https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Nepridiprav je ukradel števec za meritev porabe vode na pokopališču v Markišavcih

22.01.2014 ob 7:04  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali devet kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, pet prometnih nesreč, ki so se vse končale z gmotno škodo,  tri poškodbe vozil na parkirnem prostoru, eno povoženje divjadi ter v enem primeru zasegli nedovoljeno hladno orožje.

 

 

 

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino števca za meritev porabe vode na pokopališču v Markišavcih, tatvino denarja v Ropoči, tatvino cipres v Moravskih Toplicah, tatvino nafte v Grabonošu,  v Murski Soboti je bila obravnavana poškodba osebnega avtomobila z ostrim predmetom in tatvina mobitela. Obravnavan je bil še poskus vloma v zapuščeno hišo v Očeslavcih. Lendavski policisti pa so obravnavali KD nasilje v družini in ob tem tudi storilcu izrekli ukrep prepoved približevanja določenemu kraju ali osebi.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.    

Policisti PP za izravnalne ukrepe Murska Sobota so na AC zaustavili državljana Romunije. Pri pregledu vozila, prtljage in listin je bila pod voznikovim sedežem najdena tonfa. Tonfa je bila tujcu zasežena, za storjeni prekršek pa mu je bila izrečena globa.   

V treh primerih smo iskali pogrešano osebo. V enem primeru je bila pogrešana oseba najdena, v dveh primerih pa bodo aktivnosti policistov glede najdbe pogrešane osebe potekale naprej.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Pomurske avtoceste.     

Med 13. in 26. januarjem poteka akcija »Bodi trenutno nedosegljiv, če želiš ostati živ«, v okviru katere voznike osveščajo o nevarnosti uporabe mobilnega telefona med vožnjo. V tem času bodo policisti po vsej Sloveniji preverjali, ali med vožnjo telefonirate. Vozite zbrano in varno!

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2014 ob 16:27 *******-------*******-------*******------- gost

      to pa je res zanimivo da ukradejo števec za porabo vode

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.