https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Turistična ponudba Pomurja na sejmu v Ljubljani s skupno znamko »Rejdno dobro«

30.01.2014 ob 13:30  

Včeraj je svoja vrata na sejmišču v  Ljubljani odprl največji turistični sejem Alpe – Adria Turizem in prosti čas. Na njem se turistični ponudniki iz Pomurja letos prvič predstavljajo pod skupno blagovno znamko RDO Pomurja Rejdno dobro.


V Marmorni dvorani na Gospodarskem razstavišču si lahko obiskovalci ogledajo novosti, kulinariko in pester spremljevalni program ponudnikov iz Pomurja. V skupni promociji vabijo vse, ki radi kolesarijo, se potepajo med vinogradi in cvetočimi travniki, imajo radi tikvin oli, domači vrtanek, perece, gorički špricer, prekmursko gibanico, bograč,  prleško tünko, se želijo spustiti po Muri, si ogledati kasaške dirke, skratka želijo doživeti Pomurje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2014 ob 8:07 prekmurec gost

      Čestitam, končno nekaj skupnega za regijo Pomurje, v kateri mamo kaj ponuditi in na to smo lahko brez sramežljivosti lahko ponosni. Žal škoda da smo nespametno zgubili naše paradne konje - terme, zdravilišča kateri - ne pravi lastniki odnašajo dobičke iz naše že tako ... regije.Sicer se pa bodo morali tudi pri Savi zavedati, da sodoben turist ne povprašuje zgolj in samo po hotelu in kopanju, ampak predvsem o ponudbi okolja. Dobro bi bilo za regijo, da bi se interesno povezovale tudi druge dejavnosti npr agroživilstva kjer bi lahko uresničili in dobro vnovčili naše produkte "od vil do vilic" REJDNO DOBRO.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. osmicapress
      03.02.2014 ob 9:53 osmicapress

      Žal v uredniški notici ni zapisano, kdo vse razstavlja in kakšne "produkte". Torej je treba na sejem. Bojim pa se, da so tam tudi zdaj "eni in isti", kot se sicer dogaja na drugih "shajališčih": nogometna tekma, kino, gledalališče, maša, gostilna - in sejmišča. Kje pa s(m)o drugi "ne isti". Najbrž kje druge,kjer s/m)o "eni in isti". Nekam se pač nezavedno opredeliš. Sedaj pa "najbolj važno"! Tako imenovana "znamka" REJDNO DOBRO, Sem seveda dolinski Prekmurec in vem, kaj pomeni beseda dobro, ne vem pa, kaj je "rejdno". Slutim, da je to nekdanja goričanščina, a tudi zdaj se še vedno ne morem dojeti, ali to pomeni "redno", "vrejdno" ali pa morda kaj drugega, Slogan (?) bi moral biti večinskemu prebivalstvu (Slovenija), razumljiv, le tako bo dosegel namen. Kako naj ga razumejo "tujci", ko pa ga doma ne! Prosim torej za prevod! Morda tu ime tistega, ki si "rejdno" izmislil. Geslo torej odklanjam!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.