https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Horvat: Novi državni holding ne bo holding, ampak agencija

15.01.2014 ob 14:00  

Jožef Horvat in NSi vidijo v predlogu novega zakona o Slovenskem državnem holdingu veliko nepravilnosti, koaliciji pa sporočajo tudi, naj nujno ukrepa za izboljšanje slovenskega gospodarskega stanja.


Horvat: »To ni holding, ampak agencija za upravljanje kapitalskih naložb«

Poslanec Jožef Horvat je na včerajšnji novinarski konferenci podal mnenje, ki ga imajo v NSi o novem zakonu o državnem holdingu. Kot je pojasnil, je NSi pri novem zakonu zmotila stroga ločitev lastniške funkcije in funkcije upravljanja, zaradi česar bomo po novem zakonu namesto holdinga dobili novo agencijo, ki bo nosila ime holding. Po novem konceptu zakona kapitalske naložbe ostanejo v lasti države in »če holding nima lastnine, potem to ni holding, ampak agencija,« je dejal Horvat.

Pri pripravi novega predloga zakona se NSi zdi problematično tudi to, da se za zakon o Slovenskem državnem holdingu ne uporabljajo tudi določila zakona o javnih financah, zakon o finančnih konglomeratih ter zakon o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v večinski državni lasti. »Nespodobno je, da imajo managerske ekipe plače, ki segajo v nebo ne glede na to, kakšni so poslovni rezultati. Mi smo za to, da se dobre managerje tudi izdatno nagradi, ampak najprej mora biti rezultat in šele nato plača,« je dejal Horvat.

Foto: arhiv Pomurec.com

Ni znano, s čim se bo delovanje holdinga financiralo

NSi je med drugim zmotilo tudi dejstvo, da je bila opozicija pri pripravi predloga novega zakona povsem odrinjena, in da v proračunskih dokumentih za prihodnji dve leti ni postavke za holding, zaradi česar še ni znano, kako se bo financiralo delovanje organov in uporaba prostorov.

Koaliciji sporoča: »Gospodarstvo mora biti prva prioriteta«

Na včerajšnji tiskovni konferenci je Horvat koaliciji sporočil, da bi gospodarstvo moralo biti prva prioriteta pri snovanju koalicijske pogodbe. Če ne bomo kmalu zagotovili gospodarske rasti, potem po njegovem mnenju tudi sanacija bank ne bo imela nobenega učinka: »Naloga vlade je in mora biti v tem trenutku, da Slovenijo takoj odpre za tuje investitorje.« Kot je dodal, podatki kažejo, da so tuji investitorji v Sloveniji za petino bolj uspešni kot podjetja v slovenski državni lasti, interes tujih investitorjev pri nas je velik, vendar pa jim investiranje otežuje naša davčna politika in administrativne ovire.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.01.2014 ob 15:26 gost gost

      ka boš lapo zdaj telko jožef, gda si pa biu na vladi si pa s prston nej migno ka bi se menađerske plače kaj spremenile. niti si nigdar nej dao predlog ka bi se tou spremenilo, zdaj so te pa puna usta toga sranja. marš, majči eden. gda ste bili na oblasti ste vsi samo janši kimali zdaj pa vsi najbole pametni. ge so bili te takšni predlogi?

      24 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.01.2014 ob 22:56 gost gost

      Strinjam se s tvojo izjavo. Te je v prekmurje pokojnega finančnega ministra vloču. Že zna zakaj. Samo za svojo rit skrbi pa nič drugo. Komaj čakam, da bodo nove volitve.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.01.2014 ob 8:17 2014 gost

      Ma spet ta horvat naklada in laže,kot vsi politiki,tajkuni,sodniki,odvetniki,itd...Slovenija je izgubljena in izropana država v svetu.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.01.2014 ob 9:12 gost gost

      Kda vidim toga posranca, me srat stisne.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.01.2014 ob 10:44 Prlek gost

      Jaz pa mislim, da je naš Jožef Horvat eden redkih poslancev, ob katerem imam občutek, da za tem, kar pove, tudi stojijo. Je pa njegova stranka v opoziciji, zato N.Si nima moči, kot jo imajo vladne stranke, ki imajo moč in oblast, da lahko kaj naredijo. Sem pa globoko prepričan, da je poslanec Jožef Horvat pošten, iskren in nima nobenega tajkunskega masla na glavi. Jaz mislim, da bi bil on primeren za kakšnega vladnega ministra, ker mu je za zaupati. Nisem pa opazil, da bi Janši kimal. Če pa si v koaliciji, pa se moraš držati dogovora. Sedaj pa so v koaliciji posamezne stranke, ki neprestano izsiljujejo predsednico in želijo zase in za svojo stranko neke bonitete, na ljudi pa se pogosto požvižgajo. Za mene je gospod Horvat Jožef zelo ljudski poslanec

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.01.2014 ob 12:22 hebi gost

      gost -Prlek najlepše je na lepe besede padati in lepo govoriti v eter ali nastopati vendar vsaka medaija ima dve plati zato ti svetujem da obrneš drugo plat medalje in se pozabaviš malo z preteklostjo tvojega idola kako je prišel do premoženja in kako je poskrbel za svoje otroke in žlahto,torej poglej resnici v oči

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.01.2014 ob 14:21 tudi prlek gost

      @hebi, razsvetli nas in nam povej kako je Jožef Horvat poskrbel za svoje otroke in žlahto, me res zanima. Se že veselim tvojega odgovora.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.01.2014 ob 14:29 gost gost

      Poskrbel je 1oo %. Njegovi deci pa sorodnikon je nej trbelo dati po sto prošenj in biti zavrnjen.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.01.2014 ob 16:57 hebi gost

      pridi tudi prlek v Žižke poleg Črenšovec pa malo pitaj ljudstvo kak so deca prišli do premoženja pa hčerka v Vatikan

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.01.2014 ob 18:50 hebek gost

      ve pa hebi, dönok nan te povej kak so deca prišla do premoženja pa za kakše premoženje se ide. ka si te zaj tak skrivnosten, no?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.01.2014 ob 22:22 Hahaha gost

      Te poslanec nema nikaj bouše hiže ali avtoja, kak vsi njegovi sousidje v vulici ge žive. Deca so prišla do svoji pejnez tudi tak, ka so prejk študenta delali :) zaj so pa, či se ne motin samij svoji gospodje-eden cilo svetovno znani računalničlar. hebi, malo prešti članke na Pomurci :) Sorodnikon je pa nej rihtal služb, prle komi drugomi kak njin. Hebi, jebi ga. Idi za poslanca. Šče malo, pa do volitve.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.