https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Tovarna Seawaya v Puconcih še ne bo začela obratovati

Puconci, 17.01.2014 ob 10:00  

Po prvotnih načrtih naj bi bila nova tovarna Seawaya v Puconcih dokončana že do lanskega julija, ampak je takrat gradnja za več dni obstala, ker je graditelj nove tovarne, podjetje SGP Pomgrad, zaradi nepredvidenih del na zemljišču zahteval dodatna plačila.

Solastnik Seawaya Japec Jakopin je takrat napovedal, da bo nova tovarna zgrajena do jeseni, kasneje pa so nam sporočili, da gradnja nekoliko zamuja in bo dokončana najpozneje do konca tega meseca ter zagotovili, da bo Seaway aktivnosti, kar se tiče zaposlovanja v Puconcih, začel izvajati že prej, saj februarja že želijo biti operativni tudi v novi puconski tovarni.

Ker se konec meseca hitro bliža smo povprašali ali se bodo takratne napovedi sedaj vendarle uresničile. Tokrat s podjetja Seaway nismo dobili nobenega pojasnila, smo pa uspeli izvedeti, da tovarna pred aprilom še ne bo začela obratovati. Kljub temu pa se stvari premikajo naprej, saj so včeraj podpisali pogodbe prvi delavci, kateri bodo prvega marca začeli delati v Zgošah. Še vedno pa iščejo nove sodelavce preko portal mojedelo.com na delovnem mestu v proizvodnji in sicer nakupnega referenta, finišerja, strojnega mehanika, elektromehanika in mizarja.

Kratko kronologijo gradnje Seaway Yachts v Puconcih pa si lahko pogledate v spodnjem videu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.