https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Galex: Upniki s prisilno poravnavo terjajo 12,5 milijonov

22.01.2014 ob 8:30  

Po predlogu dolžnika je Okrožno sodišče v Murski Soboti sprožilo postopek poenostavljene poravnave nad družbo Galex.


Galex iz Murske Sobote, ki se ukvarja s proizvodnjo in prometom farmecevtskih sredstev, bankam dolguje 9,9 milijona evrov, največ Poštni banki, poročajo Finance. Dolžnik je bankam predlagal, da vsaj 70 odstotkov terjatev spremenijo v kapital, preostali delež pa v dolgoročna posojila.

Foto: galex.si

Poleg bank družbo Galex terjajo tudi navadni upniki. Ti zahtevajo 2,6 milijona evrov, od katerih jim Galex v prihodnjih štirih letih ponuja 50-odstotno poplačilo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.01.2014 ob 9:05 gost gost

      Še je nej dugo, ka je Galex bil zgodba ouspehu, Jablanovec pa odo kak puran.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.01.2014 ob 9:20 gost 2 gost

      Kaj pa na to rečejo ostali odgovorni - nadzorni svet in njen predsednik -tudi solastnik

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.01.2014 ob 16:14 gost3 gost

      ge pa je tu smilja burgemeister #pomurka meseca# in Zajc predsenik nadzornoga sveta

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.01.2014 ob 11:25 gost 4 gost

      Zgodba o Galex-u je pravi primer naših tajkunskih zgodb.Nekaj povprečnežev, predvsem pa pohlepnežev se je šlo za velike novodobne menagerje, čeprav niso niti "M" od tega. Dokler je bila zaloga in se je dalo nategovati bankirje ter ob tem še uspešno "laastniniti" družbeno premoženje, je ob nesposobnem in nekredibilnem nadzornem svetu ter pohlevnih malih delničarjih še nekako šlo. Vendar vsemu pride enkrat konec.Čas pa bi bil, da bi tudi delničarji, predvsem pa največji-pomurske občine preko Pom.lekarn, malo povprašali upravo in nadzorni svet po odgovornosti, tudi odškodninski. V primeru uspešne prisilne poravnave, pa bi moral biti prvi korak upnikov zamenjava nesposobne uprave in nadzornega sveta, ter tudi obnovitev proizvodnega programa, zaradi katerega je bil Galex pravzaprav ustanovljen.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.01.2014 ob 16:24 gost gost

      Kaj pa o zadevi poreče Svet zavoda Pomurske lekarne in župani ustanoviteljic tega zavoda, ki se jim je vrsto let pred očmi topilo premoženje,ki so ga zaupali v upravljanje Pomurskim lekarnam.NIČ ?! Za nagrado so v letu 2013 ponovno imenovali I. Zajca za direktorja Pomurskih lekarn, čeprav je ta kot zastopnik največjega delničarja in hkrati kot dolgoletni predsednik nadzornega sveta Galexa,ki je imel v teh funkcijah pri zgrešenih predlogih in odločitvah v rokah "škarje in platno", najbolj odgovoren za tako stanje .

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.01.2014 ob 19:33 gost 1111 gost

      Vsi vpleteni so že vedeli zakaj so podpirali zgrešene odločitve. Verjetno je v njihov žep kapnilo kar nekaj evrčkov (še prej pa tolarčkov). Nihče pa se ni nikoli brigal za dobro ime podjetja, prodajo, zaposlene itd. Sedaj pa če poslušamo izgovore, zakaj je do tega prišlo, so krivi vsi drugi (od bank do dobaviteljev) samo ne vodilni v podjetju (direktor, bivša direktorica) in nadzorni svet, ki so sprejeli vse odločitve.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.01.2014 ob 20:53 gost 5376 gost

      Kaj pa naj porečemo zaposleni !? Plače zamujajo, prejemamo jih po kapljicah, da o odnosu vodilnih, informiranosti...niti ne govorimo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.01.2014 ob 12:41 gost15 gost

      tudi župan in žena Štihec Marina so zraven zato se je smejšno čuditi vse ostalin . Vse je v rodbini-povezave. Da je pa konec te pa nega krivca.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.