https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZOO

Beseda tistih, ki je nimajo

16.11.2010  

V društvu za zaščito živali Pomurja (DZŽP) se trudijo, da živalim omogočijo čim lepše življenje.

Od leta 2006, odkar društvo deluje, so se srečali z mnogimi zapuščenimi živalmi.. Večina je bila ob prvem srečanju sestradanih, prezeblih, poškodovanih, zapuščenih ali neželenih.

 "Z našim delovanjem skušamo zgodbe tistih, ki ne morejo govoriti, narediti slišne in slišane. Mnogim pomagamo tako, da informiramo njihove skrbnike in sodelujemo pri iskanju novih domov za pasje in mačje mladiče, skrbniki pa poskrbijo za sterilizacijo svoje psice ali mačke, ki tako ne bo nikoli več kotila neželenih mladičev, ki jih je toliko, da jim je zelo težko najti nove domove. Drugim pomagamo z nujno veterinarsko pomočjo, socializacijo in iskanjem novih domov zanje," pravijo v DZŽP. Nekatere izmed njih srečajo prepozno, šele na koncu njihove poti.

Različne živali, različne zgodbe

Veliko od njim pa omogočijo novo življenje. "Mary v novem domu kraljuje na kavču, Don je zadnje mesece življenja preživel s svojo družino in ni poginil sam, daleč od svojih ljudi, Spock je zrasel v krasnega mačkona in dneve preživlja med krajo solate, sladolednih lučk in poležavanjem na postelji, Riki je verigo okoli vratu zamenjal za rdečo ovratnico in leseno kočo zase, Roxa in njen mladič pa svoj stalni dom še iščeta."

V DZŽP poudarjajo, da je potrebno biti na vse morebitne zlorabe živali pozoren in previden. "Mnogo jih je, ki potrebujejo glas in pomoč in morda ste prav vi njihova priložnost. Sterilizirajte in kastrirajte svoje živali in tako preprečite, da bi neželeni mladiči nekje v mukah poginjali, ob primerih zanemarjanja ali mučenja ne poglejte stran, ampak se obrnite na Društvo za zaščito živali Pomurja, kjer vam bomo pomagali z nasveti, kako izboljšati ali rešiti še eno življenje. Če razmišljate o hišnem ljubljenčku, morda vaš kavč čaka prav na katero izmed živali, ki ji pomagamo iskati nov dom,« še pozivajo v društvu." 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.