https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Banovcih zaključek projekta tradicionalne božične vasi

14.01.2014 ob 8:00  

V Termah Banovci so minuli petek zaključili že 14. tradicionalno Banovsko božično vas. Letos je jaslice razstavljalo kar 31 vaščanov Banovcev, ki so po svojih izvirnih idejah in zamislih pripravili čudovito božično zgodbo, ki si jo je v mesecu decembru ogledalo izjemno veliko obiskovalcev.


 

Jaslice je ocenjevala strokovna komisija, ki so jo sestavljali etnolog in vodja zavoda Marianum Janez Krnc, krajinska arhitektka Stanka Dešnik, likovnih pedagog Marjan Šadl in vodja animacije v Termah Banovci Petra Mertik. Komisija je podelila strokovno nagrado za estetsko dovršenost, ki jo je prejela  Suzana Seršen.

Priznanje za izvirno ročno pletena oblačila jasličnih figur je prejel Tilen Škrlec. Kot najlepšo celostno podobo jaslic je strokovna komisija ocenila jaslice Dušana Skuhale. Priznanje za prostorsko umestitev jaslic pa je prejel Slavič Danijel. Prav tako so jaslice ocenjevali tudi obiskovalci term, ki so ocenjevalni obrazec lahko dvignili na recepciji hotela Zeleni gaj v Termah Banovci, izpolnili vsa polja s pripadajočimi žigi in ocenami in ga oddali v termah. Najlepše jaslice so bile po mnenju obiskovalcev jaslice Tomc Andreja.

Zbrane je nagovoril tudi župan občine Veržej Slavko Petovar. Po idejni zasnovi občine in rokodelskega centra DUO je bila letošnja novost označitev jaslic z ličnimi lončenimi svetilkami. Prav tako je vse prisotne nagovorila tudi izvršna direktorica Term Banovci Leonida Hofman, ki je poudarila povezanost in medsebojno sodelovanje term, občine Veržej, turističnega društva Banovci in Zavoda Marianum. Tudi predsednica turističnega društva Banovci Jelka Klement je nagovorila vse zbrane in se vsem vaščanom zahvalila ter spodbudila za izdelovanje jaslic tudi v prihodnje. Prireditev so z glasbenimi točkami popestrili učenci glasbene šole Veržej in vokalna skupina iz Banovcev.

 

 Foto: Katja Červek

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.