https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

25-letni Ljutomerčan na begu pred policisti povzročil prometno nesrečo

27.01.2014 ob 20:30  

25-letni Ljutomerčan, ki ga slovenska sodišča iščejo zaradi šestih kaznivih dejanj, je danes dopoldan z več kot 200 km/h bežal pred pomurskimi in mariborskimi policisti. Zaustavil se je šele, ko je trčil v drugo vozilo, pri čemer je voznica utrpela lažje telesne poškodbe.


Policisti so na pomurskih in štajerskih cestah poskušali zaustaviti osebno vozilo, vendar je voznik avtomobila znamke Chrysler opozorila policistov prezrl in z vožnjo nadaljeval. Da bi pobegnil pred policisti, je svojega jeklenega konjička gnal več kot 200 km/h.

V dopoldanskih urah so pomurski policisti vozilo prvič poskušali ustaviti na relaciji Ljutomer-Cezanjevci, a je voznik pospešil in pobegnil. Ob tem so murskosoboški policisti posumili, da vozilo upravlja 25-letni Ljutomerčan, ki je stari znanec policije. Vozilo so  nato na avtocesti hoteli ustaviti mariborski policisti, a je tudi to patruljo voznik ignoriral in nadaljeval pot v smeri proti Ljubljani, poročajo na 24ur. Medtem so policisti ugotovili, da je vozilo opremljeno z napačnimi registrskimi tablicami, s čimer so potrdili svoj sum, da morajo voznika nujno zaustaviti.

Foto: 24ur.com

Potem ko voznika nista mogla zaustaviti niti policista Postaje prometne policije, je ta zapustil avtocesto na izvozu Rače-Fram in drvel v smeri proti Račam. Divja vožnja je botrovala k temu, da se je zaletel v nasproti vozeče osebno vozilo, ki ga je vozila 61-letna voznica, ki je ob trčenju utrpela lažje telesne poškodbe. Policista Postaje prometne policije Maribor sta po trčenju voznika prijela in obvladala, a sta se pri tem tudi oba policista lažje telesno poškodovala.  

Ugotovljeno je bilo, da je voznik dejansko 25-letnik, za katerim je izdana tiralica, zato so ga policisti odvedli v zapor. Poleg tega, da bo mladi Ljutomerčan odgovarjal za pretekla kazniva dejanja, pa ga čaka tudi ovadba zaradi nevarne vožnje, za katero je predvidena denarna kazen ali kazen od treh mesecev do treh let zapora. Ovaden bo tudi zaradi vožnje neregistriranega vozila, za vožnjo brez vozniškega dovoljenja, za neustrezno opremljenost vozila v zimskih razmerah, ker so bile v vozilu vgrajene nehomologirane naprave in ker je bilo vozilo označeno z registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu. Policisti so mu že izdali plačilni nalog v višini 2440 evrov.

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2014 ob 1:33 lojan gost

      skifi mi nic nemrete

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.01.2014 ob 1:58 zetor gost

      Nabiti bi te trbelo redno.....

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.01.2014 ob 9:54 bojc gost

      Gdo pa je to bija

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.01.2014 ob 11:31 miličar gost

      Najprej v marico z njim in dirke po poljskih poteh. Nato sledi spoznavanje pendreka. Vožnja v oddaljen samotni kraj in peš domov. Brez sodišča in nepotrebnih stroškov. Če ne zaleže se drugič vaja ponovi. Ponavadi ponovitev ni potrebna.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.01.2014 ob 11:47 madas gost

      što tou biu??

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.01.2014 ob 14:22 kr en gost

      https://www.facebook.com/crome.mercedes/photos

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.01.2014 ob 9:27 ms gost

      ....... vsaka mu čast dober je bil .bar nekdo se upa še dirkati pred škifi

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.01.2014 ob 10:02 guest gost

      ajuaa tau tej ka meu lekaj z Matjaševec nekšno babo en čas neeej? krizaa

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.