https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Dr. Ludvik Toplak prevzel eno od ljubljanskih fakultet

Ljubljana, 07.01.2014 ob 9:15  

Predsednik Alme Mater Europaea (AME), predsednik Evropskega centra Maribor (ECM), in nekdanji rektor mariborske univerze dr. Ludvik Toplak je postal novi ustanovitelj Fakultete za podiplomski humanistični študij v Ljubljani, Institutum Studiorum Humanitatis (ISH).

Naj spomnimo, pred leti sta pod okriljem Evropskega središča Maribor v Murski Soboti nastala izredna visokošolska študija Zdravstvena nega in Fizioterapija.

"Da bi rešil, kar se rešiti da."

Dr. Toplak se je za prevzem ljubljanske zasebne fakultete odločil, "da bi rešil, kar se rešiti da." Fakulteto je prevzel oktobra in postal predsednik prve samostojne visokošolske ustanove, ki obstaja že dvaindvajset let, poroča večer.com.

Zasebno šolstvo je zelo diskriminirano

Nekdanja ustanoviteljica dr. Neda Pagon je dejala, da so v stari obliki stagnirali in da razvoj ni bil več možen. Največ težav so imeli s financiranjem, saj je bilo zasebno šolstvo zelo diskriminirano. Rešitev je videla v dr. Toplaku, ki "je videl možnost povezovanja, širjenja in nove rasti."

Mešani občutki med zaposlenimi

Zaposleni imajo mešane občutke, po eni strani vidijo v prevzemu možnost za razvoj in oživitev študija, po drugi pa se bojijo propada.

Za prevzem dal eno pokojnino in tri plače

Koliko je bil vreden prevzem ni znano; nekdanja organizacijska direktorica dr. Alja Brglez naj bi pred časom dejala, da je ISH vreden 1,5 do 2 milijona evrov. O ceni je dr. Ludvik Toplak povedal: "Prevzem ustanoviteljskih pravic bo stal toliko kot stane sanacija zavoda. Po oceni bo to stalo eno dobro pokojnino in tri do štiri letne bruto plače, da bo ISH ponovno stabilna, konkurenčna in mednarodno prepoznavna akademska znamka," še poroča večer.com.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.01.2014 ob 12:05 Del R gost

      Kak "izviren" oz. "primeren" naslov, ki pove res točno specifično stvar.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.01.2014 ob 21:34 niko gost

      kako bo ocenjeval študente na podlagi križa na verižici kot na pravni fakulteti škoda da je umrl prof.dr. Mastnak Miro on bi marsikaj povedal

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.