https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Vlado Kreslin s koncertom in prebiranjem Vencev navdušil v Lendavi

Lendava, 12.01.2014 ob 12:00  

Sinoči je lendavsko družabno dogajanje s svojim nastopom v Kulturnem domu Lendava popestril Vlado Kreslin.


Pred začetkom je vse navzoče pozdravil Peti Paller - predsednik Kluba študentov Lendava, kateri je bil tudi organizator tega dobrodelnega koncerta. Kot je povedal Paller, dobrodelne akcije prirejajo že tretje leto, izkupiček sobotnega koncerta pa bodo tokrat namenili za Dvojezično osnovno šolo Lendava  - za izgradnjo  dvigala, ki bo omogočalo nemoteno in bolj kvalitetno gibanje gibalno oviranih učencev.

Pred nabito polno dvorano je Kreslin zapel svoje največje uspešnice: Namesto koga roža cveti, Dekle moje pojdi z menoj, Z Goričkega v Piran in druge. Občinstvo je navdušeno pelo z njim. Koncertu je Kreslin dal dodano vrednost s prebiranjem pesniške zbirke Venci – Povest o Beltinški bandi, ki govori o anekdotah iz časa, ko je nastopal z Beltinško bando. Občinstvo je s prebiranjem zgodb kar nekajkrat spravil v smeh. Med nastopom se mu je na odru pridružil tudi oče Milan Kreslin, s katerim sta zapela v duetu Tisti beli grm, Tam daleč stran.

Besedilo in foto: Tatjana Baligač

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.01.2014 ob 13:20 gost jaz gost

      Zaj je vogron dober bil, ka je delo za njih in to dobrodelno, ge so zaj bili tisti njihovi mužikaši, ponosni vogri.? Zaj je ravnatelco nej motilo, ka je z markastoga, nej vogrin, službo pa tan tak nemreš dobiti, če si nej vogrin.Dajte si mir s tejmi madžarami, dobri so samo te, da njin trbej dati. Tan je pa itak geto, kak dugo de to še šlo,vuplimo ka nej dugo, ka de se nekaj zgenolo.

      16 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.01.2014 ob 13:25 gost gost gost

      Ka so razmili, ka je popevo pa gučo, so meli prevajalca? Ovači ne razmijo, zaj so pa, ka je bilo za njih dobrodelno. Vogri hinavski.

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.01.2014 ob 14:53 Znaš ka gost

      Eden pa drüjgi sirmačeka na možganaj. Ge san čijsti Lendavčar, pa pravi Prejkmurec. Vörvli mi, ka je v Lendavi lipou. Vüva sta pa betežniva. Vladek pa je CAR.

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.01.2014 ob 15:11 gost gost

      Res imaš še dandanes mnogo bolnikov, človek ne more verjet. Sicer pa smo Slovenci v Lendavi večinsko prebivalstvo, čeprav smo se priselili iz Primorske in Štajerske, nekaj je tudi pristnih Prekmurcev, pa tudi narodov iz bivše Juge. Živimo in trudimo se sprejemati med seboj, čeprav smo si različni.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.01.2014 ob 17:18 gost gost gost

      Čisti lendavčar pa podobni verjemite, tudi jas sen že doživo šikaniranje, ka san pravo na državnon uradi, ka san is Sobote pa ne ven mađarski. Pa so mi pravli, naj se navčin. Pravo san, ka bi oni prvi mogli znati, jezik v keri državi so. Sice nihče ne piše nekaj za kar nima osnove.- Je pa nej v ton poanta, ampak v ton, ka neščejo. Ka je pa na področji šolstva, je pa katastrofa in verjetno do se o ten končno začali pogovarjati in ukrepati tudi na državni ravni. Ko ti povejo, da imajo prednost njihovi je vse jasno. Tak ka nihče ne piše nekaj za kar nima osnove. Ko pa prideš v Lendavo je pa kot, da bi prišo v geto, keroga so si sami napravili. Kak je v Porabji, je treba še kaj povedatri? Samo o ten se nesmi gučati, o vsen drugon pa lejko.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.01.2014 ob 17:22 gost gost

      Saj ne rečem, da se to ne dogaja, samo ne mečite vseh Lendavčanov v en koš..nismo vsi Madžari ali pa kak pravite Vougri.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.01.2014 ob 17:39 gost roža gost

      Ja prav imaš gost, v Lendavi niste vsi vougri in prav je tako. Samo slednji se zavedajo in to preveč in včasih neutemeljeno svojih pravic, ki si jih velikokrat prilagodijo. To pravijo tudi obiskovalci iz drugih predelov Slovenije.Tako kot so se čudili tujci, da ne spoštujejo praznika združitve Prekmurja z matičnim narodom. Tudi to kaže njihovo žagriženost. Vsaj zaradi sobivanja z drugimi narodi v Lendavi bi morali. Toda o tem kdaj drugič. Vi , ki tam živite ste verjetno navajeni, drugim pa je tam težko oz. nemogoče živeti. Priseljujejo pa se baje pravi madžari iz onstran meje. Kako pa bo takrat , ko bodo res večinski narod, kakšne pravice bodo dali drugim? V zgodovini se je že pokazalo kakšne.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.01.2014 ob 17:56 gost gost

      Nič nismo navajeni, trpimo njihovo samovoljo, npr. Če gledamo razne proslave, ko praznujemo slovenski praznik mora biti proslava v obeh jezikih, ko pa je madžarska proslava njihovih praznikov, pa slovenskega jezika ni slišati niti pod razno..to se tudi meni ne dopade, smo diskriminirani po tem pogledu, to je pa kriva naša država in naše popuščanje manjšinam.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.01.2014 ob 9:38 gost prvi gost

      Zadnji gost gost, zadel si žebljico na glavico in končno povedal, kako je v resnici in v vsakdanu. Pa pred desetletji ni bilo tako, niso tako vzdigovali glave in bili močni, kot zdaj. Nekaj časa sem imel priložnost živeti v Lendavi in vem, da smo bili bolj složni in ni bilo takega povzdigovanja enega naroda, kot sedaj. Večinsko prebivalstvo ste slovenci in ni potrebno, da se navajate na njihovo samovoljo in trpite. Seznanite pristojne, tudi njihove institucije.Kar pa si napisal o proslavah in kako potekajo je pa katastrofa, o tem je pa res potrebo seznaniti širšo javnost in pristojne v državi. Tudi o tem, da učiteljica v šoli , ki poučuje slovenski jezik tega ne zna in raje med uro govori mađarski, tudi o tem, da dobre učitelje odbijajo, ker niso njihovi itd. Marsikaj se ve in tudi njihovi predstavniki, tudi predstavnik, ki sedi v slovenskem parlamentu bi moral biti seznanjen o dogajanju. Kar se pa tiče njihovih oddaj na TV pa jih itak gleda le peščica in ni potrebno ,da so vsak dan, tega ni nikjer. Sicer pa vprašajte kakšne plače imajo ti tam na TV zaposleni, bolje, da ne veste in še in še. Ja, na račun manjšinstva je v SLO idealno živeti, žal je to realnost. Zamislijo pa se naj oni, če je to prav.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.01.2014 ob 11:31 kista gost

      kaj je z vami narobe? to je članek o nastopu enega izmed najboljših slovenskih glasbenikov. vi pa tu neko butasto politiko in nacionalizem terate. nacionalizem prinese samo trpljenje. tako je vedno bilo in tako vedno bo. @ gost gost, če si bil šikaniran od madžarov bi moral pokazati,da si pametnejši, ne pa da jim sedaj po forumih duplo vračaš. sicer si si pa to zgodbico verjetno izmislil zaradi tvojih ideloških nagnenj. jaz sem slovenec, živim v lendavi, nikoli nisem imel nobenih problemov, če mi je v trgovini rekla prodajalka tešik, sem ji odvrnil ka želim po slovensko in tako je šlo lepo naprej. sploh ni problemov dokler jih butasti ljudje ne delajo. drugače pa vsaka čast kreslin. odličen nastop.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.01.2014 ob 11:45 končno gost

      se je oglasil še nekdo z dvojezično plačo...)) Postaja zanimivo.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.01.2014 ob 12:12 kista gost

      @končno ,če slučajno misliš name z dvojezično plačo se motiš. sicer pa nekaj takega kot dvojezična plača ne obstaja. razev v svetu enih omejencev in v svetu prevajalcev.

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      13.01.2014 ob 16:06 Znaš ka gost

      Kista, zdaj sva že dva Slovenca, ki nimata problemov v Lendavi. Drugi pa se naj lepo sekirajo. Kreslin je pa še vedno CAR.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      13.01.2014 ob 16:20 kista gost

      znaš ka@ ruka. fora je v tem,da se slovenci zgovarjajo na to,da jih v trgovinah najprej ogovorijo v madžarščini. jaz iz izkušenj povem, da se to tako redko dogaja, da je zanemarljivo. večina teh, ki tukaj jezika na forumu, tega še niso doživeli ampak samo širijo nestrpnost. večina jih še v lendavi nikoli ni bla.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.