https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Avtobus s potniki na snegu obrnilo na streho; en potnik huje poškodovan

29.01.2014 ob 8:00  

Malo po šesti uri zjutraj se je na relaciji Panovci – Križevci pripetila prometna nesreča. Na zasneženi in spolzki cesti, ki še ni bila splužena, je avtobus z desetimi potniki odneslo s ceste, pri čemer se je vozilo prevrnilo na streho.


Danes okrog 6.13 ure se je na relaciji Panovci – Križevci v občini Gornji Petrovci zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika avtobusa.

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je voznik avtobusa na zasneženi, nepluženi, neposipani in spolzki cesti predvidoma zaradi neprilagojene hitrosti v ostrem, nepreglednem ovinku pri vožnji po klancu navzdol zapeljal levo v jarek, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. V avtobusu je bilo enajst potnikov od tega osem dijakov in tri starejše osebe. V nesreči so bili dijak in dve starejši osebi lažje telesno poškodovani,  ena starejša oseba pa je bila hudo telesno poškodovana.  V času ogleda  nesreče je bila lokalna cesta zaprta za promet. Nastalo je za okrog 100.000 EUR materialne škode.

Zoper voznika avtobusa bodo policisti podali kazensko ovadbo na ODT. Glede na ugotovitve pri ogledu kraja prometne nesreče, kjer je bilo ugotovljeno, da cesta ni bila očiščena in posipana pa bo zoper vzdrževalca lokalne ceste podan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

O nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec.

Voznike v teh vremenskih razmerah, ko so ceste zasnežene, mokre in spolzke policisti še posebej opozarjajo, da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti.

    Komentarji

    1. gost
      29.01.2014 ob 9:30 ms gost

      in što je krijv ka nej bila cesta počiščena ? stalno samo pijšejo kak so cestari pripravleni na zijmo zdaj pa avtobus v grabi .otroke ki so bili v avtobusi bi pa lahko danes doma pustili .banda

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      29.01.2014 ob 9:32 aaa gost

      glavno, da so oni pripravljeni! na cestnem se spitavlejo, kak je možno ka je januarja sneg!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      29.01.2014 ob 10:13 bodo gost

      slavna občina, ki nosi ime Gornji Petrovci najbrž

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      29.01.2014 ob 10:34 pingvini gost

      Rebalans proračuna odščipnil 5 milijonov evrov, namenjenih za pluženje.........to je pa tipično slovensko ! Pred tednom ,ko smo imeli milo zimo brez snega so vsi komunalci trdili ,da so pripravljeni. Danes pa jim je zmanjkalo sredstev..............halo kaj pa nesposobnost šefov ! Vi hev tajm,not mani

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      29.01.2014 ob 11:23 cestar gost

      Jebo jes san sebe, pa kak je januara lejko sneg? Tau nikdar nej bilou..nej mi jasno.zdaj je ži narava prauti nam cestarom.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. gost
      29.01.2014 ob 12:03 Plucky gost

      Nekomu se moral stresti stol na direktorsem mestu VELKE PINDE

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!
    13. gost
      29.01.2014 ob 12:20 gost gost

      Slovenija moja dežela.....

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. Za komentiranje se morate prijaviti!
    15. gost
      29.01.2014 ob 12:37 Tri gost

      Zanima me kdaj so nazadnje v teh dneh posipavali. Videt že ni tako da bi bilo posipano. Avtobus naj bi baje čisto počasi lezel, ko je naenkrat začel drset in ni bilo več pomoči. Otroke pa v šolo???!!! Kaj pa na pregled? Ja od šoka te nič ne boli tisti trenutek lahko pa so hude posledice. A samo v primeru, da bi bili polomljeni ih peljejo na pregled? Adijo pamet.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. Za komentiranje se morate prijaviti!
    17. Galatea
      29.01.2014 ob 12:51 Galatea

      "in što je krijv ka nej bila cesta počiščena ?" ja itak je krivo cestno podjetje, nej pa voznijk kere je nej znau prilagoditi vožnjo cestnem razmeran.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. Za komentiranje se morate prijaviti!
    19. gost
      29.01.2014 ob 13:50 huda cesta gost

      Te ceste so še poleti nevarne. Taki klanci bi se morali čistiti prioritetno! Lahko je še ne vem kako izkušen šofer in avtobus opremljen po vseh predpisih. Če cesta ni očiščena se, tudi glede na to, da je hitrost zelo majhna, sneg sprime v reže na kolesih in četudi bi samo počasi lezel , ga lastna teža začne nesti po snegu v dolino. In nobena stvar več ne pomaga, razen, da se v nečem ustavi in/ali prevrne. Po fotografijah sodeč bi temu zasneženemu klancu prej lahko rekli smučišče, kot pa cesta. Temu, kar se je videlo na posnetkih, ne moreš reči cesta. Upam, da se ljudje malo zberejo in tožijo občino in vse ostale odgovorne za tako stanje "ceste". Med drugim bi bilo treba ovaditi tudi župana in ostale odgovorne, ker so s svojim neodgovornim početjem spravili v smrtno nevarnost številne ljudi.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. Za komentiranje se morate prijaviti!
    21. gost
      29.01.2014 ob 15:58 jezen gost

      Tak je, sakši den se tu pelan v službo, pa ponavadi da sneg ide raj iden prek Moščanec, ka znan ka v puconski občini bar malo posiplejo pa spucajo cesto, prinas je pa zgleda važno ka se špara pr varnosti v prometi - zgleda mo prišparali milijone, štere smo dužni, ovači se pa na velki zapravla. Je pa žalostno, ka so zaj šofera kazensko ovadili, od pristojnih pa itak pa nišče nede odgovarjo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. Za komentiranje se morate prijaviti!
    23. gost
      29.01.2014 ob 16:03 aaa gost

      Ki je to? V prlekiji/prekmurji? Za Panovce prvič čujden!:o pa ja koje ceste!-.-

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. Za komentiranje se morate prijaviti!
    25. gost
      29.01.2014 ob 18:05 hitri gost

      Gnes se je puno nesreč zgodilo ovak. Kelko san po radiji čiu,kda san se pelo na delo/iz dela.. Trbej paziti, pač.. Zgodij pa se lejko sakšomi, kak je bilo že povedano. Zavedamo se predvsem tisti,keri smo na cesti saki den (več vr na den). Je pa resno, ka nemrejo biti tej,ka urejajo ceste, na stotih koncih naenkrat.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.