ges san nej ovca kak ti ka ma svoje idole med luzerskimi lopovskimi politiki. pa ka rabiš politične malike vačik ti življenje ne funkcionejra. če bu desne lepove izpustil bi ti bilo ok? tebe nebo nigdar jasna tudi če de leto dni na tebe sonce sijalo. tak si omejeni ka je že vse grozno. zdravijo zdaj že takšne.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    49. gost
      04.01.2014 ob 17:41 gost-gost yyy gost

      Oj ti nepobolšivi Vógrin! Koga pa maš te ti rad? Vilmoša Tkalca ili pak Njilaša?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    50. gost
      06.01.2014 ob 11:34 prlek gost

      Butara je po prleško "Presmec" in temu presmecu še gnes vleče na Jugolavijo, isto kot "Potrošnikovemu" generalu Lipiču, ki so ga strici iz potrošnikovega poslovodje inštalirali za generala. So že vedli zakaj.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    51. gost
      06.01.2014 ob 13:41 gost gost

      Što je li vašega jajčeka pa keramičara inštaliro? Oba vodnika po čini, eden se zdaj izdaja za generala, drugi pa za politika.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    52. gost
      06.01.2014 ob 14:46 Podpora gost

      Predsedstvu OZVVS Murska Sobota. Kot (bivši podpredsednik ZVVS, dva mandata predsednik OZVVS Maribor, v obdobju 1990-1994 načelnik Oddelka za obrambne zadeve Občine Maribor in namestnik vodje Operativne podskupine za Maribor in VŠP leta 1991) Vam želim sporočiti svoje zadovoljstvo ob obstrukciji postavitve spominskega obeležja na dogodke 1991 v Murski Soboti. Razlogi za moje pisanje so samo v tem, da članom Predsedstva OZVVS Murska Sobota čestitam za pokončno držo v razmerah, ko si nekateri prisvajajo vse zasluge za uspešno obrambno delovanje enot in štabov Teritorialne obrambe in enot milice na območju Vzhodnoštajerske pokrajine in ko posamezniki, ki so bili tudi med ustanovitelji ZVVS leta 1993, razbijajo veteranstvo v samostojni Sloveniji samo zato, da bi lahko uveljavljali osebni interes, ki pa žal ni zgrajen na dejstvih, ki so se dogajale v letih 1990-1991 in je politično motiviran s strani SDS. Naj samo zapišem dejstvo, da je projekt MSNZ v Statutu ZVVS ustrezno zapisan in uveljavljen, saj je projekt delovanja MSNZ začel 15. maja 1990 in bil uradno zaključen 04.10.1990 – zato so vse izjave in zapisi g. Janeza Janše in g. Antona Krkoviča, da je osamosvojitev Slovenije zavarovalo preko 20.000 članov MSNZ neresničen podatek in nekorekten, saj smo po Upravnih organih občin jeseni 1990 leta izvajali reorganizacije enot in štabov TO Republike Slovenije po postavitvi zahtev PŠ TO VŠP oz RŠTO RS!. Ko sta začela delovati Učna centra TO RS 15. maja 1991 v Igu pri Ljubljani in Pekrah v Mariboru in kasneje v znanih Pekrskih dogodkih 23. maja 1991 smo v zaščiti 710 . UC TO RS v Pekrah imeli enote TO širšega področja PŠ TO VŠP in nobenih enot MSNZ, kot posamezniki zavajajoče govorijo državljanom Slovenije. Vaša odločitev potrjuje visoka moralno etična načela, ki smo jih imeli vključeni posamezniki in praviloma vsi razporejeni vojaški obvezniki v štabe in enote TO RS v tistem obdobju in nam dobrih 20 let kasneje resnično ne morejo govoriti na otvoritvi pomembnega spominskega obeležja v osrčju Prekmurja oseba, ki je obsojena in ki ni član naše ZVVS, ampak je član neke druge veteranske organizacije, ki ZVVS, katerih člani ste Vi v Murski Soboti in ki ji tudi sam pripadam, ne priznava?! S svojo odločitvijo ste pokazali veliko moralno avtoriteto na Vašem območju in širše - prepričan sem, da jo podpirajo vsi ta pravi veterani ZVVS in ste potrdili veliko odločnost zavarovati pridobitve osamosvojitvene vojne 26.6. do 7.7.1991 za samostojno in neodvisno Slovenijo. Prejmite moje iskrene čestitke za pokončnost in odločnost tudi takrat, ko gre za pomembno in zgodovinsko pridobitev v mestu Murska Sobota, naj pa se tudi ve, kdo je kje danes in kaj ocenjujejo legitimno izvoljeni organi ZVVS. S spoštovanjem in poklonom ob zavedanju velikega pomena Vaše odločitve ob zapisanem dogodku.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    53. gost
      09.01.2014 ob 15:50 polkovnik gost

      ja veterani, ne bom vas vprašal, kje ste bili ob osamosvojitvi, ker so vas o tem polna usta. Vprašam vas, kje ste bili, ko se je kradla država in kolikokrat ste povzdignili vsaj glas ali pa pri tatvinah nemara ne gre za nobene vrednote? Zanimivo, ste pa glasni ob postavitvi spomenika!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.