https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Jožef Horvat: »Predsednica vlade padla na izpitu iz demokracije«

09.01.2014 ob 8:15  

Nedavno je v javnosti odmevala kandidatura evropskega poslanca Lojzeta Peterleta (NSi) za generalnega sekretarja Sveta Evrope, ki je svojo vlogo oddal le nekaj dni pred iztekom roka. Njegovo neresnost je kritizirala predsednica vlade Alenka Bratušek, v Odmevih na RTV SLO pa je dogajanje komentiral pomurski poslanec NSija Jožef Horvat.


Vlada je zavrnila podporo pri kandidaturi Lojzeta Peterleta, predsednica vlade pa je na Brdu pri Kranju ob robu posveta slovenske diplomacije dejala, da »si težko predstavlja, da bi vlada predlagala na to, ali pa tudi na kakšno drugo pomembno mesto, človeka, ki podpira ali pa se podpisuje pod razne peticije ali pa resolucije določenih političnih grupacij, ki govorijo o tem, da je v naši državi situacija pač bistveno drugačna in da so kršene človekove pravice.« Na njene navedbe se je v Odmevih odzval Horvat, ki je dejal, da že dolgo ni bil priča tolikšni nedržavniški srditosti, kot jo na tem posvetu uprizorila predsednica vlade. »Pred cvetom slovenske diplomacije je politično obračunala in politično diskreditirala drugače mislečega, gospoda Lojzeta Peterleta,« je dodal Horvat.

Jožef Horvat: »Že dolgo nisem bil priča tolikšni nedržavniški srditosti«

Šlo je za to, da je Lojze Peterle nedavno podprl resolucijo Evropske ljudske stranke. »Gospa predsednica vlade očitno tega ni hotela direktno povedati, ampak ko nastopa javno, pa še dodatno pred slovenskim diplomatskim zborom, mora zelo dobro razmisliti, kaj govori. In mene je strah. Danes je zaradi te njene izjave v Evropi završalo. Ali bolj točno, v Evropski ljudski stranki je završalo. In gospod Peterle ni kdorsibodi. Ja, gospod Peterle je prestižni politik. Tudi Danilo Türk ni kdorsibodi. In tako se enostavno s prestižnimi politiki ne dela. In danes je Slovenija z izjavo oz. s predstavo predsednice vlade padla na izpitu iz demokracije,« je bil jasen Horvat.

Posnetek oddaje si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2014 ob 8:33 Brezmadežni gost

      Pa dajte no! Me lahko kdo čez 5 min. pobere pri Pajdoji in me pelje v Maribor?! Dal sem približno isti čas za odločitev, kot Peterle vladi. NSi pa predlagam oz. kar celotni opoziciji, da preneha z nekimi kvazi grožnjami, da bodo vlado zatožili evropi. Ste, kot majhni otroci! Spravite se delat kaj pametnega, saj smo vsi imeli priložnost videti vaše delo, ko ste bili na vladi. Žal je bilo katastrofalno. Levica dela slabo, da ne bo kdo slučajno rekel, da sem pristaš določene politične opcije, a vašemu delu pa se sploh ne more reči delo. Dokapitalizacije bank, ki jih doživljamo in so izvirni greh krize, je vaša zasluga pa lahko obračate kakor hočete. Peterle pa naj raje kar naprej igra ustno harmoniko, za kaj več ni sposoben, kaj šele to, da bi bil prestižni politik.

      21 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2014 ob 8:37 32323232 gost

      In iz toga se zaj dela velka medijska zgodba. Či je Bratuškova čez vikend uspela pogledniti Petrletovo vlogo ali nej. Tej politiki, kere smo zvolili, nas resno majo za norce, či mislijo, ka nas to zanima kak osrednja tema in či mislijo, ka ne vidimo, ka je to šenki medijski PR za Peterleta in stranko. Narod si svojo sodbo piše sam ...

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2014 ob 8:47 gost gost

      Zdaj pa naj leti pa naj nas touži okouli, tužided eden. Koga več sploj zanimajo takšni primitivni politiki? Tej iz NSi se zdaj še naj malo hapijo, ka po naslednjih volitvaj več pa duuuuuuuuuuuuuuuuuuugo nede nika čuti o njih v parlamenti.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.01.2014 ob 8:58 gost gost gost

      Ta nova Slo z Novakovo in Horvatom na čelu dela v politiki samo prepire in nemir. Vse vprek samo kritizirajo, ka mislijo, kama do prišli, vupamo, ka v parlament več nej. Kda so nej bili v parlamenti je bil vsaj mir. Horvat pa naj je samo tiho, ka takpriliznjenoga politika nega, kak je on. Ka je pa do zdaj napravo za Prekmurje?Nika, delo je za sebe pa za svoje, šterin je dobre službe prek politike spravo. Takši politiki in takše stranke, bi že zdavnaj mogli izginiti iz političnega prizorišča. Krščanska demokracija je vse kaj drugo, kak se grejo oni. Te bi se pa radi primerjali z Merklovo in njeno stranko. Zaenkrat sedijo v zadnji klopi krščanske demokracije, in tan naj tudi ostanejo s takšnin vodstvon in takšnimi poslanci..

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.01.2014 ob 9:48 Isuse gost

      Ti dragi moj Joužek si marsige drugje pa na marsika drugoga spadno. :)

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.01.2014 ob 9:55 Pozitivna Srbija gost

      ... Alenka Bratušek, še danes se ne upa uporabiti naziva magistrica ( sam dekan FDV je ugotovil, da njen magisterij JE plagiat, z novo formulacijo - ni klasični, ampak nekaj novega ... ) se skupaj s svojim jecljajočim zunanjim ministrom potrudi in pred celotnim diplomatskim zborom potrdi podporo Turku z jasnim navodilom, da morajo povsod kjer službujejo, agitirati zanj, in pojasnjevati neprimernost Peterleta !! Poden od podna,

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.01.2014 ob 10:04 sofia gost

      Naivno je misliti, da bi rdeča oblast kdajkoli podprla kogarkoli od "nenaših". Bratuška samo izvaja murgelska navodila, pri tem pa izpade vedno bolj surova in arogantna. Zgleda, da hočejo komunisti "izbrisati" vse "nenaše" osamosvojitelje. Kdaj bo Delo napisalo kaj o udbovcu Zemljariču in njegovih rabotah? Kdaj bo dala Bratuška kako izjavo o Zemljariču in Kučanu?

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.01.2014 ob 10:30 niko gost

      ta gospod pa že malo pretirava ko je KPK ugotovila nepravilnosti se je skril v mišjo luknjo zdaj ko je največjega demokrata za vse sisteme ugotovil da je najboljši v EU zažene vik in krik zakaj pa v parlamentu kot vodja NSI ni predlagal vladi da se ga podpre in odločili kot bi se s kakšnimi podlimi nas krmite VSI da se razumemo ko poskrbiš za svoje potem pametuješ drugim o demokraciji,le zakaj se ni oglasil ko je cerkev tako demokratično ukradla nas državljane to je morala da ga ni sram

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.01.2014 ob 10:57 ABvseve gost

      kak je Alenka padla na izpitu, če pa vse ve....?? http://www.pozareport.si/?Id=necenzurirano&View=novica&novicaID=19997&type=tags še bo luštno!!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.01.2014 ob 11:06 pionir gost

      Živela komunistična partija, zdaj se pa razpočite primitivci zarukani desničarski.

      9 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      09.01.2014 ob 13:05 Frenky gost

      ......gospod brezmadežni, vi ste to že v prvem mandatu vasega "šušmarjenja" v DZ RS, ali se res morate sprenevedati in obtoževati druge, da sebe prikrijete- sram vas b odi.....

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.01.2014 ob 14:08 slabo vse slabo gost

      V tej lepi Sloveniji še nas samo športniki v lepi luči kažejo v tujini in ne neki politiki,ki so soodgovorni, da so državo na gant spravli. Športniki za uspehe morajo pošteno in trdo delat, da dosežejo vrhunske rezultate.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      09.01.2014 ob 17:27 Pošrteni delavec gost

      Ja, gospod Peterle je prestižni politik. Liupou vas prosim, navadni drekaš je kak vij si politiki. V zemlo se zakopajte od prvoga do zadnjoga.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      09.01.2014 ob 18:28 milf gost

      bedak....prazen

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      09.01.2014 ob 18:57 gost gost gost

      Gost pozitivna srbija je budalo. Že s svojin imenom je to dokazo. Mogoče pa ne živi tu in od tam daleč, z Balkana je težko presojati kak je tu. Nihče nikoli ni ugotovil, da je premierkina magistrska naloga plagiat. To si je dotični izmislil.Nasvet : V Srbiji, pa še kje se da za male peneze kupiti tudi doktorat, probaj.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      10.01.2014 ob 6:26 boli me k...za politike gost

      boli me k...za politike,vsi so isti,moti me pa izjava, meni se zdi da je to bila Klasinc-PS,katera je rekla da se tako ne dela pri vlogi kanditata,saj jo je Peterle vložil tik pred iztekom roka.Halo pred iztekom roka se je prijavil in sedaj se mu to očita ????Verjetno,če je bil razpis se lahko kandidat prijavi do 23.59h na dan izteka razpisa ali ne ? Sicer pa bi morali vse nagnati iz parlamenta in boga molim ka bi se čimprej zgodila revulucija, drugače itak ne bo šlo,saj se vsi oklepajo svojih stolčkov v javnosti pa govorijo drugače.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      10.01.2014 ob 7:14 2014 gost

      Ma Horvat pa vi ste vsi politiki že 22 let padli na izpitih ne samo ta vlada.Veš ti horvat, ( primer) smo za mizo politika in brez poselni in je hrana na mizi politiki jeste hrano mi brez poselni vas pa gledamo,kako vi politiki jeste hrano in to je vsak dan isto in že 22let.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      09.02.2014 ob 10:50 krpan gost

      Horvatov Joško se trga za prekmurje...kapa pomurski levičarski poslanci,gospodarstvo v našen deli so vničili ali ga porinoli v rit Ljubljani

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.