https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Kroške Tikvi do solz nasmejale v igri Zadnji dan službe

Grajska dvorana Murska Sobota, 19.01.2014 ob 7:00  

Včeraj je v Grajski dvorani v Murski Soboti potekala gledališka predstava ljubiteljske gledališke skupine Kroške Tikvi z naslovom Zadnji dan službe. Za režijo in scenarij je poskrbel Edvard Jakšič. V hudomušni predstavi, ki je imela dvanajst dejanj, so obiskovalce do solz nasmejali: Štefan Flisar, Primož Legenič, Andreja Grabar, Anita Kovačič, Tajda Kous, Janja Kovačič, Barbara Muhič in Anton Štihec.

Ljubiteljska gledališka skupina Kroške Tikvi s svojimi skeči na domačih in gostujočih prireditvah deluje od leta 2011. Leta 2012 so se občinstvu predstavili s celovečerno predstavo Zapuščina, ki  je v sezoni  2012/13 doživela 15 ponovitev. Z gledališkim ustvarjanjem nadaljujejo tudi v tej sezoni.

 

Nova predstava Zadnji dan službe se ukvarja z neizbežnim trenutkom vsakega zaposlenega, ko se namreč z upokojitvijo zaključi aktivno delovno obdobje. To je čas, ki za marsikoga pomeni velik stres, še posebej, če se težko spijazni z velikimi spremembami, ki jih ta prinaša. Seveda je vse še težje, če je na delovnem mestu že pred odhodom prisoten občutek odvečnosti in nespoštovanja minulega dolgoletnega prizadevanja in predanosti delu. Ko pa se vsemu omenjenemu pridružijo še težave v družinskem krogu, ki ima nerealna pičakovanja, so okoliščine kot nalašč za nastanek komedije, v kateri se lahko mnogi zlahka prepoznajo in poistovetijo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2014 ob 16:38 konj gost

      ...super je bilo...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.01.2014 ob 21:57 x gost

      bilo je res zelo zelo dobro,polno smeha

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.