https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bujta repa letos v prenovljeni podobi

22.01.2014 ob 13:30  

Bujta repa, največja prekmurska kulturno-zabavna prireditev v Sloveniji, tokrat v slovensko prestolnico prihaja že 57. leto. S svojim unikatnim konceptom že leta navdušuje ljubitelje prekmurske kulture ter privablja številne mlade. Tokrat bo prireditev potekala v sredo, 26. februarja 2014, v znameniti Festivalni dvorani v Ljubljani. Klub prekmurskih študentov se je odločil za osvežitev dogodka, zato Bujta repa letos prihaja v prenovljeni vizualni podobi.


Bujta repa je tradicionalni dogodek v organizaciji Kluba prekmurskih študentov, na katerem se zberejo prekmurski študenti, gospodarstveniki, politiki ter drugi gostje iz slovenskega in pomurskega javnega življenja. Po neuradnih podatkih je Bujta repa prvič zaživela pred 57. leti, kar jo označuje za eno najstarejših študentskih zabav v Ljubljani, svojo popularnost pa vsako leto znova dokazuje z več kot 1200 obiskovalci.

Dogodek bo letos potekal v sredo, 26. februarja 2014, v Festivalni dvorani v Ljubljani. Bujta repa se bo pričela ob 20. uri s tradicionalno večerjo z bujto repo in domačimi kolinami, nadaljevala pa s koncertom znanih slovenskih glasbenih skupin. Tudi letos bo potekal dobrodelni srečelov, zbrana sredstva bo Klub prekmurskih študentov namreč namenil v projekt Študentski fond za podelitev enkratnih štipendij socialno ogroženim študentom.

V Klubu prekmurskih študentov so se letos odločili za osvežitev vizualne podobe, s katero je Bujta repa dobila svoj uradni logotip. Več o samem programu prireditve bo na znano kmalu, vstopnice pa bodo na voljo predvidoma od 10. februarja naprej.

 

Oglejte si fotografije z lanske Bujte repe:

FOTO: 56. Bujta repa poskrbela za nepozabno zabavo Prekmurcev v Ljubljani - 1. del

 

FOTO in VIDEO: 56. Bujta repa v Ljubljani - 2. del fotografij

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.01.2014 ob 13:43 renegade gost

      Who is that chick on the right?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.01.2014 ob 15:30 vinko megla gost

      No pa eni lakotnjaki prijdejo na svoj račun žrejtja kšenki pa lokanja.Tou do pa samo takši z tejmi debelimi blekami da se lejko nažrejo .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.01.2014 ob 18:37 stewen gost

      Ko sem bil mlad (sedaj sem 50+) so naša mama velikokrat kuhali repo. Seveda ni bila vedno "bujta, ampak navadna, kisla, brez mesa. Tudi v grahu na zelju je bilo meso redkokdaj. Tako v repi kot zelju je bilo (ko je pač bilo) meso od svinjske glave. Ker smo našega "gujčeka" hitro posprevili (no, ja nekaj ga je še ostalo v zaklenjenem čebru), sem tudi sam moral občasno v Mursko Soboto "po glave"... Zdaj pa je vse drugače: meso nam nudijo v vseh trgovinah in niti ni drago. Torej si meso (med repo) lahko preivoščimo skoraj vsak dan. Seveda je po navadi to avstrijsko, saj pri nas nimamo več svinj. Razjezim pa se tudi, ker je skorajda težko dobiti repo, in to v Pomurju, kjer bi vsak "moral" imeti ograček. Kje so tisti časi, ko smo doma rezali zelje in repo, deca pa smo ju z veseljemn "klačili". Kupujemo (zaenkrat še slovensko) stekleničeno repo, ki ni veliko cenejša od mesa. Prekmurci smo postali leni. Ne bo držalo, da se nič ne splača! "Težko" se je pripogniti. KONEC: Vsa čas prekmurskim študentom, ki bodo kuhali repo. Me pa res zanima, kje jo bodo vzeli?! Velikopolančani, ki so se s svojo bujto repo vpisali v Ginesovo knjigo rekordov - žalostno - repe niso mogli dobiti v Prekmurju, ampak so jo morali "uvoziti" s Štajerskega. Morda tega ne bi pisal, ampak danes sem jedel včerajšnjo bujto repo. Drug dan je celo boljša. V naši ni bila svinjska glava, ampak drugo meso in dimljene (drage) Kodilove čunte.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.