https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Z novo kolektivno pogodbo se zaposlenim v Radenski obetajo slabši časi

06.01.2014 ob 9:45  

Medtem ko Dušan Zorko, predsednik uprave Pivovarne Laško in Pivovarne Union prejema pol plače za vodenje tako Pivovarne Laško in pol plače za vodenje njene hčerinske družbe Pivovarne Union, ter se redno uvršča med slovenske plačne rekorderje, se nekaj manj kot 1.000 zaposlenim v obeh pivovarnah in Radenski letos obetajo slabši časi.

Z novo kolektivno pogodbo bistveno znižali odpravnine

Z začetkom letošnjega leta je namreč v veljavo stopila nova kolektivna pogodba, ki je bistveno znižala odpravnine, za okoli deset odstotkov pa tudi fiksne oziroma osnovne plače zaposlenim v pijačarskih družbah iz Skupine Laško. Na drugi strani so se sicer nekoliko povečali variabilni prihodki za uspešnost, vendar je za zaposlene to le slaba uteha, poročajo pri Dnevniku.

Predsednik uprave pivovarn Laško in Union v letu 2012 imel kar 265.637 bruto prejemkov

Skupni bruto prejemki predsednika uprave Dušana Zorka so v letu 2012 znašali kar 265.637 evrov, čeprav naj bi prav Zorko leta 2012 javno dejal, da so sprejeli sklep o zadržanju plač najbolje plačanim kadrom v Skupini Laško ter da se bo njegova plača znižala za 25 odstotkov, kar pa iz letnega poročila ni bilo razvidno.

Za nakup naj bi se zanimala Coca-Cola

Nova kolektivna pogodba naj bi pozitivno vplivala na izkupiček Pivovarne Laško pri prodaji Radenske, ki je bila pri obvladovanju stroškov dela v zadnjih letih med uspešnejšimi družbami iz Skupine Laško. Koliko in kdo je poslal nezavezujoče ponudbe za nakup Radenske še ni znano, med favorite pa naj bi se uvrščala Coca-Cola.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2014 ob 16:49 kam gremo gost

      Najboljše je delavcom zmanjšati plače, oni so krivi za nesposobne ljudi na vrhu. Radenska je svetovno znana, pa so jo pripelali skoro na gant. Od te firme so nekdaj živeli celi Radenci, zdaj pa je to ničemi podobno.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.