https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Strojniki Radgonskih goric po novo znanje v Italijo

25.01.2014 ob 10:00  

Zimski čas je za vinogradnike čas izobraževanj in priprav na novo sezono. Ker pa je bilo vreme vse skozi ugodno za zimsko rezanje vinske trte, so pridni vinogradniki delniške družbe Radgonskih goric do sedaj obrezali nekje 70 % svojih vinogradov, ki se širijo na površini 380 ha.


V podjetju Radgonske gorice d.d. so v lanskem in predlanskem letu uspeli nabaviti 20 novih traktorjev znamke New Hollande. Svoj vozni park so tako uspeli izboljšati z novimi traktorji, ki so bili še kako potrebni, saj le-ti nudijo večjo udobnost, boljše pogoje traktoristom ter bolj varno delo s traktorji v vinogradih. 

Nove traktorje so nabavili preko zastopstva in servisa New Holland ITRO d.o.o iz Štor. Za zahvalo in dobro poslovanje pa je omenjeno podjetje iz Štor 22. in 23. januarja organiziralo dvodnevno ekskurzijo za vse strojnike – traktoriste, mehanike in odgovorne na tem področju iz Radgonskih goricah v tovarno ter proizvodnjo traktorjev New Holland. Na izlet so se odpravili v dobrih 800 km oddaljeno srednjo obalo zahodne Italije v kraj Jesa.

Ob strokovni razlagi in vodenju po celotni proizvodnji, so spoznali praktičen in nazoren postopek nastanka traktorjev, spoznali so tudi direktorja tovarne. V proizvodnji, kjer je zaposlenih dobrih 800 delavcev tako v enem dnevu v dveh izmenah proizvedejo na dan 110 traktorjev. Prodajna mreža pa se tako razteza po vseh celinah sveta. Tehnolog iz Radgonskih goric mag. Gorazd Rudolf Kovačič je bil mnenja: "Prav takšne ekskurzije še lahko kako pozitivno delujejo, saj strojnik ob videnem in povedanem dobi pravi občutek in vtis, s kakšnim strojem upravlja in dela, ter ga potem zna vestno, strokovno in v pravi meri občutka tudi ob samem delu uporabljati«.

Foto in tekst: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.