https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Svetem Juriju folklorna prireditev »Na pašniku«

18.01.2014 ob 9:00  

Šolski sklad  Osnovne šole Sveti  Jurij ob Ščavnici je v Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici priredil folklorno  prireditev » Na pašniku«.


Predsednica šolskega sklada Vera Mihalič je povedala, da so lansko leto meseca marca organizirali prireditev Medgeneracijsko druženje pevskih zborov občine Sveti Jurij ob Ščavnici in takrat so zbirali finančna sredstva za oblačila folklorne skupine.  Na osnovni šoli Sveti Jurij ob Ščavnici delujejo tri folklorne skupine, zato potrebe po novih oblačilih še rastejo. Tudi tokrat bodo vsa finančna sredstva namenili za šolski sklad, za potrebe otrok v stiski, nekaj pa tudi za nova oblačila.

Predstavili so se učenci folklornih skupin osnovne šole Sveti Jurij ob Ščavnici,  folklorna skupina vrtca, Ljubiteljsko dramsko društvo Sveti Jurij ob Ščavnici, otroški pevski zbor vrtca Sonček, učenci otroškega in mladinskega pevskega zbora osnovne šole Sveti Jurij ob Ščavnici, slišali pa smo tudi harmonikarja in deklamacije.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.