https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

1556 bivših delavcev Mure izgubilo tožbe

13.01.2014 ob 9:00  

1556 bivših delavcev Murinih hčerinskih družb, ki so na delovnem sodišču vložili tožbeni zahtevek, naj jih matična družba Mura v stečaju znova zaposli, je izgubilo tožbe.


Delavci, ki so bili do oktobra 2009 zaposleni v Muralistu, Mura Ženskih oblačilih in Mura Moških oblačilih, so poleg zahteve po vnovični zaposlitvi v tožbah namesto neizplačanih plač, nadomestil za plače, regresa in jubilejnih nagrad zahtevali, da jim nekdanji delodajalec izplača 13 milijonov evrov s pripadajočimi obrestmi, poroča časnik Delo.

Nekdanjim delavcem Mure niso pomagali niti argumenti, da so bili nekaj mesecev pred stečajem nezakonito premeščeni v novoustanovljene hčerinske družbe. V stečajnem postopku je bilo sicer kar 1858 delavcem priznanih terjatev na račun finančnih obveznosti. Ker delavci od hčerinskih družb, ki so bile ob stečaju brez premoženja, niso mogli pričakovati poplačila, so svoje terjatve prijavili za matično družbo.

Branko Đorđevič, stečajni upravitelj, terjatev tem delavcem ni priznal, je pa priznal terjatve v višini 6,8 milijona evrov 1035 delavcem, pred stečajem zaposlenim v matični družbi. Tem delavcem je bilo že izplačanih 1,16 milijona evrov. Doslej se je z Muro v stečaju pobotalo in od tožb odstopilo 210 nekdanjih delavcev,  80 pa jih je tožbe izgubilo.

    Komentarji

    1. gost
      13.01.2014 ob 9:49 2014 gost

      Ma to sem vedel da nikoli ne bom dobil te odpravnine,ker sem znal da sodniki,odvetniki,stečajni upravitelj in politiki ter vodstvo mure sodelujejo eden z drugim.Nas delavce so tile našteti iztrebili in do še druge delavce.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.01.2014 ob 10:28 je mogoče gost

      Se vidi zakaj so toliko delavcev premestiliv druge družbe. Zato, da bi jih izigrali.Premestili pa so jih zato, da jim ob stečaju ne bo treba dati odpravnine, ker ne bodo imele te firme nič premoženja. Če pa delavci ne bi pristali v zaposlitev v novih firmah, pa bi jih odpustili. To pomeni da je pri nas možno delavce legalno izigrati oz. jih pripeljati žejne čez vodo. To je tudi stvar morale in naše zakonodaje, ki kao kako zelo ščiti delavce. Lari fari. Žal je vaša kalvarija posledica uspešnih vodstev Mure od Kuhariča naprej in nedelujočega sindikata, ki bi moral videti te posledice v primeru stečaja.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.01.2014 ob 11:19 gost gost

      ma to je dordjevič srbin on ve kako more skasirati

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.01.2014 ob 11:56 Robin Hood gost

      Itak je bila iluzija pričakovati, da te zaposli firma, ki je propadla. Ne vem, kdo je sploh lahko tako noro razmišljal. Mura itak NIKOLI ni imela sindikata. To so bili priskledniki, ki so kot sindikalisti zelo dobro živeli. Pravice delavce so jim bila zadnja skrb. Tudi po tistih navideznih "protestih", ki se je vsak lahko iz njih smejal, kako mlačno so se zaposleni obnašali, se je videlo, da sindikat meglo meša. No, spet se pojavi ena zanimivost. Kje je bila pamet zaposlenih, da tega niso ugotovili. Očitno je te Muraše lahko vsak, ki je imel pet minut časa vlekel za nos, kolikor mu je bilo volja. Od vodstva, pa do sindikatov in sedaj stečaja. In še naprej v AHA. Zato je lepo delati s takimi, ki se jih lahko ves čas vleče za nos. Končno mora človek tudi malo razmišljati in se znati postaviti zase.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.01.2014 ob 12:11 ms gost

      Đorđevič je že napovedal pred sodiščon ka se lejko obrijšejo pod noson in tak je rezultat .Sodnijki nejso nič drugo kot touvaji in banda z stečajnim vred .Ne bi se čudil če bi njemi štoj dobro gor nametal

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.01.2014 ob 16:25 gost-13 gost

      Đorđeviča bi pa mogli stirati nej samo iz Mure ampak tudi iz Slovenije.....LP

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.01.2014 ob 16:53 jezni lujzek gost

      Sinkikalisti sram vas bodi, da nikoli nič ne rešite, samo glasni ste, ko je že vse propadlo. Če nočeš delat in lepo služit, greš v politiko ali pa si sindikalni borec na papirji. Živeli delavski narod.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.01.2014 ob 17:09 gost gost

      keri odvetnik vas je pa to namrdo ka ste vložilo to bedarijo na sodišče? kak lejko podjetje v stečaji nekoga zaposli? še celo takšno velko število delavcov. jezoš kak se eni date nasrati. kelko so van zaračunali za tej nateg?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.01.2014 ob 17:21 milf gost

      Pa v Muri delajo samo bedaki...nej cuda....oni bi samo neka meli...pa tak ta kavice........pa tak........

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      13.01.2014 ob 18:42 jože gost

      Res mi je žal za vse tiste, ki niso dobili odpravnino, vendar Vam moram reči da se je vsak odločal po svoji polni zavesti. Tudi sam sem bil zaposlen v Muri, kar mnogo let. Veste kaj sem naredil ko sem dobil novo pogodbo? pri polni zavesti sem jo odklonil, In kaj se je zgodilo? Nič, naprej sem normalno delal in na koncu dobil del odpravnine. Dodal bi še da sem predlagal naj enako storijo tudi moji sodelavci vendar se niso strinjali z mano, vsi so mislili da bo MURA d.d. propadla , oni pa bodo naprej delali v d.o.o.-jih.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.01.2014 ob 9:22 svobodni sindikalist gost

      Semoliča in Štruklina na pomoč pozvati ka se zavzemeta za delavce.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.01.2014 ob 18:18 gost gost

      kak ste zdaj vsi pametni! Upam le, da more gospod Gomboc, kateri nas je tako lepo po domače nasral ponoči spati! jaz mu želim noćne more doooolgo dooolgo let!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      24.01.2014 ob 21:23 gost-napirai gost

      Pa je minilo 4 leta in se nej nic zgodilo, ka bi hcerinske druzbe dobile tudi tisto kaj jim pripada.Oziroma delavci,ki so ostali na cesti za katere nikomor ni mar, ce majo za ziveti. Na papiri pise eno resnica pa se obrne v drugo stran . Sramota v kaksni drzavi zivimo in ljudje na vodsvenih polozaju delajo kaj hocejo. Zakoni so nastavleni za barabe in tajkune.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.