https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Misterij Buffo navdušil z odlično igralsko zasedbo

Murska Sobota, 23.01.2014 ob 13:00  

Včeraj zvečer je v Gledališču Park v Murski Soboti potekala predstava Misterij Buffo z naslovom Kje smo in kam gremo, v katerem je izvrstna zasedba enajstih igralcev navdušila popolnoma razprodano dvorano. V predstavi, obarvani s humorjem, so obiskovalce skoraj tri ure zabavali znani obrazi slovenske komedije: Bojan Emeršič (Revež), Tadej Toš (Ženin, Adam), Janez Škof (Eskim, Človek iz prihodnosti in Metuzalem), Klemen Slakonja (Duhovnik), Barbara Cerar (Nevesta, Eva), Uroš Fürst (Poslovnež), Maša Derganc (Dama) in drugi.

Misterij Buffo je znana drama avtorja Vladimira Vladimiroviča Majakovskega, ki je igro napisal že leta 1918. Avtor je v prologu k igri iz leta 1921 zahteval, da naj vsi, ki bodo Misterij Buffo igrali, spreminjajo vsebino igre in jo naredijo bolj sodobno. Za režijo igre je poskrbel makedonski režiser Aleksandar Popovski. 

Celotna zgodba igre je komična, zabavna in šaljiva. Opisuje pot poslednjih preživelih, ki se poskušajo rešiti pred pogubno usodo. Preživeli so vesoljni potop in vseh enajst preživelih se stlači v Noetovo barko (gumenjak), da bi si rešili življenje. Ker se je cesarstvo potopilo želijo odveslati v novi svet. Veslajo in tavajo skozi vesolje, skozi pekel, ki je manj peklenski od življenja na Zemlji, skozi raj, kjer domujeta Adam (Tadej Toš) in Eva (Barbara Cerar) in skozi dežele ruševin, dokler se na koncu z avtomobilom ne pripeljejo v obljubljeno deželo - komunizem. 

 

Če ste zamudili predstavo, si jo lahko ogledate tudi danes ob 19. uri v Gledališču Park.

Foto: Kristijan Škrlec

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.01.2014 ob 19:32 kemicen gost

      ne nakladajte prosim... je bilo kar nekaj radovednih, keri so na lastno razočaranje šli med pauzo domov...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.